Zrenjanin: Konferencija bibliotekara 14. i 15. novembra 1Foto: GNB Zrenjanin

Zrenjanin je domaćin dvodnevne  konferencije bibliotekara pod nazivom „Berza dobrih ideja“ u organizaciji  Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.  

Dvodnevni skup, koji se održava 14. i 15. novembra, namenjen je bibliotekarima koji se bave inovativnim načinima rada sa mladima. Konferencija „Berza dobrih ideja“ održaće se u velikoj sali zrenjaninske gradske biblioteke i okupiće više od 40 bibliotekara iz cele Srbije i regiona.

Prvog dana Konferencije, 14. novembra, književnica za decu i mlade, Jasminka Petrović predstaviće svoju novu knjigu „Biblioteka te čeka“ koju je objavila Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

Promocija počinje u 17 časova. Drugog dana Konferencije, 15. novembra, gostujući bibliotekari i domaćini predstaviće primere dobre prakse u radu sa mladima, svoje programske aktivnosti i razmeniti iskustva. Neke od tema o kojima će se govoriti jesu: „Bibliotekari kao kustosi“ , „Lutkarstvo kao spona između tinejdžera, biblioteke i različitih umetnosti“, „Biblioteka, mesto pozitivnih promena“, „Tinejdžeri, karika koja nedostaje“…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari