Kraljevo

Počinje filmska revija festivala "Slobodna zona" u Kraljevu 3

Počinje filmska revija festivala „Slobodna zona“ u Kraljevu

Projekcijom igranog filma „Alisa i gradonačelnik“ u dvorištu Francuske kuće večeras u Kraljevu počinje sedmodnevni filmski serijal, koga, u saradnji sa Filmskim festivalom Slobodna zona, organizuje Kulturni centar „Ribnica“.

Novi dan bez obolelih od korone u Kraljevu  4

Novi dan bez obolelih od korone u Kraljevu 

Prema Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, najnoviji pristigli rezultati PCR testiranja pokazuju da je od 29 uzoraka briseva uzetih u zdravstvenim ustanovama na području Kraljeva od osoba sa simptomima Covid-19 ili po drugim indikacijama za testiranje nije registrovan nijedan pozitivan pacijent.

Najstarija loza na svetu simbol prijateljstva Kraljeva i Maribora 5

Najstarija loza na svetu simbol prijateljstva Kraljeva i Maribora

Postavljanjem spomen ploče koja informiše posetioce sedišta redakcije časopisa „Povelja“ da loza koja od 2009. godine krasi ovaj vredan kulturno istorijiski spomenik smešten u centru Kraljeva, potiče od čuvene nastarije vinove loze na svetu iz Maribora, nastavljeno je obeležavanje jubileja kraljevačkog uduruženja „Prijateljstva za nova vremena“.

Kraljevo bez novih slučajeva korone, sve manje pacijenata i u kovid ambulantama 6

Kraljevo bez novih slučajeva korone, sve manje pacijenata i u kovid ambulantama

U Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, na lečenju se, trenutno nalazi devet pacijenata, dva manje nego juče ali najvažnije je da od 80 novotestiranih osoba, posle više od dva meseca, nema ni jedne osobe sa pozitivnim nalazom na virus „SARS-CoV-2“, koji izaziva zaraznu bolest „Covid-19“.

Indijci kući idu samo sa jednom zaostalom platom 8

Indijci kući idu samo sa jednom zaostalom platom

Radnici iz Indije, koji su u sredu i četvrtak štrajkovali glađu ispred zgrade Skupštine grada Kraljeva tražeći da im građevinsko preduzeće „Nikolić d.o.o.“ isplati zaostale zarade, juče nisu protestovali jer su postigli dogovor sa poslodavcem, saznaje Danas.

Svaki Indijac zakinut za 1.500 do 2.500 evra? 10

Svaki Indijac zakinut za 1.500 do 2.500 evra?

Pedesetak radnika iz Indije, koje je angažovala građevinska firma „Nikolić d.o.o.“ započelo je juče ispred sedišta gradske uprave u Kraljevu štrajk glađu.

Uručena Žička hrisovulja za 2020. godinu 12

Uručena Žička hrisovulja za 2020. godinu

Nagrada Žička hrisovulja uručena je danas pesniku Milanu Nenadiću, u trpezariji Manastira Žiče, za kako je to navedeno u obrazloženju,“ poeziju dubokog poistovećivanja sa matičnim tlom i predanjem”.

Radnici iz Indije štrajkuju glađu u Kraljevu 13

Radnici iz Indije štrajkuju glađu u Kraljevu

Da su u Srbiji, za potrebe preduzeća GP „Nikolić“ iz Kraljeva angažovani radnici iz Indije naša javnost je mogla, prvi put, da čuje početkom ove godine, a danas su se njih četrdesetak, ponovo okupili na Trgu Jovana Sarića i sedenjem na platou ispred Skupštine grada protestvovali.

Otkazane XXVII Raške duhovne svečanosti 15

Otkazane XXVII Raške duhovne svečanosti

Ovogodišnja manifestacija „Raške duhovne svečanosti“, XXVII po redu otkazuje se zbog epidemiološke situacije, saopštili su organizatori.

PrvaPoslednja