Alibunar

Belić: Ustav da bude „sveto slovo“, a ne predsednik

Srpska napredna stranka, nažalost, ne funkcioniše kao partija, već kao interesna grupa i možda je moj idealizam doveo do toga da ja par godina to nisam video – poručuje bivši predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, koji je pre sedam meseci na vanrednoj sednici lokalnog parlamenta smenjen sa funkcije.

Porez i na ukradeno oružje

Da bi neko imao obavezu da plati porez na neki deo svoje imovine, prvi uslov je da tu imovinu uopšte ima. Međutim, u slučaju poreza na oružje, ovo osnovno logičko pravilo u Srbiji ne važi.

Vetropark – atrakcija i za domaće i za goste

Na putu do Alibunara, po izlazu iz Vladimirca, sa leve strane prostire se nova atrakcija ovog banatskog gradića – vetropark „Alibunar“, koji je izgradila kompanija Elicio. Novi vetropark ima 21 turbinu, koje će ubuduće snabdevati 36.000 domaćinstava.

Kad Alibunar ponudi dobar projekat, biće finansiran

Šta država Srbija i konkretno Ministarstvo za turizam trgovinu i telekomunikacije mogu da učine da se pospeši razvoj turizma u Opštini Alibunar i delu Banata koji raspolaže jednim od najvećih prirodnih dobara u Evropi – Deliblatskom peščarom.

Alibunar: Raskršće vetrova

Opština Alibunar se nalazi u centralnom delu ravnice južnog Banata, u središtu plodnih polja sa ritovima. Kroz opštinu prolazi međunarodni put E-94, Beograd-Vršac-Temišvar.

Bogati svet flore i faune

Flora: Specifičnost Deliblatske peščare je njena šumsko-stepska vegetacija, mozaično raspoređena na izraženom dinskom reljefu, koja je jedinstvena u Panonskoj niziji.

Geotermalni izvori: Šansa i za zdravstveni turizam

Opština Alibunar smeštena je u centralnom delu južnobanatske ravnice i nadležna je za Deliblatsku peščaru, koja ima beskrajne mogućnosti za razvijanje raznih oblika turizma, od ekološkog do sportsko-rekreativnog i zdravstvenog, čemu posebno pogoduje postojanje brojnih geotermalnih izvora.

Lov na banatsku lisicu

Tradicionalni lov na banatsku lisicu u Deliblatskoj peščari održava se petnaest godina zaredom, a osnovni cilj nije uživanje lovaca već održavanje prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar i drugih opština koje zahvata „evropska Sahara“.

Odložena sednica Skupštine Opštine Alibunar

Sednica Skupštine Opštine Alibunar, 23. po redu, na kojoj je trebalo da bude usvojena Odluka o završnom računu budžeta opštine Alibunar za 2017. godinu i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu Opštine za 2018. godinu danas nije održana usled nedostatka kvoruma.

Uhapšen funkcioner opštine Alibunar

Pripadnici MUP u Pančevu uhapsili su danas P. B.(1968) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

PrvaPoslednja