Beč

Štrahe: Spas Evrope na istoku 1

Štrahe: Spas Evrope na istoku

Ove nedelje nastavio je rad Istražni odbor austrijskog parlamenta koji se bavi video materijalom snimljenim prošle godine na Ibici, u kome najvažnije uloge imaju bivši vodeći ljudi Slobodarske stranke, Hajnc Kristijan Štrahe i Johan Gudenus.

Rekordan broj zaraženih korona virusom u Austriji 3

Rekordan broj zaraženih korona virusom u Austriji

Austrija je zabeležila danas rekordan broj od 1.209 zaraženih korona virusom u prethodna 24 časa, saopštila je vlada dok među stanovništvom slabi podrška merama vlade za suzbijanje širenja zaraze.

Studenti u Beču zbog epidemije uče u crkvi 4

Studenti u Beču zbog epidemije uče u crkvi

Pandemija korona virusa u velikoj meri je poremetila rad škola i fakulteta širom sveta, a na zanimljivu ideju su došle crkvene vlasti u Beču odlukom da studentima ponude da uče u jednoj crkvi u gradu.

Ne razmišljam o povratku u Srbiju 5

Ne razmišljam o povratku u Srbiju

Anja je nakon završene prve godine studija arhitekture u Novom Sadu odlučila da se preseli u Beč i tamo nastavi svoje školovanje. Na godinu dana je pauzirala fakultet i posvetila se učenju nemačkog jezika kog i danas usavršava, ali se zbog toga ne kaje i zadovoljna je odlukom koju je tada donela.

Beč sa Ludvigom "u najboljim rukama" 6

Beč sa Ludvigom „u najboljim rukama“

Poslednja faza kampanje Socijaldemokratske partije Austrije pred izbore u Beču 11. oktobra „u potpunosti se fokusira na glavnog kandidata“, aktuelnog gradonačelnika Mihaela Ludviga.

Beč: Vila u kojoj je umro Laza Kostić 9

Beč: Vila u kojoj je umro Laza Kostić

Dok šumovitom bečkom Šternvarteštrase, u becirku 18, daleko od centra grada, idemo ka kući Laze Kostića, ne znamo da on tu nije stanovao, nego bolovao.

Pinter: Azdejković zloupotrebljava svoje članstvo u UNS 11

Pinter: Azdejković zloupotrebljava svoje članstvo u UNS

Saopštenja o „pretnjama koje sam navodno slao Predragu Azdejkoviću, novinaru UNS-a su čista laž”, poručio je Daniel Pinter, koji se u današnjem saopštenju predstavlja kao „diplomirani pravnik i dvojni državljanin i Srbije i EU”, budući da se u „Beču aktivno bavi politikom u interesu svih građana Srbije”.

Austrija stavila Hrvatsku na spisak rizičnih zemalja 12

Austrija stavila Hrvatsku na spisak rizičnih zemalja

Austrijske vlasti danas su savetovale svoje građane da od ponedeljka izbegavaju putovanje u Hrvatsku a od građana koji su već tamo da napuste tu zemlju zbog povećanja broja zaraženih korona virusom.

EU ne sme po drugi put da ne uspe po pitanju migranata 15

EU ne sme po drugi put da ne uspe po pitanju migranata

Došlo je vreme da Evropska unija definiše zajedničku politiku prema migracijama i azilu oko koje postoji razmimoilaženje među 27 članica, a to pitanje će uskoro biti u predlogu Komisije, izjavio je danas u Beču potpredsednik Evropske komisije Margaritis Šinas.

PrvaPoslednja