Beč

Vlasti u Tirolu prećutale da turistima preti zaraza 1

Vlasti u Tirolu prećutale da turistima preti zaraza

Popularno austrijsko skijalište Išgl, sofisticirani turistički centar sa nizom dobrih hotela, poznat po izuzetnom noćnom životu i veoma kvalitetnim stazama za srednje skijaše, gde su nastupale poznate svetske zvezde poput Robija Vilijamsa, Džejmsa Blanta, Eltona Džona, Boba Dilana, Tine Tarner…

Austrijska provincija Tirol stavljena u karantin 2

Austrijska provincija Tirol stavljena u karantin

Cela austrijska provincija Tirol sa oko 750.000 stanovnika u sredu je stavljena u karantin, izolovana od sdrugih krajeva Austrije zbog jake epidemije korona virusa u toj alpskoj oblasti, javile su lokalne vlasti.

Bez jedinstva u EU o proširenju 5

Bez jedinstva u EU o proširenju

Već duži period tinja svađa između Nemačke i Francuske vezano za proces proširenje Evropske unije, piše bečki Der Standard.

Vlasnici pasa u Austriji dužni da prođu stručnu obuku 7

Vlasnici pasa u Austriji dužni da prođu stručnu obuku

Počev od jula 2019. godine, svi novi vlasnici pasa u Austriji moraju da prođu stručnu obuku kako bi stekli osnovna znanja o čuvanju i nezi svojih četvoronožnih prijatelja. U Beču je do sada ovu obuku prošlo hiljadu građana, saopštila je Kancelarija Grada Beča u Beogradu.

Hitlerova rodna kuća postaće policijska stanica 8

Hitlerova rodna kuća postaće policijska stanica

Rodna kuća Adolfa Hitlera u Braunauu na severu Austrije biće pretvorena u policijsku stanicu, saopštilo je danas austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova posle više godina spora sa porodicom koja je vlasnik zgrade.

„Nove tehnologije i talenti“ 4. i 5. novembra u Beču 9

„Nove tehnologije i talenti“ 4. i 5. novembra u Beču

Ovogodišnji festival „Digital Days“ pod nazivom „Nove tehnologije i talenti“ održaće se 4. i 5. novembra u Beču. Kako se navodi u saopštenju, stručnjaci iz sveta privrede, medicine i informacionih tehnologija kao i vodeće snage inovacije diskutovaće o budućnosti novih tehnologija i digitalizacije.

Pametna ulica u Beču 11

Pametna ulica u Beču

Do kraja godine u Beču će biti okončan projekat prve ulice u kojoj će biti moguće regulisati temperaturu vazduha. Beč je prepoznao problem stvaranja urbanih toplotnih ostrva i započeo pilot projekt u ulici Zieglergasse koja se nalazi u jednom od najtoplijih bečkih okruga Neubau.

Sebastijan Kurc bira koalicione partnere 12

Sebastijan Kurc bira koalicione partnere

Sebastijan Kurc se vratio na političku scenu, to je jasno nakon nedeljnih vanrednih parlamentarnih izbora na kojima je njegova Narodna stranka (OVP) osvojila 37,1 odsto glasova.

Austrija preti "sahranom" sporazuma EU-Merkosur 13

Austrija preti „sahranom“ sporazuma EU-Merkosur

Austrijski parlament je, kako se ispostavilo, postao glavna prepreka trgovinskom programu Evropske unije, pošto je zapretio da neće ratifikovati sporazum sa zemljama Južne Amerike na koji je Brisel pristao u junu.

Austrija izdala nalog za hapšenje ruskog oficira 15

Austrija izdala nalog za hapšenje ruskog oficira

Austrijska vlada izdala je nalog za hapšenje ruskog vojnog oficira za kojeg tvrdi da je regrutovao austrijskog pukovnika koji je navodno proveo 30 godina špijunirajući za Moskvu.

PrvaPoslednja