vonkaLondon, UNITED KINGDOM - The Cast and Crew attend the World Premiere of Wonka.*Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 825389027, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Pictured: Timothee Chalamet, Credit line: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

U Londonu je održana premijera filma Vonka sa Timotijem Šalameom, koji uskoro stiže i u naše bioskope.

Film Vonka je prednastavak ostvarenja Čarli i fabrika čokolade, nastalog na osnovu istoimenog romana Roalda Dala.

Radnja prati mladog i ekscentričnog Vilija Vonku i njegove avanture pre nego što je postao poznati proizvođač slatkiša, piše Index.hr.

Vonka je prepun ideja i želi da promeni svet ukusnim zalogajem, s ciljem dokazivanja kako je moguće ostvariti svoje snove.

Kritičari su takođe bili među odabranim ljudima koji su prisustvovali premijeri i svoje utiske objavili su na X-u.

Za Šalamea tvrde da je odličan u ovoj ulozi, ali za film Vonka kažu da je daleko od savršenog

„Timoti Šalame je razlog da pogledate Vonku. Neodoljivo je šarmantan i pravi je užitak gledati ga. Film nije baš dobar, ali je zabavan. Priča i atmosfera ne idu jedno s drugim, zbog čega sve deluje pomalo zbrkano. A opet, ispunjen je radošću i pesme su divne“, tvrdi Žermen Lusije.

„Moram da priznam da sam uživao u većem delu Vonke. Timoti Šalame je stvarno nadaren glumac koji pametno koristi svoje veštine da bi vas nasmejao. Scene su dobre i napravljene s puno ljubavi. Međutim, nisam uživao u šalama o debelim ljudima. Loša ideja u dobrom filmu“, smatra Robert Danijels.

Vonka je vizualna uživancija. Pohvale za Nejtana Kraulija i njegovu izgradnju sveta koja je fantastična u svakom pogledu“, piše Džez Tangkaj.

Vonka je daleko od savršenog filma, ali šarm reditelja Pola Kinga je neporeciv. Muzika je pogođena, vizualni prikaz je divan, a čak je i Hju Grant kao Umpa Lumpa ukrao pažnju. Timoti Šalame je sjajan iako je njegova izvedba često upitna“, napisao je Endru Dž. Salazar.

Vonka je jako šarmantan užitak koji funkcioniše pod izuzetnom i savršenom izvedbom Timotija Šalamea. U nekim trenucima može delovati blesavo i postoji nekoliko upitnih tačaka zapleta, ali to nije moglo sprečiti tako neodoljivo sladak film pun iskrenosti da mi zagrije srce“, zaključila je Peri Nemirof.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari