Kopaonik

Brnabić: Današnji dan je praznik demokratije 1

Brnabić: Današnji dan je praznik demokratije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je današnji dan, kada su raspisalni redovni parlamentarni, lokalni i pokrajinski izbori, veliki dan za Srbiju i praznik demokratije, ponavljajući da će učestvovati u kampanji, ali van radnog vremena.

Kopaonik: Ove nedelje se očekuje odluka kosovske odluke o taksama 3

Kopaonik: Ove nedelje se očekuje odluka kosovske odluke o taksama

Na panelu posvećenom regionalnoj ekonomskoj saradnji predstavnici privrednih komora zemalja regiona ocenili su da je potrebna ekonomska saradnja, ali i da se prvo mora utvrditi da li CEFT-a funkcioniše kao i da se odluči koje je to rešenje koje bi olakšalo regionalnu trgovinu.

Počeo Kopaonik biznis forum 6

Počeo Kopaonik biznis forum

Večeras je otpočeo 27. Kopaonik biznis forum, a za razliku od prethodnih godina pre koktela dobrodošlice, nedelja je bila radna. Održani su paneli posvećeni kreativnoj industriji, makroekonomskim prognozama za Zapadni Balkan, kao i panelom Podgoričkog kluba na kom su bivši lideri zemalja u regionu govorili o viziji Zapadnog Balkana do 2030.

Regionalni karakter ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma 7

Regionalni karakter ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma

Kopaonik biznis forum ove godine održava se od 1. do 4. marta, a regionalni karakter ovog najznačajnijeg ekonomskog događaja u zemlji potvrđuje i činjenica da je od 28 panela 10 posvećeno čitavom regionu.

Trivunac: Lek za EPS i Srbijagas je strateški partner 9

Trivunac: Lek za EPS i Srbijagas je strateški partner

Na panelu pod nazivom „Restrukturiranje društvenih preduzeća – ključna pitanja“, na kom su između ostalih učestvovale izvršna direktorka za finansije EPS-a Tatjana Pavlović i Mirjana Filipović, državna sekretarka u Ministarstvu rudarstva i energetike, publika je očekivala da čuje objašnjenje ili odgovor na prekjučerašnje tvrdnje predsednika Fiskalnog saveta Pavla Petrovića da je podbačaj u proizvodnji struje i uglja koštao Srbiju prošle godine 0,25 procentnih poena privrednog rasta, kao i da bi ove, zbog EPS-a, rast mogao biti manji od projektovanih 3,5 odsto.

Godina izazova za Poresku upravu 12

Godina izazova za Poresku upravu

Poreska uprava treba da bude servis poreskih obveznika i da olakša plaćanje poreza. Takođe, zamerke privrednika su neujednačenost postupanja poreskih inspektora, čulo se  na panelu posvećenom postizanju moderne poreske uprave.

Mihajlović: Nefizičke barijere nas čine nekonkurentnim 13

Mihajlović: Nefizičke barijere nas čine nekonkurentnim

Potrpedsednica Vlade i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović obraćajući se učesnicima Kopaonik biznis foruma ocenila je danas da nefizičke barijere čine privredu nekonkurentnom, jer je prosek zadržavanja na granicama između pet i osam sati.

Svilanović: Ekonomija ide dobro ali ima problema sa vladavinom prava, medijima i korupcijom 14

Svilanović: Ekonomija ide dobro ali ima problema sa vladavinom prava, medijima i korupcijom

Bivši generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović izjavio je da Evropska unija ceni rezultate Srbije na planu ekonomske i fiskalne stabilizacije i makroekonomskih brojki ali da je i šef delegacije EU Sem Fabrici ponovio da ima problema kada je u pitanju vladavina prava, reforma pravosuđa, borba protiv organizovanog kriminala, borba protiv korupcije i sloboda medija.

PrvaPoslednja