Hag

Gucati pred sudom 1. oktobra 1

Gucati pred sudom 1. oktobra

Prvo pojavljivaljivanje pred sudom predsednika Udruženja ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija zakazano je za 1. oktobar u 15 časova, saopšteno je iz Specijalizovanog tužilaštva.

Bez detalja o sadržaju predloga optužnice 3

Bez detalja o sadržaju predloga optužnice

U Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine na Kosovu danas je u Hagu, u svojstvu osumnjičenog, izjavu dao Agim Čeku, nekadašnji oficir JNA i Hrvatske vojske, bivši komandant glavnog štaba OVK, a potom i Kosovskog zaštitnog korpusa, bivši kosovski premijer i ministar Kosovskih bezbednosnih snaga.

Mustafa optužen za zločine nad Albancima, proizlazi iz optužnice 5

Mustafa optužen za zločine nad Albancima, proizlazi iz optužnice

Bivši pripadnik OVK, Saljih Mustafa (Salih), koji je juče u Prištini uhapšen po zahtevu suda za zločine OVK i odveen u Hag, tereti se za ratne zločine nad kosovskim Albancima koje je OVK smatrala nelojalnim ili „špijunima“, proizlazi iz optužnice objavljene na sajtu suda.

Simatovićev svedok: Arkan radio za Savezni SUP, ne za SDB Srbije 7

Simatovićev svedok: Arkan radio za Savezni SUP, ne za SDB Srbije

U nastavku haškog procesa Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću-Frenkiju, Simatovićeva odbrana je, preko zaštićenog svedoka OFS-023, pobijala navod optužnice da su snage Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije, u proleće 1992, učestvovale u nasilnom zauzimanju Zvornika i počinile zločine nad tamošnjim Muslimanima.

Grinpis osporava pred sudom pomoć Holandije KLM 8

Grinpis osporava pred sudom pomoć Holandije KLM

Organizacija Grinpis (Greenpeace) preduzima zakonske mere kako bi primorala holandsku vladu da obustavi finansijsku pomoć avio kompaniji KLM zato što nije smanjila nivo zagađenja.

Ratko Mladić će imati 10 minuta da se obrati sudu 10

Ratko Mladić će imati 10 minuta da se obrati sudu

Rasprava o žalbama na prvostepenu presudu nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) biće održana danas i sutra, 25. i 26. avgusta, pred Žalbenim većem Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu.

Sud u Holandiji danas donosi presude za ubistvo Haririja 11

Sud u Holandiji danas donosi presude za ubistvo Haririja

Sud UN u Holandiji danas donosi presude u suđenju u odsustvu četvorici članova ekstremističke organizacije Hezbolah koji su optuženi za umešanost u ubistvo bivšeg premijera Libana Rafika Haririja u eksploziji kamiona bombe.

Uspeo da pobegne, ali mu ubili brata 12

Uspeo da pobegne, ali mu ubili brata

Milan Ilić, Srbin iz sela Donji Lapac, svedočio je 2008. godine pred Haškim tribunalom u predmetu „Gotovina i drugi“ kako je 7. avgusta 1995. uhapšen u Oraovcu, u koji je pobegao kada je hrvatska vojska granatirala Donji Lapac.

Ranko Češić priznao da je ubio 10 Bošnjaka 13

Ranko Češić priznao da je ubio 10 Bošnjaka

Ranko Češić je bio pripadnik Teritorijalne odbrane bosanskih Srba pored Brčkog u BiH, te pripadnik specijalnog policijskog voda u lokalnoj stanici policije 1992. godine.

PrvaPoslednja