Islamabad

SAD suspendovale pomoć Pakistanu

Vojska SAD je saopštila da obustavlja pomoć Pakistanu u vrednosti od 300 miliona dolara zbog, kako je navela, neuspeha Islamabada da preduzme mere protiv ekstremističkih grupacija.

Kan preuzeo dužnost premijera Pakistana

Bivša zvezda pakistanskog kriketa i nekadašnji plejboj Imre Kan (65) položio je zakletvu i preuzeo dužnost premijera Pakistana, piše danas Gardijan i napominje da je Kanova stranka osvojila najviše mesta u nacionalnom parlamentu na izborima 25. jula.

Navaz Šarif osuđen na deset godina zatvora

Pakistanski sud osudio je bivšeg pakistanskog premijera Navaza Šarifa na 10 godina zatvora zbog korupcije. Osim zatvora, Šarif mora da plati i novčanu kaznu od 10,5 miliona dolara.

Pakistan: Ne radimo na dogovoru o oslobađanju lekara Afridija

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova je danas saopštilo da se ne radi na „dogovoru“ Islamabada i Vašingtona o oslobađanju lekara Šakila Afridija, koji je pomogao Amerikancima da 2011. godine pronađu lidera terorističke organizacije Al Kaide Osamu Bin Ladena.

Pakistanski premijer podneo ostavku

Premijer Pakistana Navaz Šarif podneo je ostavku nakon što je Vrhovni sud te zemlje doneo odluku da on mora da napusti tu poziciju zbog istrage o imovinskom stanju njegove porodice, koja je povezala njegovu decu sa ofšor firmama.

U nesreći u Pakistanu nastradalo 132 ljudi

Naftna cisterna prevrnula se i zapalila na auto-putu u Pakistanu, pri čemu je stradalo 132 ljudi, od čega oko 20 dece, a oko 80 osoba je povređeno, među kojima mnogi imaju teške opekotine.

Sukob vojske i Talibana

Dva pakistanska vojnika i pet pripadnika Talibana je ubijeno u razmeni vatre nedaleko od granice sa Avganistanom, javio je AP.

Bombaški napad na sud u Pakistanu

Petoro ljudi je ubijeno danas u napadu grupe bombaša samoubica na zgradu suda na severozapadu Pakistana, javio je AP.

Nova atomska centrala u Pakistanu

Pakistanski premijer Naviz Šarif danas je pustio u rad atomsku centralu snage 340 megavata, izgrađenu uz pomoć Kine.

PrvaPoslednja