Brazilija

Bolsonaro obećao da će vladati Brazilom u korist svih

Budući predsednik Brazila Žair Bolsonaro je večeras obećao da će vladati zemljom bez pravljenja razlika po rasnoj, seksualnoj ili verskoj osnovi, uprkos rasističkim, mizoginim i homofobičnim izjavama koje je davao tokom političke karijere.

Desetine hiljada žena na ulicama Brazila

Više desetina hiljada ljudi, pretežno žena, izašlo je na ulice Brazila, protestujući protiv Haila Bolsonara, pripadnika ekstremne desnice, koji važi za favorita na predsedničkim izborima.

Brazil šalje vojsku da štiti izbeglice iz Venecuele

Pošto je opljačkan, izboden nožem i pretučen brazilski vlasnik prodavnice, krivica je pala na migrante iz Venecuele. Grupa građana je potom izašla na ulice i počela da gađa migrante kamenicama i da im pali stvari

Neizvestan odlazak Lule da Silve u zatvor

Bivši predsednik Brazila Luiz Injacio Lula da Silva moraće da bude u zatvoru dok traje proces njegove žalbe na presudu kojom je osuđen za korupciju, odlučio je Vrhovni sud.

Humanitarna drama potresa Venecuelu

Kolumbija i Brazil pooštravaju kontrolu na granicama pošto su ekonomska kriza i nedostatak hrane u Venecueli izazvali masovne prilive očajnih migranata.

Za Lulu zatvor ili predsednička palata

Polovina Brazilaca želi da bivši predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pobedi na izborima sledeće godine i vrati se na mesto na kom je bio od 2003. do 2010. godine, dok druga polovina želi da on ode u zatvor zato što je osuđen zbog korupcije.

Separatisti očekuju tri miliona glasova

Separatistički pokret „Jug je moja zemlja“ organizovao je u Brazilu neformalni referendum s pitanjem „Da li želite da budete deo nove zemlje“.

Vojska na ulicama Brazila

Više od hiljadu vojnika patrolira ulicama brazilskog grada Vitorija nakon što je zbog policijskog štrajka nastupio talas nasilja u kojem je život izgubilo na desetine ljudi.

PrvaPoslednja