Hag

Očekuju izručenje Radete i Jojića 2

Očekuju izručenje Radete i Jojića

Mehanizam za krivične sudove (naslednik Haškog tribunala) očekuje od Srbije hapšenje i izručenje Vjerice Radete i Petra Jojića bez odlaganja, saopšteno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) iz tog suda.

Simatovićev svedok: SDB Srbije nije 1991. poslala Kapetana Dragana u Knin 3

Simatovićev svedok: SDB Srbije nije 1991. poslala Kapetana Dragana u Knin

Odbrana Franka Simatovića-Frenkija dokazivala je danas pred sudom u Hagu, preko svedoka Radivoja Mićića, da Služba državne bezbednosti (SDB) Srbije 1991. nije u Knin poslala Kapetana Dragana da formira, obuči i predvodi oružane srpske jedinice u rat protiv vlasti Hrvatske, kao što tvrde tužioci.

Radikali moraju u Hag 5

Radikali moraju u Hag

Portparolka Mehanizma za krivične sudove u Hagu Helena Eglston u vezi sa odlukom tog suda da se od Srbije zatraži izručenje saradnika osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja – Vjerice Radete i Petra Jojića, izjavila je za Danas da se od svih država članica Ujedinjenih nacija očekuje da postupaju u skladu sa odlukama tog suda UN.

Redigovana presuda Radovanu Karadžiću 7

Redigovana presuda Radovanu Karadžiću

Veće Mehanizma za međunarodne sudove u Hagu prvi put je objavilo javnu i redigovanu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji je 20. marta prošle godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Žene silovane, muškarci seksualno mučeni 8

Žene silovane, muškarci seksualno mučeni

Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ), poznatiji kao Haški tribunal, pokrenuo je od samog osnivanja opsežne istrage i krivično gonio optužene za seksualno nasilje počinjeno u Bosni i Hercegovini (BiH) kojim su se bavile brojne optužnice od 1995. godine.

Bramerc danas stiže u radnu posetu Srbiji 14

Bramerc danas stiže u radnu posetu Srbiji

Glavni tužilac međunarodnog suda u Hagu Serž Bramerc (Serge Brammertz) stiže danas u radnu posetu Beogradu, u okviru priprema za podnošenje redovnog izveštaja Savetu bezbednosti UN, saopštio je taj sud.

Stef Blok: Ozbiljno smo zabrinuti za bezbednost novinara 15

Stef Blok: Ozbiljno smo zabrinuti za bezbednost novinara

Veoma mi je drago što dolazim u posetu Srbiji. Između naših dveju zemalja postoje snažne veze i dobro je videti se i razgovarati o temama koje nas zaokupljaju – kaže u razgovoru za Danas ministar spoljnih poslova Holandije Stef Blok.

PrvaPoslednja