Umrla Kirsti Eli, zvezda serije „Kafić uzdravlje“ 1Foto: Instagram/kirstiealley

Glumica Kristi Eli, poznata po ulogama u tv serijama „Kafić Uzdravlje“ (Cheers) i „Veronica's Closet“ (Veronikine tajne), filmu „Drop Dead Gorgeous“ (Crkni ljepotice) i seriji filmova „Gle, ko to govori“ umrla je u 72 godini nakon kratke borbe s rakom, objavila su na Instagramu njena deca.

“S tugom vas obaveštavamo da je naša neverovatna, hrabra i voljena majka umrla nakon borbe s rakom, koji je tek nedavno otkriven”, objavila su njena deca, Vilijam Tru Stivenson i Lili Prajs Stivenson, prenosi N1, pozivajući se na Hinu.

„Umrla je okružena članovima najuže porodice. Istrajno se borila protiv bolesti. Koliko god je bila neverovatna na filmskom platnu i na ekranu, bila je još neverovatnija majka i baka“, stoji u objavi porodice.

Izrazili su zahvalnost osoblju bolnice Mofit kancer centar i svima ostalima koji su bili uz njihovu majku.

„Želja i strast naše majke za životom, njena večna radost stvaranja bili su bez premca i nadahnuli su nas da živimo život punim plućima baš kao što je to činila ona. Hvala vam na ljubavi i molitvama i molimo vas da u ovom teškom trenutku poštujete našu privatnost“, zamolili su članovi porodice u objavi.

Eli je popularnoj tv seriji „Kafić uzdravlje“ od 1987. glumila lik Rebeke Hou. Poznata je i po seriji o Građanskom ratu „Sever i Jug“.

Godine 1991. dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu i Emi za glavnu glumicu, a drugu nagradu Emi dobila je 1994. za ulogu Seli Gudson u filmu „Davidova majka“. Značajne uloge ostvarila je i u filmovima ‘Star Trek II: Khanov bes’ i kultnom filmu ‘Drop Dead Gorgeous’ (Crkni, lepotice).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.