Bejrut

Liban će se žaliti UN jer Izrael gradi zid na granici

Ministar spoljnih poslova Libana Gebran Basil zatražio je od predstavnika Bejruta da se žali Savetu bezbednosti UN što Izrael gradi zid duž libansko-izraelske granice, javila je libanska državna Nacionalna novinska agencija.

Dva Britanca ranjena u Siriji

Dva britanska vojnika su ranjena a najmanje jedan kurdski borac je poginuo u raketnom napadu Islamske države na istoku Sirije, navodi se u današnjim izveštajima.

Sukob pobunjenika u Siriji, 25 mrtvih

U sukobima pobunjenika na severu Sirije tokom vikenda je poginulo 25 osoba, a više desetina je ranjeno, javljaju danas zapadne agencije pozivajući se na podatke nevladine organizacije Sirijska opservatorije za ljudska prava.

UNESCO: Za 11 godina ubijeno 1.009 novinara

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) saopštila je da je u periodu od 2006. do 2017. godine u svetu ubijeno 1.009 osoba koje se bave novinarstvom.

ISIS se povukla iz Damaska

Sirijski državni mediji javili su da su militanti Islamske države (ISIS) saglasili da predaju poslednje uporište u Damasku, javlja Asošijeted pres (AP) iz Bejruta.

Evakuacija pobunjenika iz Gute

Sirijski državni mediji izveštavaju da je počela evakuacija najveće grupe pobunjenika Armije Islama iz predgrađa Damaska Gute koje su kontrolisali, jvalja Asošijeted pres (AP).

PrvaPoslednja