Draško Stanivuković: Dodikova glavobolja 1 foto wikipedia

Afera „Kiseonik“, koju je u javnost plasirao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, potresa proteklih dana entitet Republiku Srpsku i celu Bosnu i Hercegovinu.

Očekuje se da slučaj do kraja rasvetli Tužilaštvo Republike Srpske, a sudeći prema priznanjima ne krije se da je, kada je reč o kiseoniku, „bilo svega“.

Vlasti RS kojom rukovodi Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika na sve načine pokušavaju da diskredituju ceo slučaj. Tako su u tabloidnom maniru neki dan plasirali vulgaran snimak kako Stanivuković, koji je uzgred veliki ljubitelj konja, drži čas jahanja Olgi Babić, zaposlenoj u Gradskoj upravi Banjaluke, tvrdeći da je snimak nastao u prostorijama Uprave.

Mladi gradonačelnik tvrdi da ga je Babićka jahala pre tri godine kada je nastao snimak i to van prostorija Gradske uprave, te da je cilj snimka da se skrene pažnju sa afere. „Sram te bilo, go**o jedno lažljivo bezobrazno….“ reagovala je na Tviteru Dodikova ćerka Gorica, nakon što je Stanivuković objavio snimak Dodika na kome govori zašto firma TGT iz Laktaša nije imala potrebne dozvole za uvoz kiseonika.
Teško da će Dodik ikada prežaliti što je Banjaluka pala u ruke Stanivukovića a među njima je takva mržnja da se, kako reče banjalučka analitičarka Tanja Topić za Danas, „može rezati nožem“.

Svojevremeno je Dodik verbalno i fizički nasrtao na Stanivukovića.

Ipak, obojica su krajem avgusta prisustvovali Kočićevom zboru u Stričićima – Stanivuković kao govornik a Dodik kao pevač.
Zbog pojedinih stavova, Stanivuković, međutim, ne odstupa mnogo od Dodika. Otud oni naslovi u novinskim tekstovima poput „Mali Dodik Stanivuković“. Jer, gradonačelnik Banjaluke, na pitanje novinara zašto negira presude suda u Hagu protiv Radovana Karadžića i Ratka Mladića kaže: „Ne priznajem ja od tog suda ništa. Taj sud je naneo veliku političku štetu mom narodu i to je za mene čiča-miča, završena priča“. U Srebrenici se, po njegovom mišljenju, nije dogodio genocid, nego „veliki zločin i tragedija“.

Dok je on gradonačelnik, kaže, u Banjaluci neće biti gej parade pojašnjavajući da je Srbin i pravoslavac, te da „gej parada nije u duhu naroda kojem pripada“. U predizbornoj kampanji je, međutim, obećavao da će „osloboditi Trg Krajinu“ i da će svi građani moći da protestuju. Na istom trgu je svojevremeno predvodio zabranjivane proteste „Pravda za Davida“. Deo javnosti smatra da je zbog slike sa četničkom zastavom prošle godine na marginama jednog skupa u Foči, „Stanivuković pokazao svoje pravo lice“.

Obećao je svojevremeno da će završiti Ekonomski fakultet kada postane gradonačelnik. Bio je učesnik litija u Crnoj Gori odakle je proteran, a nedavno mu je ukinuta godišnja zabrana ulaska u Crnu Goru. Zbog zabrane nije mogao na sahranu mitropolita Amfilohija, ali se, kako je kazao, molio za njegovu dušu jer je Amfilohije ujedinio srpski narod.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Draško Stanivuković: Dodikova glavobolja”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.