Hag

Tužilaštvo tražilo doživotnu za Karadžića, odbrana oslobođenje

Tačno tri godine nakon prvostepene presude na 40 godina zatvora, Radovanu Karadžiću, bivšem predsedniku Republike Srpske, sudsko veće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, danas u 14 časova će izreći konačnu presudu.

Sveobuhvatna istraga o izveštaju Dika Martija

Specijalizovano tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu sprovodi u svakom pogledu sveobuhvatnu istragu u vezi s navodima sadržanim u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, u skladu sa svojim mandatom koji pokriva trogodišnji period od 1. januara 1998. do 31. decembra 2000. godine.

Stanišić i Simatović na privremenoj slobodi u Srbiji do 2. maja

Bivši čelnici Službe državne bezbednosti Srbije Jovica Stanišić i Franko Simatović-Frenki, kojima se u Hagu sudi po optužnici za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, ostaće na privremenoj slobodi u Srbiji do početka maja, odlučile su sudije.

Nazif Mehmeti ispitivan kao osumnjičeni za zločine na Kosovu

Nazif Mehmeti, nekadašnji načelnik vojne policije Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u operativnoj zoni Lapa, saslušan je u Kancelariji Specijalnog suda u Prištini kao osumnjičeni da je počinio ratne zločine tokom sukoba na Kosovu.

Hag: Nastavak saslušanja Mustafe

Ispitivanje bivšeg komandanta Oslobodilačke Vojske Kosova Rustema Mustafe – Remija nastavljeno je danas u Hagu gde ga ispituju predstavnici Specijalizovanog tužilaštva za ratne zločine na Kosovu.

Hag o žalbi Mladića 18. februara

Sudija Apelacionog veća Međunarodnog mehanizma za krivične tribunale Priska Matimba Nijambe odlučila je danas da 18. februara bude održana statusna konferecija povodom žalbi bivšeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića i Kancelarije tužilaštva, saopšteno je iz Haga.

Još se ne zna da li će se Radeti i Jojiću suditi u Srbiji

Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu (Mehanizam) zaključilo je da bi bilo primereno da se odluka o prosleđivanju predmeta protiv funkcionera Srpske radikalne strane (SRS), Vjerice Radete i Petra Jojića…

PrvaPoslednja