Kraljevo

Za manje od 10 dana udvostručen broj obolelih u Kraljevu 1

Za manje od 10 dana udvostručen broj obolelih u Kraljevu

Epidemiološka situacija u Kraljevu se drastično menja na gore, jer je za manje od dvadeset dana, broj građana pozitivnih korona virus u Kraljevu više nego dupliran, i sa današnjim danom iznosi 168 slučajeva, saopštio je Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Raste broj zaraženih među mladima u Kraljevu 2

Raste broj zaraženih među mladima u Kraljevu

„Među građanima sa pozitivnim nalazima na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“ na teritoriji grada Kraljeva 85 odsto osoba su mlađih od 45 godina, koji prolaze sa relativno lakom kliničkom slikom, temperaturom i tegobama koje liče na bronhitis i traju tri do četiri dana“ rekao je na današnjoj, vanredoj konferenciji za štampu, održanoj na otvorenom ispred Skupštine grada, dr.Aleksandar Macan, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kraljevu.

Predložene restriktivne mere i preporuke za suzbijanje korone u Kraljevu 4

Predložene restriktivne mere i preporuke za suzbijanje korone u Kraljevu

Posle registrovanja 30 novoobolelih na teritoriji grada Kraljeva, u proteklih 48 časova, sa jednim smrtnim ishodom i sa trendom pogoršanja, Štab za vanredne situacije grada je, na preporuku Zavoda za javno zdravlje, utvrdio predlog mera i preporuka za suzbijanje nastanka i širenja zarazne bolesti COVID-19.

Kvalitet vode za piće u Kraljevu nije ugožen poplavama 6

Kvalitet vode za piće u Kraljevu nije ugožen poplavama

Poplavni talasi su bili na mnogo široj teritoriji nego prethodne godine, zbog čega su bile ugrožene Mataruška Banja i Žičko polje u kome se nalaze izvorišta gradske, pijaće vode, ali voda za piće je potpuno ispravna, konstatovao je Zavod za javno zdravlje Kraljevo“, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Kraljeva.

Nagli rast zaraženih korona virusom u Kraljevu 9

Nagli rast zaraženih korona virusom u Kraljevu

Posle pauze od 26 dana u Krljevu su, najpre 15. juna zabeležena tri nova slučaja virusa koji izaziva zaraznu bolest Covid-19, a danas je objavljeno da je još pet pozitivnih rezultata od 22  testirana u petak i subotu.

Gradski parlament u Kraljevu, izvesno je, biće sastavljen od pet lista 10

Gradski parlament u Kraljevu, izvesno je, biće sastavljen od pet lista

Procene koje smo, posle jučerašnjih saznanja o rezultatima na devet obrađenih biračkih mesta i prebrojanih 1.870 glasova objavili, da će svoje predstavnike Skupštini grada Kraljeva imati predstavnici pet od devet lista koje su učestvovale na lokalnim izborima, pokazala su se, izvesno je, tačnim.

XI "Kajmak bal" u Beogradu 15

XI „Kajmak bal“ u Beogradu

Tradicionalno, letnje druženje Kraljevčana u Beogradu, pod imenom „Kajmak bal“ u Beogradu, biće održano sutra u Topčiderskom parku, jedanaestu godinu za redom.

PrvaPoslednja