Milica Kuburović: Vraća se na mesto svojih početaka 1Foto: FoNet/ RTS

Program 202 neće biti muzički radio. To je pogrešna i netačna informacija.

Tačno je, međutim, da je muzika zaštitni znak tog programa već dugi niz godina – kaže za Danas Milica Kuburović, novopostavljena v. d. urednice Programa 202. Kuburovićeva se nakon 32 godine vraća na radio, na kome je još davne 1986. godine kao srednjoškolka započela svoju novinarsku karijeru i ostala tu četiri godine.

Za ime Milice Kuburović se, ipak, najviše vezuje Radio B 92, čiji je ona, zajedno sa Veranom Matićem, jedan od osnivača. Na tom radiju prošla je put od novinarke do urednice Informativnog programa, prošla je i gašenje i preuzimanje tog radija, kao i ponovno pokretanje. Nakon osnivanja televizije B 92 bila je autorka i urednica magazinskih, dokumentarnih emisija, a 2000. godine postala je i urednica informativnog programa televizije B92, gde ostaje nepunu godinu dana. Nakon izlaska iz novinarstva kao specijalna savetnica ministra finansija Mlađana Dinkića prelazi u Vladu Srbije. Savetovala je i ministra za rad i zapošljavanje Slobodana Lalovića, ali i ponovo Dinkića u liku ministra privrede. Kuburović je bila savetnica i Saše Radulovića dok je on bio ministar privrede.

„U tom periodu sam mnogo promenila mišljenje o novinarima, možda zato što su se promenile okolnosti i radilo se drugačije. Znajući neke stvari shvatila sam koliko koristi imaš od neke izjave ako znaš da postaviš pitanja. Ali, danas postoje univerzalni pokrivači događaja, manje je novinara specijalista“, govorila je tada Kuburovićeva, dodajući da ako se posao PR-a radi na pravi način, to samo može da pomogne novinaru, kao i da je to naporan posao, pogotovo što je Dinkić u to vreme često bio na udaru novinara.

Nova v. d. urednika 202 oprobala se i u privatnom marketinškom sektoru, a u RTS je ušla 2006. godine i to kao članica Upravnog odbora, gde je ostala punih deset godina i delom je zaslužna za izbor Dragana Bujoševića na mesto direktora RTS. Da podsetimo, Bujošević joj je tu uslugu ovih dana vratio predlažući je za glodura 202. Iz UO RTS Kuburovićeva se preselila najpre na funkciju konsultanta generalnog direktora RTS, a potom je postala i pomoćnica direktora Radio Beograda.

Kao urednica informativnog programa Radija B92 pobrala je i nekoliko nagrada među kojima su najznačajnije međunarodna MTV nagrada „Freedom“ i domaći „Oskar popularnosti“ za najslušaniji informativni program 1996/1997. u Srbiji. Dobitnica je novinarske nagrade „Dragiša Kašiković“.Završila je Fakultet za menadžment u Sremskim Karlovcima. Rođena je 1969. godine u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.