Kraljevo

Kad vunica i konac zamene mobilne telefone…

Udruženje građana „Dame nekad i sad“ iz Kraljeva je, ovih dana, započelo sa prvim ciklusom obuke za ovladavnje osnovnim tehnikama pletenja i veza kao elementima starih, umetničkih, zanata.

Bez prijave za profesora Jovu Bakića

Sociolog Jovo Bakić nije dobio prijavu posle razgovora u policiji u petak zbog intervjua datog nedeljniku NIN, iako se o tome spekulisalo u medijima.

Jefitinije na gradski bazen u Kraljevu

Današnjom konferencijom za štampu rukovodstva Sportskog centra „Ibar“ iz Kraljeva, organizovanoj po okončanju punjenja gradskog baze tokom predhodne noći , najavljen je za subotu 15.juna, početak ovogodišnje kupališne sezone.

Srbija treba da ulaže više u izgradnju sistema za prognozu šumskih požara

Danas je, u Nastavno naučnoj bazi „Goč“ Šumarskog fakulteta iz Beograda, održana radionica „Unapređenje postojećih planova i sistema zaštite od pojave šumskih požara“ u organizaciji FAO-a za Srbiju (Organizacija za hranu i poljoprivredu UN), Kancelarije za javna ulaganja, JP „Srbijašume“ i Odeljenja gradske uprave za poslove civilne zaštite grada Kraljeva.

Jednoglasne odluke žirija 55. Festivala profesionalnih pozorišta Srbije

Stručni žiri 55.Festivala profesionalnih pozorišta Srbije, koji se danas završava u Kraljevu izvođenjem predstave „Pretposlednja panda ili statika“ koju u čast nagrađenih igra Šabačko pozorište, juče je jednoglasnom odlukom, saopštio svoje mišljenje o odgledanih sedam predstava u konkurenciji za nagrade festivala.

Ples kraljevačkih maturanata

U Kraljevu je danas, tačno u podne, na Trgu srpskih ratnika zaplesalo 1126 maturanata iz devet kraljevačkih srednjih škola i na taj način, po tradiciji dugoj već petnaest godina, obeležilo kraj svog srednjoškolskog obrazovanja.

Pašalić: Srbija je prepuna ekoloških zgarišta

U Kraljevu je, u okviru kampanje „Dani ombudsmana“ boravio Zaštitnik građana Zoran Pašalić sa svojim saradnicima. On je najpre u Narodnom muzeju Kraljeva, imao višečasovne razgovore sa građanima koji su došli da iznesu svoje probleme u odnosu sa državnim organima na raznim nivoima vlasti, a potom se sreo i sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem.

Kraljevo obeležilo 137.imendan grada

Svečanom akademijom održanom danas, u Sali gradske uprave u Kraljevu je obeležen 137-i imendan u znak sećanja na 19. april 1882 godine kada je Kralj Milan Obrenović, neposredno posle svog proglašenja za kralja i miropomazanja u manastiru Žiča , prihvatio molbu građana varoši Karanovačke i dotadašnjoj varoši dao novo ime Kraljevo.

(Raz)otkrivanje tajne čitanja u Kraljevu

Ako je glumac Nebojša Dugalić kao gost književne večeri, u okviru serijala „Knjiga u Centru“ u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva, uspeo večeras da upotrebi svoju veliku popularnost, zahvaljujući kojoj je Svečana sala Skupštine grada Kraljeva bila krcata publikom različite starosne dobi, ali mahom ženske populacije, u prenošenju svog ličnog iskustva čitanja onda je ovo retko uspelo književno veče.

PrvaPoslednja