Alibunar

Belić: Ustav da bude "sveto slovo", a ne predsednik 1

Belić: Ustav da bude „sveto slovo“, a ne predsednik

Srpska napredna stranka, nažalost, ne funkcioniše kao partija, već kao interesna grupa i možda je moj idealizam doveo do toga da ja par godina to nisam video – poručuje bivši predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, koji je pre sedam meseci na vanrednoj sednici lokalnog parlamenta smenjen sa funkcije.

Porez i na ukradeno oružje 3

Porez i na ukradeno oružje

Da bi neko imao obavezu da plati porez na neki deo svoje imovine, prvi uslov je da tu imovinu uopšte ima. Međutim, u slučaju poreza na oružje, ovo osnovno logičko pravilo u Srbiji ne važi.

Vetropark - atrakcija i za domaće i za goste 5

Vetropark – atrakcija i za domaće i za goste

Na putu do Alibunara, po izlazu iz Vladimirca, sa leve strane prostire se nova atrakcija ovog banatskog gradića – vetropark „Alibunar“, koji je izgradila kompanija Elicio. Novi vetropark ima 21 turbinu, koje će ubuduće snabdevati 36.000 domaćinstava.

Kad Alibunar ponudi dobar projekat, biće finansiran 6

Kad Alibunar ponudi dobar projekat, biće finansiran

Šta država Srbija i konkretno Ministarstvo za turizam trgovinu i telekomunikacije mogu da učine da se pospeši razvoj turizma u Opštini Alibunar i delu Banata koji raspolaže jednim od najvećih prirodnih dobara u Evropi – Deliblatskom peščarom.

Alibunar: Raskršće vetrova 7

Alibunar: Raskršće vetrova

Opština Alibunar se nalazi u centralnom delu ravnice južnog Banata, u središtu plodnih polja sa ritovima. Kroz opštinu prolazi međunarodni put E-94, Beograd-Vršac-Temišvar.

Bogati svet flore i faune 8

Bogati svet flore i faune

Flora: Specifičnost Deliblatske peščare je njena šumsko-stepska vegetacija, mozaično raspoređena na izraženom dinskom reljefu, koja je jedinstvena u Panonskoj niziji.

Geotermalni izvori: Šansa i za zdravstveni turizam 9

Geotermalni izvori: Šansa i za zdravstveni turizam

Opština Alibunar smeštena je u centralnom delu južnobanatske ravnice i nadležna je za Deliblatsku peščaru, koja ima beskrajne mogućnosti za razvijanje raznih oblika turizma, od ekološkog do sportsko-rekreativnog i zdravstvenog, čemu posebno pogoduje postojanje brojnih geotermalnih izvora.

Lov na banatsku lisicu 10

Lov na banatsku lisicu

Tradicionalni lov na banatsku lisicu u Deliblatskoj peščari održava se petnaest godina zaredom, a osnovni cilj nije uživanje lovaca već održavanje prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar i drugih opština koje zahvata „evropska Sahara“.

Odložena sednica Skupštine Opštine Alibunar 14

Odložena sednica Skupštine Opštine Alibunar

Sednica Skupštine Opštine Alibunar, 23. po redu, na kojoj je trebalo da bude usvojena Odluka o završnom računu budžeta opštine Alibunar za 2017. godinu i Odluka o izmeni i dopuni Odluke o budžetu Opštine za 2018. godinu danas nije održana usled nedostatka kvoruma.

Uhapšen funkcioner opštine Alibunar 15

Uhapšen funkcioner opštine Alibunar

Pripadnici MUP u Pančevu uhapsili su danas P. B.(1968) zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

PrvaPoslednja