Beč

„Nove tehnologije i talenti“ 4. i 5. novembra u Beču

Ovogodišnji festival „Digital Days“ pod nazivom „Nove tehnologije i talenti“ održaće se 4. i 5. novembra u Beču. Kako se navodi u saopštenju, stručnjaci iz sveta privrede, medicine i informacionih tehnologija kao i vodeće snage inovacije diskutovaće o budućnosti novih tehnologija i digitalizacije.

Pametna ulica u Beču

Do kraja godine u Beču će biti okončan projekat prve ulice u kojoj će biti moguće regulisati temperaturu vazduha. Beč je prepoznao problem stvaranja urbanih toplotnih ostrva i započeo pilot projekt u ulici Zieglergasse koja se nalazi u jednom od najtoplijih bečkih okruga Neubau.

Sebastijan Kurc bira koalicione partnere

Sebastijan Kurc se vratio na političku scenu, to je jasno nakon nedeljnih vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je njegova Narodna stranka (OVP) osvojila 37,1 odsto glasova.

Austrija preti „sahranom“ sporazuma EU-Merkosur

Austrijski parlament je, kako se ispostavilo, postao glavna prepreka trgovinskom programu Evropske unije, pošto je zapretio da neće ratifikovati sporazum sa zemljama Južne Amerike na koji je Brisel pristao u junu.

Austrija izdala nalog za hapšenje ruskog oficira

Austrijska vlada izdala je nalog za hapšenje ruskog vojnog oficira za kojeg tvrdi da je regrutovao austrijskog pukovnika koji je navodno proveo 30 godina špijunirajući za Moskvu.

Beč (2): Zagonetne i samiosvojne žene

Austrijski slikar Anton Faistauer opisao je jednim sjajnim krokijem Gustava: „Bio je robusne konstitucije, vesela srca sa manirima deteta, ništa ga nije zabrinjavalo.

Kina će nastaviti da uvozi iransku naftu uprkos sankcijama

Kina će nastaviti da uvozi iransku naftu uprkos američkim sankcijama uvedenim posle istupanja iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, izjavio je danas u Beču kineski zvaničnik Fu Čong, zadužen za kontrolu naoružanja u kineskom Ministarstvu inostranih poslova.

Pala austrijska vlada: Kurc smenjen

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu izglasano je danas nepoverenje u parlamentu deset dana posle izbijanja skandala oko video snimka sa Ibice zbog koga se raspala njegova koalicija sa ekstremnom desnicom.

Ankete: Ubedljiva pobeda Sebastijana Kurca

Narodna partija austrijskog kancelara Sebastijana Kurca ostvarila je ubedljivu pobedu na izborima za Evropski parlament, pokazali su rezultati anketa sa biračkih mesta.

Gradski urbanista dobio službu

Odbornici gradske Skupštine su na prošlonedeljnom zasedanju izglasali odluku o osnivanju i radu službe Glavnog gradskog urbaniste, čija će osnovna funkcija biti koordinacija rada gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

PrvaPoslednja