Bejrut

Vođa džihadista poziva na odbranu Idliba

Lider džihadističke grupe Hajat Tahrir al-Šam (HTS), nekadašnjeg sirijskog ogranka al-Kaide, pozvao je „na oružje“ radi odbrane uporišta te grupe u provinciji Idlib.

Više od 152.000 raseljenih zbog udara na severozapadu Sirije

Kako javljaju danas Ujedinjene nacije, više od 152.000 osoba raseljeno je u poslednjih nedelju dana na severozapadu Sirije, gde snage predsednika Bašara al Asada i njegovih ruskih savenika nastavljaju vazdušne napade na sektor koji je pod kontrolom ekstremista.

Liban će se žaliti UN jer Izrael gradi zid na granici

Ministar spoljnih poslova Libana Gebran Basil zatražio je od predstavnika Bejruta da se žali Savetu bezbednosti UN što Izrael gradi zid duž libansko-izraelske granice, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija.

Dva Britanca ranjena u Siriji

Dva britanska vojnika su ranjena a najmanje jedan kurdski borac je poginuo u raketnom napadu Islamske države na istoku Sirije, navodi se u današnjim izveštajima.

Sukob pobunjenika u Siriji, 25 mrtvih

U sukobima pobunjenika na severu Sirije tokom vikenda je poginulo 25 osoba, a više desetina je ranjeno, javljaju danas zapadne agencije pozivajući se na podatke nevladine organizacije Sirijska opservatorije za ljudska prava.

UNESCO: Za 11 godina ubijeno 1.009 novinara

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) saopštila je da je u periodu od 2006. do 2017. godine u svetu ubijeno 1.009 osoba koje se bave novinarstvom.

PrvaPoslednja