Kraljevo

Još četri novoobolela žitelja Kraljeva  1

Još četri novoobolela žitelja Kraljeva 

Broj lica pozitivnih na Covid 19, na teritoriji grada Kraljeva, povećan je za četiri novoobolela lica tako da je, do sada, evidentirano ukupno 11 obolelih, saopšteno je danas, posle sednice Gradskog štaba za vanredene situacije koja je održana elektronskim putem.

Preminuo novinar Milan Glišović 2

Preminuo novinar Milan Glišović

Osnivač dopisništva Radio-televizije Srbije (RTS) u Kraljevu novinar Milan Glišović preminuo je posle duge bolesti u Kraljevu u 82. godini, objavio je danas RTS.

Policija nezakonito upadala u crkve 5

Policija nezakonito upadala u crkve

Policija ovih dana preduzima nezakonite operativne radnje u bogoslužbenom prostoru i tako šikanira vernike i sveštenike tokom bogosluženja – neovlašćeno ih snima, uzima lične podatke, čime povređuje ne samo njihovu slobodu veroispovesti, već i pravo na privatnost.

Kazne za osam kraljevačkih ugostitelja 8

Kazne za osam kraljevačkih ugostitelja

Već prvog dana vanrednog stanja osam ugostiteljskih objekata je prekršilo naredbu o ograničenom radnom vremenu od 8 do 20 časova iako je, posle jučerašnje sednice Gradskog štaba, održan sastanak sa predstvnicima ugostitelja sa teritorije grada Kraljeva na ovu temu.

Dame sa štafelajom 10

Dame sa štafelajom

Večeras je, u Galeriji kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu, u čast  Međunarodnog dana žena ,otvorena kolektivna izložba „Kraljevačke umetnice“.

Kad „medijski eksperti“ unapređuju javno informisanje u Kraljevu 11

Kad „medijski eksperti“ unapređuju javno informisanje u Kraljevu

Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva je krajem prošle godine, najavljujući budžet grada za 2020. godinu i hvaleći njegovu konzistentnost i veća izdvajanja za pojedine oblasti kao primer naveo i 23.000.000 dinara izdvojenih za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kraljeva.

Zasluženi omaž najizvođenijoj predstavi kraljevačkog pozorišta 12

Zasluženi omaž najizvođenijoj predstavi kraljevačkog pozorišta

Programom nazvanim „Kamen za pod glavu“, po jednoj od najizvođenijih predstava Kraljevačkog pozorišta, sinoć je svečano zatvorena  izložba „Ispod podignute zavese – 70 godina umetničkog rada Kraljevačkog pozorišta“, autorke Mirjane Savić, muzejskog savetnika Narodnog muzeja Kraljevo.

Svedočanstvo o duhovnom razvoju 13

Svedočanstvo o duhovnom razvoju

Predstavljajući monografiju „Legat Olivere Čolović Radojković“ koju su napisale kustoskinje Suzana Novčić, Violeta Cvetanoska i Mirjana Savić, Narodni muzej iz Kraljeva je potvrdio da visoko mesto jedne ustanove na kulturnoj mapi nije nužno rezervisano samo za one iz velikih gradova.

Predstavljena monografija „Legat Olivere Čolović Radojković" 14

Predstavljena monografija „Legat Olivere Čolović Radojković“

Predstavljajući monografiju „Legat Olivere Čolović Radojković“ koju su napisale kustoskinje Suzana Novčić, Violeta Cvetanoska i Mirjana Savić, Narodni muzej iz Kraljeva je, večerašnjom promocijom, još jednom u javnosti potvrdio da visoko mesto jedne  ustanove na kulturnoj mapi nacije nije nužno rezervisano samo za one ustanove sa nacionalnim predznakom i iz velikih gradova.

PrvaPoslednja