Bajina Bašta

Najbolji na Bašta festu

Na upravo završenom filmskom festivalu Bašta fest dodeljene su nagrade najboljima.

Bašta fest od 5. do 8. jula

Bašta fest nastavlja staru tradiciju – u okviru revijalnog programa, festival se zatvara debitantskim ostvarenjem koje je obeležilo proteklu godinu, navodi se u saopštenju.

Zebra na Zebri

Povodom početka prestojeće školske godine, akademski slikar i profesor likovne kulture Miloje Mitrović i Nenad Mitrović oslikali su, od 17. do 19. avgusta, na pešačkom prelazu u Ulici Rajka Tadića, ispred osnovne škole “Raja Pavićević” u Bajinoj Bašti, “Zebru na Zebri” koja je oduševila prolaznike, a najviše decu.

Regata sa 1.500 plovila

Drinska regata, najstarija i najmasovnija turističko- rekreativna manifestaciju na reci Drini, okupila je danas u Bajinoj Bašti viši 20.000 regataša sa 1.500 plovila.

Četvrti Bašta fest

Nakon tri veoma uzbudljive i uspešne godine, Bašta fest – internacionalni festival kratkog igranog filma održava se po četvrti put – od 29. juna do 02. jula.

Završen treći Bašta fest

Na bajkovitoj lokaciji na jezeru Perućac, u nedeljiu veče proglašenjem pobedbnika i dodelom nagrada a potom i projekcijom filma „Vlažnost“ Nikole LJuce, završen je treći Bašta fest.

"Zeleni list" za očuvanje životne sredine

"Zeleni list" za očuvanje životne sredine

Javno preduzeće Nacionalni park Tara nagrađeno je Zelenim listom za doprinos očuvanju životne sredine u prošloj godini. Priznanje se dodeljuje u okviru najstarije nacionalne ekološke akcije pod nazivom „Tražimo zagađivača godine i zaštitnike životne sredine“, koja se kontinuirano organizuje već 32 godine.


Država rešena da se izbori sa divljom gradnjom

Država rešena da se izbori sa divljom gradnjom

Iako su bili ubeđeni da su prekjučerašnjim protestom sprečili rušenje nelegalnih objekata na jezeru Perućac u Nacionalnom parku Tara, vlasnici takvih objekata bili su iznenađeni kada su bageri, koje je angažovalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče oko četiri časa ujutro počeli da uklanjaju njihove kućice.


Izložba sa foto-safarija

Izložba sa foto-safarija

„Tara viđena objektivom“ naziv je izložbe fotografija koja će biti otvorena u Budimpešti 4. maja u 18 časova u galeriji Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj.

Pritisak na medije i zakon

Pritisak na medije i zakon

Ukoliko se nešto ne promeni, opština Bajina Bašta mogla bi da bude jedina lokalna samouprava u Srbiji koja u svom budžetu za ovu godinu nije planirala novac za projektno sufinansiranje medija.


Počela obnova uništenih šuma

Počela obnova uništenih šuma

U okviru ekološke akcije pod nazivom „Tošiba ume da posadi šume“, ta japanska kompanija počela je obnovu šuma u Nacionalnom parku Tara, koje su uništene 2012. godine u katastrofalnom požaru.


PrvaPoslednja