Kraljevo

Kraljevo obeležilo 137.imendan grada

Svečanom akademijom održanom danas, u Sali gradske uprave u Kraljevu je obeležen 137-i imendan u znak sećanja na 19. april 1882 godine kada je Kralj Milan Obrenović, neposredno posle svog proglašenja za kralja i miropomazanja u manastiru Žiča , prihvatio molbu građana varoši Karanovačke i dotadašnjoj varoši dao novo ime Kraljevo.

(Raz)otkrivanje tajne čitanja u Kraljevu

Ako je glumac Nebojša Dugalić kao gost književne večeri, u okviru serijala „Knjiga u Centru“ u organizaciji Kulturnog centra „Ribnica“ iz Kraljeva, uspeo večeras da upotrebi svoju veliku popularnost, zahvaljujući kojoj je Svečana sala Skupštine grada Kraljeva bila krcata publikom različite starosne dobi, ali mahom ženske populacije, u prenošenju svog ličnog iskustva čitanja onda je ovo retko uspelo književno veče.

Otvoren Sajam ženskog preuzetništva u Kraljevu

U Kraljevu  je danas, u svečanoj sali Skupštine grada, u organizaciji Savet za rodnu ravnopravnost i udruženja poslovnih žena „Ilinka Ilić“, otvoren Sajma ženskog preduzetništva.

Odbornici „stražare“ u zgradi Skupštine grada Kraljeva

Odbornici Skupštine grada Kraljeva danas su, otpočeli sa, kako su rekli dežurstvom u prostorijama Gradske Skupštine uoči najavljenog sutrašnjeg protesta građana i opozicionih stranaka pred Narodnom Skupštinom u Beogradu.

Prva oslobađajuća presuda za „aferu zemljotres“ u Kraljevu

Sudsko veće Višeg suda u Kraljevu, kojim je predsedavao sudija Miroljub Vujović, danas je posle sedam godina suđenja, donelo prvostepenu oslobađajuću presudu za 15 optuženih u aferi oko obnove porušenih kuća i drugih objekata u Kraljevu posle zemljotresa koji je 3. novembra 2010. godine zadesio ovaj grad.

Može li nas promeniti  sat  „boravka u mraku“

I Kraljevo se danas pridružuje akciji „Sat za našu planetu“ tako što će u periodu  od 20:30 do 21:30 časova,  isključiti   javnu rasvetu  na centralnom gradskom trgu – Trgu srpskih ratnika i Trgu Svetog Save, navedeno je na zvaničnom sajtu grada.

Kraljevo nije zaboravilo svoje sugrađane stradalnike

Akademijom nazvanom „Nismo zaboravili“  održanom u svečanoj sali Skupštine grada Kraljeva, polaganjem venaca na Spomenik palim kraljevčanim u ratovima vođenim na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina, i parastosom koga je služio episkop Žički Justin sa sveštenstvom eparhije, danas je u Kraljevu završeno ovogodišnje obeležavanje Dana sećanja na branioce otadžbine u ratovima  od 1990 do 1999 godine.

U Kraljevu zaplenjeno 22 kilograma marihuane

Policija je u Kraljevu zaplenila oko 22 kilograma marihuane i uhapsili I. J. (33) iz Kraljeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Doprinos demetropolizaciji

U svojoj četvrtoj godini postojanja foto-izložba „Putovanja 3 objektiva“ je stigla do Kraljeva u Galeriju Kulturnog centra „Ribnica“.

PrvaPoslednja