La Paz

Izdat nalog za hapšenje Moralesa 3

Izdat nalog za hapšenje Moralesa

Državni tužilac Bolivije izdao je danas nalog za hapšenje bivšeg predsednika države Eva Moralesa, a optužio ga je za pobunu i terorizam.

Demonstracije Moralesovih pristalica, crkva pozvala na dijalog 5

Demonstracije Moralesovih pristalica, crkva pozvala na dijalog

Pristalice doskorašnjeg predsednika Bolivije Eva Moralesa danas su ponovo protestovale tražeći odlazak desničara koji su nakon njegove iznudjene ostavke preuzeli vlast, dok je uticajna Katolička crkva pozvala na „dijalog“ da bi se smirila zemlja u kojoj je tokom jednomesečnog nasilja poginulo 23 ljudi.

"Ne želimo diktatore" 8

„Ne želimo diktatore“

Neredi su ponovo izbili u Boliviji kada su pristalice bivšeg predsednika Eva Moralesa izašle na ulice u znak protesta protiv novog privremenog liderstva zemlje.

Bolivijska opozicija traži nove izbore 11

Bolivijska opozicija traži nove izbore

Kandidat opozicije na predsedničkim izborima u Boliviji Karlos Mesa zatražio je održavanje novih izbora da bi se izašlo iz krize izazvane reizborom socijaliste Eva Moralesa.

Morales zvanično proglašen pobednikom 12

Morales zvanično proglašen pobednikom

Predsednik Bolivije Evo Morales proglašen je pobednikom izbora koji su održani u nedelju, a koji su praćeni spornim izbornim rezultatima i tvrdnjama o krađi glasova.

Evo Morales pred najtežim izborima do sad 13

Evo Morales pred najtežim izborima do sad

Predsednik Bolivije Evo Morales, pastir s bolivijskih visoravni i sindikalni lider koji je postao prvi Indijanac na čelu države s većinski indijanskim stanovništvom, suočava se sa do sada najtežim izborima otkako je 2006. došao na vlast, pošto su birači, nekada uzbuđeni njegovim usponom, postali zabrinuti zbog njegovog opiranja da sidje s vlasti i njegove politike.

Zemljotres jačine 6.6 stepeni u Boliviji 14

Zemljotres jačine 6.6 stepeni u Boliviji

Zemljotres jačine 6,6 stepeni pogodio je Boliviju u ponedeljak i izazvao paniku među stanovništvom, ali nema izveštaja o povređenim i šteti, a potres se osetio do Brazilije i Sao Paola u susednom Brazilu, saopštili su lokalni zvaničnici.

Morales: Sestre i braćo, biću kandidat 15

Morales: Sestre i braćo, biću kandidat

Bolivijski predsednik Evo Morales tražiće i četvrti mandat pošto su ga, kako tvrdi, u tome ohrabrile Sjedinjene Države iako se takva ideja baš ne dopada delu birača u zemlji.

PrvaPoslednja