Marsej

Kod libijske obale spaseno 112 migranta 3

Kod libijske obale spaseno 112 migranta

Posada broda „Oušen Viking“ (Ocean) evropske nevladine organizacije SOS Mediteran saopštila je danas da je spasla 112 migranata kod obale Libije.

Pet žrtava u nevremenu na jugoistoku Fransuske 4

Pet žrtava u nevremenu na jugoistoku Fransuske

U jakom nevremenu koje je sinoć pogodilo jugoistok Francuske pet ljudi je izgubilo život, dvoje je odnela bujica a troje su spasioci koji su stradali u helikopteru kad su krenuli u pomoć ugroženim, javljaju francuski zvaničnici.

Godišnjica ubistva Kralja Aleksandra Karađorđevića 5

Godišnjica ubistva Kralja Aleksandra Karađorđevića

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića u Marselju, gde je u pratnji general majora Slađana Đorđevića položio venac na Spomenik francusko – srpskog prijateljstva.

Napad kalašnjikovima u Marseju 8

Napad kalašnjikovima u Marseju

Maskirani napadači su otvorili vatru iz kalašnjikova u Marseju i ranili jednu osobu, prenose lokalni mediji.

NIKČEVIĆ: Sanjamo polufinale

NIKČEVIĆ: Sanjamo polufinale

Ivan Nikčević, krilo rukometne reprezentacije Srbije, veruje da je nedeljni test meč s Francuskom ispunio cilj. Ne zato što je svetski i olimpijski šampion slavio „samo“ s tri gola razlike, već zbog toga što su odmeravanjem snaga s najboljim timom današnjice tačno utvrđene trenutne vrline i, što je još bitnije, slabosti „orlova“ pred dolazeće prvenstvo Evrope u Austriji.

Madona posetila povređene u nesreći u Marseju

Madona posetila povređene u nesreći u Marseju

Američka pevačica Madona posetila je u nedelju neke od osam radnika povređenih prilikom montiranja scene za njen koncert u Marseju, javile su svetske agencije. Madonin koncert, koji je bio zakazan za nedelju uveče, otkazan je posle rušenje bine na stadionu Velodrom 16. jula.

Najstariji Francuz preminuo u 110. godini

Najstariji Francuz preminuo u 110. godini

Najstariji Francuz, Eme Avinjon, preminuo je u 110. godini, u gradiću D’Ales na jugu Francuske, javila je agencija AFP. Rođen 2. februara 1897. godine, bivši poljoprivrednik preminuo je u četvrtak u svojoj kući u D’Alesu. Avinjon je postao penzioner 1956. godine, a kako navodi list „Midi Libr“, bio je najstariji muškarac u Francuskoj od kako je u novembru 2006.