Uvertira za Beogradski festival igre 1

Početak proleća već tradicionalno rezervisan je za jednu od najvećih kulturnih manifestacija u našoj zemlji. Reč je o Beogradskom festivalu igre koji će se ove godine održati po 17. put pod sloganom „Čista senzacija“.

U susret ovoj manifestaciji, u Kinoteci od 29. januara do 2. februara traju Dani igre pod generalnim sponzorstvom kompanije NIS.

Reviju filmskih i dokumentarnih ostvarenja otvorio je „BalletNOW“, dokumentarac koji je uređivala jedna od gošći ovogodišnjeg Festivala, primabalerina NJujork siti baleta Tajler Pek.

Prikazan je i film „Igrajmo“ koji donosi priču o DŽozefu, igraču hip-hopa koji kroz svoju borbu za osvajanje profesionalne pozorišne scene ulazi u svet klasičnog baleta i zaljubljuje se u njega.

Tu je i francusku drama „Polina“ koju potpisuju Valeri Miler i Angelin Preljocaj, zatim zlatom nagrađen dokumentarac „Bil Ti DŽouns – Igrom do obećane zemlje“ koji slikovito prikazuje kreativni proces jednog koreografa i njegove trupe, te film „Podudarnost“ koji donosi priču o ekscentričnom baletskom pedagogu iz NJujorku.

Na programu su i :“Koraci na sceni“, „Igra“, „Živ i mrda“…

Glavni program 17. Beogradskog festivala igre održaće se od 21. marta do 12. aprila a na njemu će se predstaviti produkcije: iz Francuske, SAD, Kanade, Argentine, Nemačke, Brazila, Belgije, Italije, Holandije, Hrvatske, Izraela i Španije.

Kompanija NIS generalni je sponzor sedamnaestog Beogradskog festivala igre, jednog od najpoznatijih festivala ove vrste u Evropi.

Promocija srpske kulture vrednost je koju Festival igre godinama promoviše na najbolji mogući način i deli je sa kompanijom NIS koja je svakodnevno neguje u svom poslovanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari