Minsk

Hici na protestu u Minsku 2

Hici na protestu u Minsku

Beloruska policija ispalila je u nedelju nekoliko hitaca upozorenja u zrak i počela privoditi demonstrante kojih je na hiljade marširalo glavnim gradom i tražilo ostavku dugogodišnjeg lidera Aleksandra Lukašenka, pišu mediji i pokazuju objave na društvenim mrežama.

Belorusiju zahvatio generalni štrajk 3

Belorusiju zahvatio generalni štrajk

Grupe radnika i studenata u Belorusiji odazvale su se na poziv na generalni štrajk koji je uputila opoziciona liderka Svetlana Tihanovska da bi se izvršio pritisak da predsednik Aleksandar Lukašenko podnese ostavku. Radnici u pojedinim državnim fabrikama su odložili alat i uzvikivali slogane ispred ulaza u postrojenja.

Policiji dozvoljena "smrtonosna sila" 4

Policiji dozvoljena „smrtonosna sila“

Policija u Belorusiji dobila je odobrenje da koristi „smrtonosnu silu“ ukoliko je to neophodno protiv antivladinih demonstranata, izjavio je jedan visoki zvaničnik, dodavši da je to odgovor „na sve radikalizovanije, nasilne grupe“ koje su protiv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Liderka opozicije u Belorusiji uputila ultimatum Lukašenku 5

Liderka opozicije u Belorusiji uputila ultimatum Lukašenku

Liderka opozicije u Belorusiji Svetlana Tihanovska uputila je danas ultimatum predsedniku Aleksandru Lukašenku, kojem je dala rok do 25. oktobra da se povuče sa vlasti, a ako se ne povuče, ona će pozvati na još veće proteste i generalni štrajk.

Lukašenko stupio na dužnost 11

Lukašenko stupio na dužnost

Dosadašnji beloruski lider Aleksandar Lukašenko danas je zvanično počeo novi mandat predsednika Belorusije, a u Palati nezavisnosti u toku je ceremonija inauguracije, prenosi državna novinska agencija Belta.

Tihanovska traži "hrabriju" Evropu 12

Tihanovska traži „hrabriju“ Evropu

Beloruska opoziciona liderka Svetlana Tihanovska je apelovala na Evropsku uniju da „hrabrije“ odgovori na odbijanje Aleksandra Lukašenka da se povuče s vlasti.

PrvaPoslednja