Kraljevo

Kraljevo ne daje ni dinar za praćenje zagađenja 2

Kraljevo ne daje ni dinar za praćenje zagađenja

Zaštitnik građana Zoran Pašalića dobio je zavidan medijski tretman za svoju inicijativu o „pokretanju postupka kontrole Ministarstva zaštite životne sredine“ zatraživši da, u roku od 15 dana dobije obaveštenje o određenim činjenicama i okolnostima o uzrocima zagađenja i o merama koje Ministarstvo preduzima ili razmatra zbog prekomernog zagađenja vazduha suspendovanim česticama PM-10 i/ili PM-2,5 u nekoliko gradova u Srbiji među koje spada i Kraljevo.

Novi autobusi na kraljevačkim ulicama i putevima 3

Novi autobusi na kraljevačkim ulicama i putevima

Šest vozila nove generacije prevoziće putnika na gradskim i prigradskim linijama u Kraljevu saopšteno je danas iz komapnije Sejari Beograd doo koja je generalni  zastupnik i distributer poznatih svetskih marki: Krone, Isuzu, Diesel Tehnics i Voith  za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju.

Kraljevo obeležilo 75.godina slobode 9

Kraljevo obeležilo 75.godina slobode

Polaganjem venaca na „Spomenik oslobodiocima“ i posebnim programom danas je u Kraljevu obeležena 75-ta godišnjica  oslobođenja Kraljeva u II svetskom ratu.

Izložba o Jasenovcu u Kraljevu 11

Izložba o Jasenovcu u Kraljevu

U Narodnom muzeju Kraljevo danas je povodom obeležavanja 29.novembra kao datuma kada je pre 75 godina Kraljevo oslobođeno u II svetskom rata,priređena izložba „Jasenovac –pravo na nezaborav“.

Sređivanje i izolacija 45 fasada zgrada u Kraljevu 12

Sređivanje i izolacija 45 fasada zgrada u Kraljevu

Grad Kraljevo je krajem prošle godine doneo Odluku  o obaveznom investicionom održavanju zgrada i sufinansiranju investicionih projekata na teritoriji grada i izdvojio 10.000.000 dinara u budžeta za 2019. godinu za te namene.

Kad progovori "Kraljevački polukrug" 15

Kad progovori „Kraljevački polukrug“

U Galeriji Kulturnog centra Ribnica večeras je otvorena izložba ulja na platnu  i fotografija „Kraljevački polukrug“ poznatog kraljevačkog  fotografa i slikara Dobrila Čuljkovića – Čuljka.

PrvaPoslednja