Čikago

Prva šetnja #1od5miliona u Čikagu (VIDEO)

U Milenijum Parku u Čikagu danas je održan prvi po redu protest #1od5miliona sa koga su okupljeni poručili da “iako su daleko od Srbije, nisu digli ruke od nje”, te da će se “boriti do kraja za njenu budućnost I njenu decu”

Četvoro mrtvih u incidentu u bolnici u Čikagu

Četiri osobe, od kojih su dve žene, policajac i napadač ubijeni su u oružanom incidentu nedaleko od bolnice u Čikagu, novi je bilans koji je jutros saopštila policija tog grada na severu SAD-a.

Nagrada Emiru Kusturici na Festivalu srpskog filma u Čikagu

U Filmskom centru Srbije danas je Slavica Petrović, direktor Festivala srpskog filma u Čikagu, uručila priznanje za najbolji film Emiru Kusturici za ostvarenje „Na mlečnom putu“ i nagradu publike za film “ Panta Rei“ poslednje autorsko delo Ljubiše Samardžića.

Promocija Beograda u Čikagu

 Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović boravi sa delegacijom Beograda u Čikagu gde će, uoči 40. jubilarnog Čikaškog maratona, promovisati Beogradski maraton i potencijale glavnog grada Srbije, objavio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Nezapamćeno nasilje u Čikagu

Policajci koji rade duže od 30 godina kažu da nikada nije bilo ovoliko ubistava, rekao je srpski policajac u Čikagu Vladan Novaković, pIše Blic.

Četiri krvava praznična dana u Čikagu

Policija Čikaga saopštila je da je počela da sprovodi „veoma opsežnu istragu“ pošto je u ovom gradu zabeležena najnasilnija proslava Dana nezavisnosti u poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je zabeleženo 102 slučaja pucanja iz vatrenog oružja tokom četiri dana praznika.

Obama: Rusija i Kina glavni rivali Amerike

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama održao je oproštajni govor pred hiljadama svojih pristalica u Čikagu u kojem je Rusiju i Kinu ocenio kao rivale Amerike, iako je ocenio da uticaj Moskve i Pekinga na međunarodnoj sceni ne može da se poredi sa američkim.

Uhapšen zbog pretnji Srbima i Majklu Kirbiju

Uhapšen zbog pretnji Srbima i Majklu Kirbiju

Američki specijalci uhapsili su Rasela Gordona, zbog navodnih pretnji ambasadoru Sjedinjenih Država u Srbiji Majklu Kirbiju i Srbima u Čikagu. Rasel Gordon je, tvrdi FBI, bio besan jer je njegova žena, Srpkinja, dobila vizu na svega dve sedmice, prenela je RTS.


PrvaPoslednja