Brazilija

Bolsonaro: Argentina loše izabrala 1

Bolsonaro: Argentina loše izabrala

Predsednik Brazila, desničar Žair Bolsonaro izjavio je danas da su Argentinci „loše izabrali“ na predsedničkim izborima jer je pobedio populistički „peronista“ Alberto Fernandes, te zato Bolsonaro „nema nameru da čestita“.

Bolsonaro: NVO možda odgovorne za požare u Amazonu 2

Bolsonaro: NVO možda odgovorne za požare u Amazonu

Ekstremno desničarski predsednika Brazila Žair Bolsonaro danas je nagovestio da su nevladine organizacije možda izazvale požare koji trenutno besne Amazonijom da bi „skrenule pažnju“ na ukidanje subvencija za očuvanje „pluća planete“.

Najmanje 57 mrtvih u zatvorskoj pobuni 3

Najmanje 57 mrtvih u zatvorskoj pobuni

Najmanje 57 ljudi ubijeno je u zatvorskoj pobuni u Brazilu, tokom koje su se rivalske bande borile pet sati. Do nereda je došlo kada su članovi bande iz jednog zatvorskog bloka upali u drugi deo zatvora u Altamiri u državi Para.

Bolsonaro obećao da će vladati Brazilom u korist svih 9

Bolsonaro obećao da će vladati Brazilom u korist svih

Budući predsednik Brazila Žair Bolsonaro je večeras obećao da će vladati zemljom bez pravljenja razlika po rasnoj, seksualnoj ili verskoj osnovi, uprkos rasističkim, mizoginim i homofobičnim izjavama koje je davao tokom političke karijere.

Desetine hiljada žena na ulicama Brazila 11

Desetine hiljada žena na ulicama Brazila

Više desetina hiljada ljudi, pretežno žena, izašlo je na ulice Brazila, protestujući protiv Haila Bolsonara, pripadnika ekstremne desnice, koji važi za favorita na predsedničkim izborima.

Brazil šalje vojsku da štiti izbeglice iz Venecuele 12

Brazil šalje vojsku da štiti izbeglice iz Venecuele

Pošto je opljačkan, izboden nožem i pretučen brazilski vlasnik prodavnice, krivica je pala na migrante iz Venecuele. Grupa građana je potom izašla na ulice i počela da gađa migrante kamenicama i da im pali stvari

Neizvestan odlazak Lule da Silve u zatvor 13

Neizvestan odlazak Lule da Silve u zatvor

Bivši predsednik Brazila Luiz Injacio Lula da Silva moraće da bude u zatvoru dok traje proces njegove žalbe na presudu kojom je osuđen za korupciju, odlučio je Vrhovni sud.

Humanitarna drama potresa Venecuelu 14

Humanitarna drama potresa Venecuelu

Kolumbija i Brazil pooštravaju kontrolu na granicama pošto su ekonomska kriza i nedostatak hrane u Venecueli izazvali masovne prilive očajnih migranata.

Za Lulu zatvor ili predsednička palata 15

Za Lulu zatvor ili predsednička palata

Polovina Brazilaca želi da bivši predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pobedi na izborima sledeće godine i vrati se na mesto na kom je bio od 2003. do 2010. godine, dok druga polovina želi da on ode u zatvor zato što je osuđen zbog korupcije.

PrvaPoslednja