Dušan Vlahović: Golgeterska sila 1Foto: Peđa Milosavljević /Starsport

Sa tri gola u poslednjih 180 minuta mundijalskih kvalifikacija, „mali“ Dušan Vlahović u očima svojih manje obaveštenih zemljaka izrastao je iz „kada se umori Aleksandar Mitrović“ akvizicije u veoma ozbiljnog parnjaka rekordnog strelca reprezentacije naše zemlje, pa možda i prvu selektorovu opciju u špicu u budućnosti.

Za to vreme u fudbalskoj domovini Italiji već godinu i jače uživa tretman vrhunske zvezde. Toliko da je tamošnji najuticajniji fudbalski sajt, Tutto Mercato Web, i pre golgeterskih potpisa 21-godišnjeg Beograđanina ispod pobeda nad Luksemburgom i Azerbejdžanom odlučio da pošalje svog čoveka u Srbiju, a on se potpisnici ovih redova obratio za kontakte sa ljudima koji su prepoznali i(li) brusili talenat bivšeg petlića prestoničke školice fudbala Altina.

Ne bi li u veliku reportažu spakovao sve priče u prvom licu o razvojnom putu strelcu 21 pogotka u prošloj Seriji A, kom je Fiorentina skoro nudila najbogatiji ugovor u klupskoj istoriji, a on glatko odbio 4.000.000 evra po sezoni, jer je već viđen u nekoj od daleko ambicioznijih sredina iz Top 5 evropskih liga.

O tome kako su treneri iz Omladinske škole Crvene zvezde promašili kada su ga, kao „pozajmljenog“ dečaka iz OFK Beograda na jednom turniru u Bugarskoj, svrstali u decu bez naročitog potencijala.

O tome kako su u Partizanu radosno primili „bisernu školjku“ iz ruku Dušanovog oca, pa je tako brzo prebacivali iz jedne u drugu uzrasnu kategoriju, da je skromni momčić sa periferije obarao rekorde kao najmlađi debitant i strelac za prvi tim crno-belih (u to vreme) i akter derbijevskih okršaja sa Crvenom zvezdom s najmanje leta u ličnoj karti.

O tome kako ga je Ivan Tomić vizionarski gurnuo u seniorsku postavu, Fiorentina ekspresno „nanjušila“ njenu buduću „zlatnu koku“, a uprava iz Humske ga toliko prebrzo prodala da navijači „parnog valjka“ lakše opišu Vlahovićeve pogotke za Violu nego što se sete njegovih partija u Srbiji.

O tome na koga je tako visok i korpulentan, a opet sa 190 cm toliko pokretljiv da beži čuvarima, čeka asistencije ili sam ulazi u šanse. O tome zašto mu je levica jača od suprotne noge, zašto još nedovoljno koristi visinsku prednost pri skok šutevima.

O tome kakvo kućno vaspitanje i profesionalni dril su ga napravili samouverenim i prizemnim u isto vreme. O tome kako je trpeo komentare da je Fiorentinin promašaj i u Primaveri (sa)čekao svojih pet minuta u prvom timu, a onda ostao „neinfinciran“ salvama komplimenata za golgeterske partiture od prošle sezone.

I, bez ludih frizura, zatrpavanja tela tetovažama, paparaco fotki iz noćnih izlazaka, uparivanja sa starletama…, ubedio Dragana Stojkovića da Srbija može da računa na njega.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Dušan Vlahović: Golgeterska sila”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.