Beč

Diplomatska bitka u OEBS-u oko kontrole slobode štampe 1

Diplomatska bitka u OEBS-u oko kontrole slobode štampe

Mandat predstavnika za slobodu medija u OEBS-u je ugrožen jer pojedine zemlje-članice te multilateralne organizacije odbijaju da ga obnove za šta je rok 18. jul, saznala je danas agencija AFP od nekoliko izvora.

OEBS: Mediji ugroženi, potreban plan ekonomske podrške 3

OEBS: Mediji ugroženi, potreban plan ekonomske podrške

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Arlem Dezir istakao je danas u Beču da su mediji u opasnosti na previše mesta u regionu OEBS-a, sa pandemijom koja pojačava postojeće trendove i donosi nove probleme, uključujući tešku ekonomsku situaciju sa kojom se suočavaju mnogi mediji.

U Beču održan drugi protest protiv rasizma 4

U Beču održan drugi protest protiv rasizma

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se večeras u Beču u znak podrške protestima širom sveta protiv rasizma posle smrti Afroamerikanca Džordža Flojda tokom policijskog privodjenja.

Beč protiv Blajburga 6

Beč protiv Blajburga

Austrijski parlament izglasao je rezoluciju kojom od vlade traži da se zabrani komemoracija u Blajburgu, javila je austrijska novinska agencija APA.

Beč: Poseta groblju od kuće 7

Beč: Poseta groblju od kuće

Aktuelna kriza izazvana virusom korona donela je sa sobom velike izazove u mnogim oblastima. U glavnom gradu Austrije čak ni sahrane, ni posete grobljima nisu više kao nekad. Uz pomoć besplatnog servisa „Digitalno grobno mesto“ bečka groblja su postavila online sve važne informacije za svoje klijente i omogućila posetu groblju od kuće.

Ublažavanje mera od 1. maja u Austriji 8

Ublažavanje mera od 1. maja u Austriji

Ministar zdravlja Austrije je najavio da će postepeno ukidanje ograničenja uvedenih u toj zemlji zbog epidemije novog korona virusa trajati od 1. maja do kraja juna.

Oštra osuda napada na Danas 10

Oštra osuda napada na Danas

Medijska organizacija Jugoistočne Evrope (South East Europe Media Organisation – SEEMO) izrazila je ozbiljnu zabrinutost zbog medijske situacije u Srbiji, koju sada odslikava i nova odluka Vlade Srbije da organizuje konferencije za štampu tako što će novinari morati da šalju pitanja i-mejlom.

Vlasti u Tirolu prećutale da turistima preti zaraza 12

Vlasti u Tirolu prećutale da turistima preti zaraza

Popularno austrijsko skijalište Išgl, sofisticirani turistički centar sa nizom dobrih hotela, poznat po izuzetnom noćnom životu i veoma kvalitetnim stazama za srednje skijaše, gde su nastupale poznate svetske zvezde poput Robija Vilijamsa, Džejmsa Blanta, Eltona Džona, Boba Dilana, Tine Tarner…

Austrijska provincija Tirol stavljena u karantin 13

Austrijska provincija Tirol stavljena u karantin

Cela austrijska provincija Tirol sa oko 750.000 stanovnika u sredu je stavljena u karantin, izolovana od sdrugih krajeva Austrije zbog jake epidemije korona virusa u toj alpskoj oblasti, javile su lokalne vlasti.

PrvaPoslednja