Buenos Ajres

Argentina u teškoj ekonomskoj krizi

Očekivani oporavak privrede nije postignut: Maurisio Makri Argentinska vlada neočekivano je zatražila od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) prevremenu isplatu sredstava iz kredita od 50 milijardi dolara usred nepovoljne ekonomske situacije u zemlji.

Argentina: Odbačen zakon o legalizaciji abortusa

Argentinski senat odbacio je zakon o legalizaciji abortusa u prvih 14 sedmica trudnoće, nakon maratonske rasprave, 38 senatora glasalo je protiv, a 31 je bilo za abortus, javlja BBC.

Argentina usvojila zakon o legalizaciji abortusa

Skupština Argentine u Buenos Ajresu usvojila je zakon kojim će se legalizovati abortus u prvih 14 nedelja trudnoće. Rasprava u parlamentu trajala je čitava 22 sata i do samog kraja je bila neizvesna.

Referendum o pravu na abortus u Argentini

Vlada Argentine saopštila je da će razmotriti mogućnost raspisivanja referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za legalizaciju abortusa.

Ruske diplomate švercovale drogu

Argentinska policija je uhapsila ruskog diplomatu Aleksandra Čikaloa osumnjičenog za šverc kokaina kroz diplomatsku poštu, objavio je AP, dodajući da je pod istom optužbom bivši službenik ambasade Ali Abjanov uhapšen u Moskvi.

Buenos Ajres: Tango, kazalište i knjige

Možda je moje negdašnje oduševljenje Španjolskom bilo rezultat mladenačkog optimizma, gledanja na svijet kroz ružičaste naočale.

Strahuje se da podmornici ponestaje kiseonika

Argentinska mornarica koja je krenula u potragu za nestalom podmornicom ARA San Huan registrovala je podvodni zvuk za koji se sumnja da potiče s te podmornice.

Svečano otvoren Trg Srbije u Buenos Ajresu

Trg Republika Srbija svečano je otvoren u Buenos Ajresu, a otvorili su ga predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i zvaničnici grada Buenos Ajresa.

Dačić u Buenos Ajresu održao predavanje o spoljnoj politici

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao je u utorak, 21. novembra u Buenos Ajresu predavanje pred širokim auditorijumom u visoko renomiranom Argentinskom savetu za međunarodne odnose (Consejo Argentino para las Relaciones Internacionales-CARI) na temu „Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi“.

Trg Srbije u Buenos Ajresu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Argentine u Srbiji Rikardom Fernandesom, uoči Dačićeve posete Buenos Ajresu 22. novembra i otvaranja Trga Republike Srbije u tom gradu.

Pet poginulih u avionu

Pet osoba je poginulo u malom avionu „Cesna 211“, koji se danas srušio pedesetak kilometara zapadno od Buenos Airesa.

Tesla u Argentini

Najveća svetska izložba o Nikoli Tesli doputovala je iz Madrida u Buenos Ajres, gde je postavljena u izložbenom prostoru Fondacije Telefonika u centru grada.

Prva Poslednja