Buenos Ajres

Parada Evita u Buenos Ajresu

Stotinu ljudi maskiranih u nekadašnju argentinsku prvu damu Evu Peron prošetalo je ulicama Buenos Airesa dan pre današnjeg proslave 100. godišnjice rođenja te harizmatične žene.

Pritisak na Argentinu da uhapsi saudijskog vladara

Argentinsko tužilaštvo razmatra da optuži krunisanog princa Mohameda bin Salmana za ratne zločine i torturu ukoliko sleti na tlo Buenos Ajresa gde 30. novembra počinje samit G20.

OIM: Srpska stonoteniserka u polufinalu

Naša stonoteniserka Sabina Šurjan plasirala se u polufinale OlimpijsKih igara mladih u konkurenciji mix timova u paru sa Šveđaninom Moregardom.

Mariji Malić bronza na OI mladih

Marija Malić se okitila bronzanom medaljom vazdušnom puškom drugog dana Olimpijskih igara mladih u Buenos Ajresu.

Srbija na Olimpijadi za mlade

U Buenos Ajresu svečano su otvorene Olimpisjke igre mladih, a na ceremoniji – koja je prvi put održćana na gradskim ulicama, a ne na stadionu – zastavu Srbije nosila je plivačica Anja Crevar, saopštio je danas Olimpisjki komitet Srbije (OKS).

Menem nije kriv za šverc oružja u Hrvatsku

Argentinski Kasacioni sud je oslobodio bivšeg šefa države Karlosa Menema optužbe da je švercovao oružje u Hrvatsku i Ekvador pre više od dve decenije, za šta je 2013. bio proglašen krivim, javlja danas AP.

Argentina u teškoj ekonomskoj krizi

Očekivani oporavak privrede nije postignut: Maurisio Makri Argentinska vlada neočekivano je zatražila od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) prevremenu isplatu sredstava iz kredita od 50 milijardi dolara usred nepovoljne ekonomske situacije u zemlji.

Argentina: Odbačen zakon o legalizaciji abortusa

Argentinski senat odbacio je zakon o legalizaciji abortusa u prvih 14 sedmica trudnoće, nakon maratonske rasprave, 38 senatora glasalo je protiv, a 31 je bilo za abortus, javlja BBC.

PrvaPoslednja