Kuršumlija

Šesta žrtva saobraćajne nesreće u selu Barlovu 30. aprila

U Niškom kliničkom centru je preminu Radivoje Vučić (58), iz Kuršumlije, od posledica saobraćane nesreće na magistralnom putu Niš-Priština, gde su se, 30. aprila,  sudarili autobus i kamion, potvrđeno je danas agenciji  Beti u Niškom kliničkom centru.

U Kuršumliji 2. maj dan žalosti

U opštini Kuršumlija 2. maj proglašen je za dan žalosti zbog pogibije pet osoba u saobraćajnoj nesreći u selu Barlovo, odlučeno je danas u opštini Kuršumlija.

Ponovo trovanje pasa u Kuršumliji

U kuršumlijskom naselju Kastrat otrovano je nekoliko vlasničkih pasa, a trovanje je zabeleženo i u još nekoliko naselja.

Lutovac: Vučiću ističe rok za ispunjenje zahteva

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je u Kuršumliji na 13. protestu „1 od 5 miliona“ da polako ističe rok koji je dat Aleksandru Vučiću do 12. aprila i da će ga demonstranti, ako ne ispuni zahteve građana, naterati da to učini.

Kuršumlijska sela zavejana

Zbog snežnog pokrivača u Kuršumliji koji je dostigao visinu i od pola metra pojedini putni pravci ka najudaljenijim planinskim selima i dalje su neprohodni. 

RTS snima film o LGBT osobama u Srbiji

Ekipa Radio televizije Srbije (RTS) boravi u Kuršumliji kako bi snimila dokumentarni film o LGBT aktivisti i javno deklarisanom homoseksualcu Stefanu Radoviću.

Obnova dva manastira kod Kuršumlije

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da će među prioritetima tog ministarstva biti obnova manastira Svetog Nikole i Presvete Bogorodice kod Kuršumlije s obzirom da je reč o prvim zadužbinama Stefana Nemanje.

Privođeni i tuženi jer su štitili svoju imovinu

Nadležni organi opštine Kuršumlija nisu odobrili izvođenje spornih radova na parceli u centru opštine koja je u vlasništvu Čedoslave Ristić i njenih rođaka, na kojoj je njihova porodična kuća, potvrđeno je Danasu.

Policajac za vezu sa LGBT

Član Gej strejt alijanse (GSA) i gej aktivista Stefan Radović iz Kuršumlije uz podršku te organizacije uputio je zahtev ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Umesto hrane kupili šminku i farbu za kosu

Umesto hrane kupili šminku i farbu za kosu

Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović izjavio je da su Romi iz naselja Barlovo rasprodali gotovo polovinu humanitarne pomoći koju su dobili posle velikih poplava, dok su deo novca za životne namirnice utrošili za šminku, nakit i farbu za kosu, zbog čega su ugrožene dalje donacije.

PrvaPoslednja