Zaječarsko pozorište: Za bolji kvalitet života osoba sa invaliditetom 1Foto: Pozorište "Zoran Radmilović" Zaječar

Buduća dugoročna saradnja Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i Društva obolelih od cerebralne i dečije paralize i Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” definisana je Protokom o saradnji potpisanim na književnoj večeri organizovanoj povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Društvo obolelih od cerebralne i dečije paralize, kao i Ustanova “Oblutak” imaće na raspolaganju resurse kojima zaječarsko pozorište raspolaže – prostor, opremu i ljudske resurse, za ostvarivanje svojih programskih aktivnosti.

-Mi želimo da pored svoje osnovne delatnosti i vam posvetimo deo pažnje i da svoje resurse stavimo vama u funkciju. Mislim da ima dovoljno prostora i da imamo dovoljno kapaciteta da vašim potrebama izađemo u susret. – kazao je nakon potpisivanja protokola direktor zaječarskog pozorišta Vladimir Đuričić.

-Osobe sa invaliditetom deo su našeg društva i mi moramo da im pomognemo da učestvuju u svim oblastima kulturnog, društveno-političkog i ekonomskog života. Na ovaj način protokol omogućava da podignemo kvalitet njihovog života i unapredimo njihov položaj u društvu. – ocenila je direktorka Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “Oblutak” Ana Petković.

Protokol predviđa i 50 odsto popusta potpisnicima za sve predstave pozorišta na osnovu članske karte udruženja, a u posebnim slučajevima Narodno pozorište Timočke Krajine omogućiće potpisnicima protokola besplatne ulaznice ili će organizovati besplatne predstave za članove udruženja. Takođe, ovom protokolu mogu se pridružiti i slična udruženja.

Inače, na književnoj večeri koju je pozorište “Zoran Radmilović” organizovalo u saradnji sa Društvom obolelih od cerebralne i dečje paralize i Udruženjem za pomoć osobama sa L. Daun sindromom predstavljen je zbornik radova osoba sa invaliditetom “Кnjiževnost na dar”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari