Stephanie Grishamfoto EPA-EFE/Chris Kleponis / POOL

Knjiga Stefani Grišam, više pomoćnice bivšeg predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa i prve dame Melanije, u kojoj su otkrivene neke od „pikanterija“ iz Bele kuće u to vreme i opisana „kultura laži“ njegove administracije biće objavljena u utorak, 5. oktobra.

Tokom pet godina, koliko je radila za predsednički par, Grišam je svedočila nekim od najintimnijih detalja njihovog vremena provedenog u Beloj kući, koje će obelodaniti u svojoj knjizi memoara pod nazivom „Sada ću odgovarati na vaša pitanja: Šta sam videla u Trampovoj Beloj kući“.

Američki mediji prenose da izvori koji su dospeli do primerka knjige pre objavljivanja kažu da ona predstavlja „svedočenje iz prve ruke nekoga ko je čuo i video sve“ i da autorka „zna stvari koje nikome drugome nisu rečene“.

U knjizi će biti otkrivene i brojne stvari o bivšoj prvoj dami, za koju se smatra da je jedna od osoba o kojima se najmanje zna i koje su se najviše držale svoje privatnosti u modernoj američkoj političkoj istoriji.

Osim toga, Grišam piše o tajnama braka Trampovih i Melanijinom odnosu prema pastorki Ivanki Tramp, ali i o nekolicini u to vreme ozloglašenih naslova iz Trampovog vremena u Beloj kući, uključujući malo poznate efekte skandala sa Stormi Danijels i drugih optužbi za navodno neprikladno seksualno ponašanje protiv bivšeg predsednika.

Očekivano, bivši predsednički par nije „oduševljen“ objavljivanjem ove knjige.

Donald Tramp je, u izjavi dostavljenoj Si-En-Enu prošle nedelje, naveo da je „šteta što ljigavi izdavači nastavljaju da objavljuju ovakvo dosadno smeće, ali mi smo već navikli na to“.

Njegova portparolka Liz Harington tvrdi da je „ova knjiga samo još jedan žalostan pokušaj da se unovči predsednikova moć i da se prodaju laži o porodici Tramp“.

U dopisu koji je kancelarija Melanije Tramp poslala Vašington postu, piše da je „namera iza ove knjige očigledna“ i da ona „predstavlja pokušaj autorke da se iskupi zbog neuspeha u obavljanju posla sekretarke za odnose sa javnošću, propalih ličnih odnosa i neprofesionalnog ponašanja u Beloj kući“. Kako se dodaje, „kroz laži i izdaju, autorka pokušava da stekne relevantnost i novac na račun gospođe Tramp“.

Grišam je bila Trampova sekretarka za odnose sa javnošću, šefica osoblja Melanije Tramp i direktorka komunikacija za Istočno krilo Bele kuće pre nego što je podnela ostavku 6. januara, samo nekoliko sati nakon napada na Kapitol hil. Rođena u Koloradu, sada živi u Kanzasu i Vašingtonu. Dva puta se udavala i ima dvoje dece.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.