Unapređivanje konkursne procedure 1Foto: Bojan Cvejić

U Ministarstvu kulture i informisanja Republike Srbije u četvrtak je održan sastanak predstavnika Asocijacije Nezavisne kulturne scene Srbije (NKSS) sa pomoćnikom ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Radovanom Jokićem.

Zaključeno je da će Asocijacija NKSS Ministarstvu kulture i informisanja dostaviti pravilnike o radu komisija za ocenjivanje projekata koji predstavljaju primer dobre prakse i čijom bi se primenom unapredio proces dodele sredstava.

Dogovoreno je i da Asocijacija dostavi Ministarstvu predloge stručnjaka iz različitih oblasti savremenog stvaralaštva za rad u konkursnim komisijama.

Pomoćnik ministra je iskazao interes da poseti Kulturni centar Magacin u Beogradu i da se detaljnije upozna sa radom, modelom upravljanja, korisnicima i programom ovog jedinstvenog centra nezavisne kulture u Beogradu i Srbiji, ističe se u saopštenju Asocijacije u čijem zaključku se izražava nada da će njihovi predlozi biti usvojeni i da će se ovakav vid saradnje sa Ministarstvom nastaviti i u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari