Beč

Gojković na Generalnoj konferenciji MAAE

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković istakla je da će Republika Srbija nastaviti da pruža snažnu podršku globalnim naporima međunarodne zajednice.

Potpisan sporazum u okviru Konvencije o policijskoj saradnji

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković potpisala je danas u Beču sporazum o automatskoj razmeni DNK podataka, daktiloskopskih podataka i podataka o registraciji vozila, sa pratećim sporazumima i memorandumima u okviru Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi.

Dačić: Kosovo najveći bezbednosni izazov

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas u Beču izjavio da je za Beograd situacija na Kosovu najveći bezbednosni izazov, „imajući u vidu diskriminaciju i nasilje kojem su izloženi pripadnici srpske zajednice, kao i ugroženost naše kulturne i istorijske baštine“.

Mogerini: Dogovor Srbije i Kosova imaće podršku EU

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini je danas izjavila u Beču da će svaki dogovor koji postignu Srbija i Kosovo u skladu sa međunarodnim pravom imati podršku EU i dodala da Unija ne podržava etnički čiste države.

Dačić: Posvećeni smo postizanju kompromisa

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je Srbija posvećena postizanju kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine, ali je rano govoriti kada će to biti i da li će doći do takvog rešenja jer nije siguran da i druga strana to želi.

Mogerini: Nastavićemo sa teškim pregovorima

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost federika Mogerini izjavila je da očekuje „teške, ali moguće“ pregovore o održivom sporazumu između Kosova i Srbije u Briselu sledeće nedelje, prenose prištinski mediji.

OEBS osudio napad na novinara Vladimira Kovačevića

Predstavnik Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija Arlem Dezir i šef Misije OEBS u BIH Brus G. Berton osudili su danas napad na novinara BN TV Vladimira Kovačevića, kojeg su u nedelju u Banjaluku pretukla dva maskirana muškarca.

Vučić: Važna nam je podrška Austrije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beču, pred početak EU samita u Alpbahu, sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom i predstavnikom privremenih institucija u Prištini Hašimom Tačijem.

Volfgang Petrič: Podržavam organizovanje „Dejtona dva“

Zaista, postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu. To bi bilo u interesu pojedinih političkih aktera – i domaćih i međunarodnih – da nastave da destabilizuju države u regionu. Hajde da učinimo sve da to sprečimo. Evropska komisija pod vođstvom Junkera, Mogerini i Hana, uskoro će biti „stvar prošlosti“.

Beč zabranio konzumiranje hrane u metrou

Gradske vlasti Beča zabranile su putnicima da konzumiraju hranu u vozovima podzemne železnice, ali nisu planirane kazne za prekršioce, bar ne na početku, prenosi SRNA.

Prva Poslednja