Beč

Austrija izdala nalog za hapšenje ruskog oficira

Austrijska vlada izdala je nalog za hapšenje ruskog vojnog oficira za kojeg tvrdi da je regrutovao austrijskog pukovnika koji je navodno proveo 30 godina špijunirajući za Moskvu.

Beč (2): Zagonetne i samiosvojne žene

Austrijski slikar Anton Faistauer opisao je jednim sjajnim krokijem Gustava: „Bio je robusne konstitucije, vesela srca sa manirima deteta, ništa ga nije zabrinjavalo.

Kina će nastaviti da uvozi iransku naftu uprkos sankcijama

Kina će nastaviti da uvozi iransku naftu uprkos američkim sankcijama uvedenim posle istupanja iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, izjavio je danas u Beču kineski zvaničnik Fu Čong, zadužen za kontrolu naoružanja u kineskom Ministarstvu inostranih poslova.

Pala austrijska vlada: Kurc smenjen

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu izglasano je danas nepoverenje u parlamentu deset dana posle izbijanja skandala oko video snimka sa Ibice zbog koga se raspala njegova koalicija sa ekstremnom desnicom.

Ankete: Ubedljiva pobeda Sebastijana Kurca

Narodna partija austrijskog kancelara Sebastijana Kurca ostvarila je ubedljivu pobedu na izborima za Evropski parlament, pokazali su rezultati anketa sa biračkih mesta.

Gradski urbanista dobio službu

Odbornici gradske Skupštine su na prošlonedeljnom zasedanju izglasali odluku o osnivanju i radu službe Glavnog gradskog urbaniste, čija će osnovna funkcija biti koordinacija rada gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, koji je devet meseci organizovao svakodnevna okupljanja u Banjaluci u Republici Srpskoj, tražeći istinu o smrti sina Davida u martu 2018. godine, rekao je danas da je tražio politički azil u Austriji.

Austrijski pokret dobio donaciju od teroriste

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kazao je juče da postoji finansijska veza između čoveka, koji je ubio 50 ljudi u terorističkom napadu na dve džamije na Novom Zelandu 15. marta, i Austrijanca inače aktiviste desničarskog Pokreta identitaraca Austrije, prenosi Rojters.

PrvaPoslednja