Buenos Ajres

Pritisak na Argentinu da uhapsi saudijskog vladara

Argentinsko tužilaštvo razmatra da optuži krunisanog princa Mohameda bin Salmana za ratne zločine i torturu ukoliko sleti na tlo Buenos Ajresa gde 30. novembra počinje samit G20.

OIM: Srpska stonoteniserka u polufinalu

Naša stonoteniserka Sabina Šurjan plasirala se u polufinale OlimpijsKih igara mladih u konkurenciji mix timova u paru sa Šveđaninom Moregardom.

Mariji Malić bronza na OI mladih

Marija Malić se okitila bronzanom medaljom vazdušnom puškom drugog dana Olimpijskih igara mladih u Buenos Ajresu.

Srbija na Olimpijadi za mlade

U Buenos Ajresu svečano su otvorene Olimpisjke igre mladih, a na ceremoniji – koja je prvi put održćana na gradskim ulicama, a ne na stadionu – zastavu Srbije nosila je plivačica Anja Crevar, saopštio je danas Olimpisjki komitet Srbije (OKS).

Menem nije kriv za šverc oružja u Hrvatsku

Argentinski Kasacioni sud je oslobodio bivšeg šefa države Karlosa Menema optužbe da je švercovao oružje u Hrvatsku i Ekvador pre više od dve decenije, za šta je 2013. bio proglašen krivim, javlja danas AP.

Argentina u teškoj ekonomskoj krizi

Očekivani oporavak privrede nije postignut: Maurisio Makri Argentinska vlada neočekivano je zatražila od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) prevremenu isplatu sredstava iz kredita od 50 milijardi dolara usred nepovoljne ekonomske situacije u zemlji.

Argentina: Odbačen zakon o legalizaciji abortusa

Argentinski senat odbacio je zakon o legalizaciji abortusa u prvih 14 sedmica trudnoće, nakon maratonske rasprave, 38 senatora glasalo je protiv, a 31 je bilo za abortus, javlja BBC.

Argentina usvojila zakon o legalizaciji abortusa

Skupština Argentine u Buenos Ajresu usvojila je zakon kojim će se legalizovati abortus u prvih 14 nedelja trudnoće. Rasprava u parlamentu trajala je čitava 22 sata i do samog kraja je bila neizvesna.

Referendum o pravu na abortus u Argentini

Vlada Argentine saopštila je da će razmotriti mogućnost raspisivanja referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za legalizaciju abortusa.

Ruske diplomate švercovale drogu

Argentinska policija je uhapsila ruskog diplomatu Aleksandra Čikaloa osumnjičenog za šverc kokaina kroz diplomatsku poštu, objavio je AP, dodajući da je pod istom optužbom bivši službenik ambasade Ali Abjanov uhapšen u Moskvi.

Buenos Ajres: Tango, kazalište i knjige

Možda je moje negdašnje oduševljenje Španjolskom bilo rezultat mladenačkog optimizma, gledanja na svijet kroz ružičaste naočale.

PrvaPoslednja