Beč

Janković: Nove tehnologije za promovisanje prava starijih

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković izjavila je danas u Beču, gde učestvuje na međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima starijih, da treba koristiti prednosti savremenih kanala komunikacije za promovisanje i razumevanje prava starijih na dostojanstven život i punu ravnopravnost.

Mesić: Promena granica vodi u rat

Bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić smatra da je „arhitektura Evrope kroz nezavisnost Kosova upotpunjena“ i da bi „promena granica, kako je predloženo u vezi sa rešavanjem kosovskog pitanja, sada vodila u nove katastrofe i rat“.

Milojević: Bili smo jedan od najvećih hitova

Moji utisci sa međunarodnog sajma u Beču su više od očekivanih – kaže za Danas Aleksandar Milojević, osnivač Galerije Rima, koja je na ovoj prestižnoj smotri bila jedini predstavnik iz Srbije i regiona.

Demonstracije u Beču „Kikle, Trampe“

Više hiljada Austrijanaca demonstriralo je u Beču protiv vlade koju čine Narodna partija Austrije (ÖVP) kancelara Sebastijana Kurca i Slobodarska stranka (FPÖ) vicekancelara Hajnca-Kristijana Štrahea.

Junker: Balkan još nestabilan

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas u Beču da bi se Balkan ponovo mogao suočiti sa ratnim sukobima ako zemljama tog regiona bude uskraćena evropska perspektiva.

Konkurs za nagradu SEEMO

Medjska organizacija za jugoistočnu Evropu (SEEMO) raspisala je konkurs za novinarsku nagradu „Erhard Busek“ za bolje razumevanje u južnoj, istočnoj i centralnoj Evropi.

Gojković na Generalnoj konferenciji MAAE

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković istakla je da će Republika Srbija nastaviti da pruža snažnu podršku globalnim naporima međunarodne zajednice.

Potpisan sporazum u okviru Konvencije o policijskoj saradnji

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković potpisala je danas u Beču sporazum o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registraciji vozila, sa pratećim sporazumima i memorandumima u okviru Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.

Dačić: Kosovo najveći bezbednosni izazov

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas u Beču izjavio da je za Beograd situacija na Kosovu najveći bezbednosni izazov, „imajući u vidu diskriminaciju i nasilje kojem su izloženi pripadnici srpske zajednice, kao i ugroženost naše kulturne i istorijske baštine“.

Mogerini: Dogovor Srbije i Kosova imaće podršku EU

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je danas izjavila u Beču da će svaki dogovor koji postignu Srbija i Kosovo u skladu sa međunarodnim pravom imati podršku EU i dodala da Unija ne podržava etnički čiste države.

Prva Poslednja