Foto: Fonet

Marko Mišković je pre par dana podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog kluba Napredak uz otvoreno pismo u kome je iskazao ogorčenje situacijom u srpskom fudbalu, „galerijom likova“ koji ne čine ništa, nečasnim sudijskim odlukama i delegiranjem sudija po potrebi nagrađivanja poslušnika ili kažnjavanja slobodnih, „fudbalskim kartelom“ … Uz napomenu da je za sedam godina na čelu Napretka, bez podrške lokalne samouprave, otplatio dug od milion i po evra i finansijski oporavio klub i da ne odustaje od borbe za prosperitet srpskog fudbala.

Pre Napretka, bio je član Upravnog odbora FK Crvena zvezda od 2006. do 2009. godine. Odakle je otišao (ili je oteran) jer je klubu, po jednoj verziji, davao pozajmice sa visokim kamatama, odnosno, po drugoj verziji, jer je shvatio da nema šanse da povrati pozajmljeno. Ideja tada jednog od potpredsednika Zvezde, a sada visokog fudbalskog funkcionera da mladom Miškoviću za „injekciju“ od desetak miliona evra bude ponuđena predsednička fotelja, tada nije prihvaćena.

Marko Mišković rođen je 1981. godine u Kruševcu gde mu je i otac dugo direktorovao. Nije se javno eksponirao, tabloidi su ga doduše dovodili u vezu sa lepoticama poput Emine Jahović, Sanje Papić, Nine Seničar, Ane Nikolić i hrvatske pevačice Nine Badrić, ali se on o tome nije javno izjašnjavao. Školovao se u Engleskoj a tema tamošnjeg „Sandej tajmsa“ postao je kada mu je otac u elitnom delu Londona kupio vilu vrednu oko 25 miliona funti. Kasnije ušao u porodični biznis i postao vlasnik nekoliko firmi od kojih je javnosti najpoznatija „Mera Investment Fund“, sa sedištem na Kipru. Zajedno sa ocem hapšen, suđen i osuđivan za malverzacije u putarskim poslovima i utaju poreza.

Marko Mišković se bavi i filmskom produkcijom, vlasnik je kuće „Hermetof pictures“ koja je učestvovala u radu na nekim veoma ambicioznim koprodukcijama. Prošle godine javnost je bila šokirana kada se njegovo ime pojavilo na špici TV hita „Ubice mog oca 2“ gde je potpisan kao kreator serije. Navodno, i tako nešto ima svoju cenu.

Početkom 2015. godine se u tajnosti oženio sa pevačicom Jovanom Nikolić, ćerkom reditelja Božidara Nikolića, sa kojom je tri godine ranije dobio ćerku Antoninu.