Čikago

Četvoro mrtvih u incidentu u bolnici u Čikagu

Četiri osobe, od kojih su dve žene, policajac i napadač ubijeni su u oružanom incidentu nedaleko od bolnice u Čikagu, novi je bilans koji je jutros saopštila policija tog grada na severu SAD-a.

Nagrada Emiru Kusturici na Festivalu srpskog filma u Čikagu

U Filmskom centru Srbije danas je Slavica Petrović, direktor Festivala srpskog filma u Čikagu, uručila priznanje za najbolji film Emiru Kusturici za ostvarenje „Na mlečnom putu“ i nagradu publike za film “ Panta Rei“ poslednje autorsko delo Ljubiše Samardžića.

Promocija Beograda u Čikagu

 Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović boravi sa delegacijom Beograda u Čikagu gde će, uoči 40. jubilarnog Čikaškog maratona, promovisati Beogradski maraton i potencijale glavnog grada Srbije, objavio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Nezapamćeno nasilje u Čikagu

Policajci koji rade duže od 30 godina kažu da nikada nije bilo ovoliko ubistava, rekao je srpski policajac u Čikagu Vladan Novaković, pIše Blic.

Četiri krvava praznična dana u Čikagu

Policija Čikaga saopštila je da je počela da sprovodi „veoma opsežnu istragu“ pošto je u ovom gradu zabeležena najnasilnija proslava Dana nezavisnosti u poslednjih nekoliko godina, s obzirom da je zabeleženo 102 slučaja pucanja iz vatrenog oružja tokom četiri dana praznika.

Obama: Rusija i Kina glavni rivali Amerike

Odlazeći predsednik SAD Barak Obama održao je oproštajni govor pred hiljadama svojih pristalica u Čikagu u kojem je Rusiju i Kinu ocenio kao rivale Amerike, iako je ocenio da uticaj Moskve i Pekinga na međunarodnoj sceni ne može da se poredi sa američkim.

Uhapšen zbog pretnji Srbima i Majklu Kirbiju

Uhapšen zbog pretnji Srbima i Majklu Kirbiju

Američki specijalci uhapsili su Rasela Gordona, zbog navodnih pretnji ambasadoru Sjedinjenih Država u Srbiji Majklu Kirbiju i Srbima u Čikagu. Rasel Gordon je, tvrdi FBI, bio besan jer je njegova žena, Srpkinja, dobila vizu na svega dve sedmice, prenela je RTS.


Komšija okončao decenijsku dramu

Komšija okončao decenijsku dramu

Tri žene, koje su nestale pre desetak godina u Klivlendu, u američkoj državi Ohajo, pronađene su u jednoj kući u tom gradu i to na samo nekoliko kilometara od mesta iz koga su odvojeno kidnapovane.


Barak Obama već glasao

Barak Obama već glasao

Američki predsednik Barak Obama iskoristio je pravo da ranije izađe na predsedničke izbore i glasao je u četvrtak po podne.

Štrajk u „Obaminom“ Čikagu

Štrajk u „Obaminom“ Čikagu

Štrajk nekoliko hiljada prosvetnih radnika u Čikagu zadao je muke gradonačelniku Rahmiju Emanuelu, saradniku predsednika Baraka Obame koji ima zadatak da sprovodi izbornu kampanju u tom gradu. Oko 26.000 nastavnika je štrajkovalo, što je nateralo roditelje učenika da potraže mesto gde će im biti deca koja ne idu u školu. Gradski zvaničnici su rekli da će zaštititi oko 350.000 đaka, koji su bez nadzora, posebno u četvrtima gde ima kriminala.

Bliski istok glavna pretnja za NATO

Bliski istok glavna pretnja za NATO

Samit NATO u Čikagu, prvi koji je u poslednjih 17 godina održan u SAD, ostaće upamćen po tome što je proglašena operativnom prva faza antiraketnog štita – prelazni kapaciteti – čiji je cilj da zaštiti Evropu od raketa sa Bliskog istoka, posebno iz Irana. Projekat koji su od početka predvodile SAD, postao je tokom godina kamen spoticanja u odnosima između NATO-a i Rusije, i uticao je na to da se „ohladi“ njihovo približavanje posle pada Berlinskog zida.


Povlačenje iz Avganistana glavna tema

Povlačenje iz Avganistana glavna tema

Strategija izlaska NATO iz Avganistana do kraja 2014. godine je na „dobrom putu“ i ima međunarodnu podršku, ali teški dani tek predstoje – rekao je sinoć predsednik SAD Barak Obama na samitu NATO u Čikagu. Dominantna tema dvodnevnog samita lidera zemalja članica NATO, koji je otvoren sinoć uz jake mere obezbeđenja, jeste povlačenje stranih trupa iz Avganistana.


Blagojević osuđen na 14 godina

Blagojević osuđen na 14 godina

Bivši guverner američke države Ilinois Rod Blagojević osuđen je na 14 godina zatvora za korupciju, uključujući i pokušaj predsednik SAD.


PrvaPoslednja