Kraljevo

Kraljevo: Obnova fasada na stambenim zgradama

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić najavio je da će u budžetu grada za 2019. godinu biti izdvojeno 10 miliona dinara, kojima će se bespovratno finansirati polovina vrednosti projekata stambenih zajednica za sanaciju fasada i ravnih krovova.

Troškovi za energente 12 odsto od gradskog budžeta

U Multimedijalnom centu „KVart“ u organizaciji Udruženja građana „Kraljevački razvojni centar“ danas je održan okrugi sto na temu „Sistem energetskog menadžmenta u gradu Kraljevu“.

Kraljevo: Umanjivao račune za struju za 700 evra mesečno

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije u Kraljevu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Znanje i infromisanje su (pred)uslovi za jačanje energetske efikasnosti

U Kraljevu je danas, u Regionalnoj privrednoj komori Raškog i Moravičkog okruga, održan ciklus obuka za domare u školama u okviru projekta koga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) sprovodi u saradnji sa svojim partnerima, Ministarstvom rudarstva i energetike i Ministarstvom građevinarstva i saobraćaja.

Milomir Glavčić donirao kraljevačku bolnicu

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, u prisustvu Ministra zdravlja Zlatibora Lončara i rukovodstava grada Kraljeva i Raškog upravnog okruga, danas je pušten u rad aparat za kompjuterizovanu tomografiju vredan 247.500 evra što je još jedna donacija Milomira Glavčića, humaniste i dobrotvora iz Kanade.

Vučić: Srbija dosta padala i gušila se u suzama i krvi

Nagledao sam se slatkorečivih i njihovih užasnih dela i posledica po našu zemlju, a bolje je da reči budu teške, ali da dela budu dobra i da naša deca imaju budućnost, izjavio je večeras predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić na obeležavanju desete godišnjice rada te stranke.

Kraljevo slavi Dan oslobođenja u I svetskom ratu

U sklopu programa kojim se obeležava 22. oktobar Dan oslobođenja Kraljeva u I svetskom ratu, danas je, na Zmajevcu, kraj Spomenika palim ratnicima u Balkanskim i I svetskom ratu, organizovan doček planinara Planinarsko – smučarskog kluba „Gvozdac“ iz Kraljeva sa njihovog pokloničkog marša u slavu ženama –ratnicama u I svetskom ratu.

Moguća saradnja Kraljeva i kineske provincije Điling

U Kraljevu je danas, u pratnji Milana Bačevića ambasadora Srbije u Kini, boravila delegacija grada Đilin koju je predvodio Li Yanyong, Generalni sekretar Udruženja spoljnih prijateljstava.

Obeleženo sećanje na oktobar 1941. godine u Kraljevu

Svečanom sednicom Skupštine grada, parastosom i scenskim oratorijumom pod nazivom „Poručili su nam“ u izvođenju glumaca Kraljevačkog pozorišta, održanim na Spomen parku pod Grdičkom kosom, Kraljevo je danas obeležilo sećanje na žrtve krvavog oktobra 1941. godine.

Kraljevo: Otvorena izložba posvećana pčelama

U Narodnom muzeju u Kraljevu sinoć je, 8. oktobra, otvorena izložba  pod nazivom „Hvala Pčelama – Istorija pčelarstva u kraljevačkom kraju“ čiji je autor Mirjana Savić, viši kustos istoričara.

Prva Poslednja