Dalas

Oluje u SAD, jedan mrtav u nevremenu u Arkanzasu, tornado pogodio Dalas 1

Oluje u SAD, jedan mrtav u nevremenu u Arkanzasu, tornado pogodio Dalas

Tornado je rušio domove i poslovne prostore u gusto naseljenom delu Dalasa, u Teksasu, gde su prijavljene samo manje povrde, dok je od pada drveta izazvanog nevremenom jedna osoba poginula u severozapadnom Arkanzasu, kada je niz oluja napravilo haos u nekoliko američkih država.

Pretnja policiji Dalasa 2

Pretnja policiji Dalasa

Policija u Dalasu, u američkoj državi Teksas, primila je anonimnu pretnju zbog čega je podigla nivo bezbednosti.

Napadač u Dalasu delovao samostalno 3

Napadač u Dalasu delovao samostalno

Majka Džonson koji je u Dalasu ubio petoro i ranio sedam policajaca delovao je sam, tako barem veruju zvaničnici, prenosi BBC. U toku su, kako javlja CNN, protesti povodom nemilih događaja.

Buš priznao da je bio alkoholičar

Buš priznao da je bio alkoholičar

Bivši američki predsednik Džordž Buš mlađi je u memoarima koji će biti objavljeni u novembru, priznao da je bio alkoholičar, a tvrdi da je piće ostavio „odjednom“.

Nemci su hteli da otruju predsednika SAD

Nemci su hteli da otruju predsednika SAD

Ugledna američka izdavačka kuća Sajmon i Šuster pustila je u utorak (4. maj) u prodaju memoare Lore Buš. U narednih dvadeset i pet dana bivša prva dama promovisaće svoju knjigu uspomena „Rečeno iz srca“ širom Amerike, od Virdžinije do Kalifornije. Pojedini uticajni listovi i televizijske stanice imali su već uvid u knjigu, i doneli neke zanimljive momente.

Spektakl bez Brajanta i Ajversona

Spektakl bez Brajanta i Ajversona

Zvaničnici NBA lige saopštili su da će predstojeći Ol star spektakl u Dalasu proteći bez Kobija Brajanta i Alena Ajversona. U saopštenju se navodi da će jedan od najboljih igrača današnjice i, bez sumnje, prvi as Lejkersa Brajant, utakmicu svih zvezda Istočne i Zapadne konferencije propustiti zbog povrede levog članka, zbog koje je izostao i sa poslednja tri meča svog tima, dok će plejmejker Filadelfije Ajverson izostati iz ličnih razloga.

Stotine hiljada stranaca u SAD sa isteklim vizama

Stotine hiljada stranaca u SAD sa isteklim vizama

SAD nemaju pouzdan sistem provere stranih turista koji napuste zemlju, uprkos nekoliko ovlašćenja Kongresa i činjenici da je prošlo već osam godina od terorističkih napada 11. septembra. Ovo pitanje aktuelizovano je pre nekoliko dana kada je Hosam Maher Husein Smadi, devetnaestogodišnji Jordanac, koji je pri tom imao isteklu turističku vizu, uhapšen pod optužbom da je kovao zaveru da digne u vazduh jedan soliter u Dalasu.


Učenici se tukli u čeličnim kavezima

Učenici se tukli u čeličnim kavezima

Direktor i zaposleni u jednoj srednjoj školi u Dalasu dozvoljavali su učenicima da sporove rešavaju tukući se pesnicama u čeličnom kavezu, navodi se u izveštaju komisije za nadzor škola.

Besplatna sahrana kao premija

Besplatna sahrana kao premija

Šezdesetogodišnja Elen Fulps iz Teksasa bila je presrećna kada je saznala da je dobila glavnu premiju u nagradnoj igri organizovanoj na jednoj bejzbol utakmici, ali kaže da sigurno neće žuriti da je podigne. Elen je, naime, dobila besplatno grobno mesto i sahranu, a ukupna vrednost nagrade je 10.

Kokain u vozilu policije

Kokain u vozilu policije

Policajci Dalasa nisu morali mnogo da se pomuče da bi pronašli kokain vredan 400.000 dolara, pošto su ga otkrili u vozilu bez oznaka, koje su koristili za tajne zadatke. Policajac koji je čistio vozilo u stanici pronašao je gotovo 23 kilograma kokaina pažljivo sakrivenog u odeljcima koji se otvaraju na hidraulični pogon.

Mladenci uhapšeni zbog tuče

Mladenci uhapšeni zbog tuče

Mladenci iz Sjedinjenih Američkih Država uhapšeni su na svojoj svadbi zbog toga što su napali muzičare koje su angažovali da zabavljaju goste. Njima se nije dopala muzika, a članovi benda nisu želeli da promene repertoar, pa su mladenci odlučili da ih „disciplinuju“. Najpre su počeli da bacaju stvari na njih, a potom su krenuli da ih udaraju stolicama.

Nevin u zatvoru 27 godina

Nevin u zatvoru 27 godina

Pedesetpetogodišnji Amerikanac Džejma Vudvard iz Teksasa proveo je u zatvoru punih 27 godina, a pre nekoliko dana je oslobođen nakon što je zahvaljujući savremenim metodama analize DNK utvrđeno da je nevin. Vudvard je bio optužen za silovanje i ubistvo svoje devojke, a osuđen je na osnovu posrednih dokaza uprkos činjenici da nije bilo ni svedoka, ni oružja kojim je ubistvo izvršeno.

Oslobođeno 534 pripadnika sekte

Oslobođeno 534 pripadnika sekte

Američke vlasti oslobodile su 534 osobe, mahom žene i decu, sa ranča Eldorado u Teksasu koji pripada odmetnutoj mormonskoj sekti povezanoj sa poligamistom Vorenom Džefsom. Prema rečima portparola socijalne službe istraga se nastavlja, a dok bude trajala muškarcima neće biti dozvoljeno da napuste ranč.

PrvaPoslednja