Beč

Pala austrijska vlada: Kurc smenjen

Austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu izglasano je danas nepoverenje u parlamentu deset dana posle izbijanja skandala oko video snimka sa Ibice zbog koga se raspala njegova koalicija sa ekstremnom desnicom.

Ankete: Ubedljiva pobeda Sebastijana Kurca

Narodna partija austrijskog kancelara Sebastijana Kurca ostvarila je ubedljivu pobedu na izborima za Evropski parlament, pokazali su rezultati anketa sa biračkih mesta.

Gradski urbanista dobio službu

Odbornici gradske Skupštine su na prošlonedeljnom zasedanju izglasali odluku o osnivanju i radu službe Glavnog gradskog urbaniste, čija će osnovna funkcija biti koordinacija rada gradskog Sekretarijata za urbanizam, Urbanističkog zavoda i Direkcije za građevinsko zemljište.

Davor Dragičević zatražio politički azil u Austriji

Davor Dragičević, koji je devet meseci organizovao svakodnevna okupljanja u Banjaluci u Republici Srpskoj, tražeći istinu o smrti sina Davida u martu 2018. godine, rekao je danas da je tražio politički azil u Austriji.

Austrijski pokret dobio donaciju od teroriste

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc kazao je juče da postoji finansijska veza između čoveka, koji je ubio 50 ljudi u terorističkom napadu na dve džamije na Novom Zelandu 15. marta, i Austrijanca inače aktiviste desničarskog Pokreta identitaraca Austrije, prenosi Rojters.

Dodik sa Štraheom i predstavnicima Lige

Milorad Dodik, član Predsedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata iz Republike Srpske, sastao se danas u Beču sa predstavnicima Slobodarske partije Austrije i italijanske Lige.

Đorđević: Saradnja sa Austrijom u penzionom osiguranju

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je u Beču sa predsednikom Zavoda za penzijsko osiguranje Austrije (PVA) Manfredom Anderleom o saradnji u oblasti penzionog osiguranja.

Čadež: Za zajedničko tržište neophodna je obučena radna snaga

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, potpisao je danas u Beču, sa austrijskom šeficom diplomatije Karin Knajsel i predsednikom Privredne komore Austrije Haraldom Marerom, Memorandum o razumevanju posvećen projektu uvođenja dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i digitalizaciji privreda regiona.

PrvaPoslednja