Kopaonik

Trivunac: Lek za EPS i Srbijagas je strateški partner 2

Trivunac: Lek za EPS i Srbijagas je strateški partner

Na panelu pod nazivom „Restrukturiranje društvenih preduzeća – ključna pitanja“, na kom su između ostalih učestvovale izvršna direktorka za finansije EPS-a Tatjana Pavlović i Mirjana Filipović, državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike, publika je očekivala da čuje objašnjenje ili odgovor na prekjučerašnje tvrdnje predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića da je podbačaj u proizvodnji struje i uglja koštao Srbiju prošle godine 0,25 procentnih poena privrednog rasta, kao i da bi ove, zbog EPS-a, rast mogao biti manji od projektovanih 3,5 odsto.

Godina izazova za Poresku upravu 5

Godina izazova za Poresku upravu

Poreska uprava treba da bude servis poreskih obveznika i da olakša plaćanje poreza. Takođe, zamerke privrednika su neujednačenost postupanja poreskih inspektora, čulo se  na panelu posvećenom postizanju moderne poreske uprave.

Mihajlović: Nefizičke barijere nas čine nekonkurentnim 6

Mihajlović: Nefizičke barijere nas čine nekonkurentnim

Potrpedsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović obraćajući se učesnicima Kopaonik biznis foruma ocenila je danas da nefizičke barijere čine privredu nekonkurentnom, jer je prosek zadržavanja na granicama između pet i osam sati.

Svilanović: Ekonomija ide dobro ali ima problema sa vladavinom prava, medijima i korupcijom 7

Svilanović: Ekonomija ide dobro ali ima problema sa vladavinom prava, medijima i korupcijom

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je da Evropska unija ceni rezultate Srbije na planu ekonomske i fiskalne stabilizacije i makroekonomskih brojki ali da je i šef delegacije EU Sem Fabrici ponovio da ima problema kada je u pitanju vladavina prava, reforma pravosuđa, borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv korupcije i sloboda medija.

Petrović: Privredni rast manji od 3,5 odsto 10

Petrović: Privredni rast manji od 3,5 odsto

U četvrtom tromesečju prošle godine imali smo naglo usporavanje privrednog rasta koji je sa više od četiri odsto pao na 3,5 odsto. Ako isključimo efekat poljoprivrede u ovom tromesečju stvarni rast je iznosio 2,2 odsto.

Kopaonik biznis forum od 3. marta o Srbiji nakon recesije 14

Kopaonik biznis forum od 3. marta o Srbiji nakon recesije

Predstojeći 26. Kopaonik biznis forum održaće se od 3. do 6. marta 2019. godine u Kongresnom centru hotela Grand na Kopaoniku, a centralna tema biće „Srbija deset godina posle velike recesije: snažan rast kao imperativ“.

Održan seminar "Forenzička psihologija, nauka proistekla iz prakse" 15

Održan seminar „Forenzička psihologija, nauka proistekla iz prakse“

Pomoćnik direktora policije Zvezdan Radojković prisustvovao je na Kopaoniku osmom tradicionalnom seminaru “Forenzička psihologija, nauka proistekla iz prakse”, koji se organizuje u okviru švedsko–srpskog policijskog programa kroz projekat „Razvoj forenzike i forenzičke obrade lica mesta 2016 – 2018”.

PrvaPoslednja