žan dižardin zoroFoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Francuski glumac Žan Dižarden biće Dijego de la Vega u novoj seriji o Zorou, za koju je prava na emitovanje otkupio striming servis Paramount+.

Iza serije Zoro stoje Bendžamin Šarbit i Noe Debre, a Žan Dižarden, nagrađen Oskarom za ulogu u filmu Umetnik, tumačiće naslovnog lika.

U najavljenoj seriji od osam epizoda glumiće i italijanski komičar Salvatore Fikara i francuski glumci Odri Dana, Andre Dusolije, Erik Elmosnino i Gregori Gadeboa.

Radnja serije odvijaće se 1821. godine i pratiće Dijega de la Vegu kako postaje gradonačelnik Los Anđelesa i mora da se suoči sa korumpiranim biznismenom Don Emanuelom.

Iako Žan Dužardin uglavnom radi na filmovima, nedavno je glumio i u seriji Alphonse, komediji koju je Nikolas Bedos radio za Prime Video u Francuskoj.

Zoro je nastao pre više od jednog veka

Ovo nije jedini projekat o Zorou koji je u planu, jer Honas Kuaron radi film sa Gaelom Garsijom Bernalom, a Havijer Kintas radi još jednu seriju na istu temu.

Zoro je prvobitno bio lik iz petparačkih romana, koji je brzo dobio svoju filmsku adaptaciju sa Daglasom Ferbenksom, što mu je drastično povećalo popularnost.

Nakon toga je izašlo još puno romana i filmova sa ovim likom, ali i više verzija stripova i televizijskih serija.

Među najpopularnijim su dva filma u kojima je naslovnu ulogu tumačio Antonio Banderas, koji su izašli 1998. i 2005. godine.

Izvor: Variety

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari