Mostar

Stari most u Mostaru osvetljen za jubilej

Centar za mir i multitetničku saradnju iz Mostara osvetlio je u utorak uveče Stari most, simbol Mostara, kao znak sećanja na završetak Prvog svetskog rata.

Mostar obeležio 25 godina od rušenja Starog mosta

Dan kada je srušen Stari most u Mostaru obeležen je danas na tradicionalan način, u 10:16 začula se sirena s kule, deca mostarskih škola s mosta su bacila sveće u Neretvu, a skakač je skočio skok bez aplauza.

Poslanica: Dokaz izborne krađe u BiH

Novizabrana poslanica u Parlamentu Federecije BiH i potpredsednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lana Prlić upozorila je na izborne krađe navodeći da je na biračkom mestu u Mostaru, na kojem je glasala sama za sebe, osvojila nula glasova.

Protestna šetnja u Mostaru zbog izbora Komšića

Načelnici tri hercegovačke opštine proglasili su izabranog hrvatskog člana BiH Željka Komšića nepoželjnim, a zbog njegovog izbora, u Mostaru će se održati protestna šetnja koja je zakazana za 18.00 sati.

Mostar premostio barijere

Mostar se ujedinio i premostio barijere kako bi postao bolji za život svojih građana, ali i za kandidaturu za Evropsku prestolnicu kulture 2024 i najavljuje da će do 2024. biti grad bez ruševina.

Komšić: Univerzitet umesto ureda

Izabrani član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da će ispuniti predizborno obećanje i zatvoriti ured člana Predsedništva u Mostaru, a predložiće da se taj prostor ustupi i pomogne njegova prenamena u zajednički prostor Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.

Plenković podržao Čovića

Hrvatski premijer Andrej Plenković pozvao je u danas u Mostaru Hrvate u Bosni i Hercegovini da se masovno odazovu na nedeljne opšte izbore i izrazio očekivanje da će na njima predsednik sestrinske stranke HDZ BiH Dragan Čović ostvariti pobednički rezultat, objavili su zagrebački mediji.

Srpska lista: Srba 10 puta manje u BiH

Srba u Federaciji BiH danas ima deset puta manje nego pre rata, upozorila je Srpska lista, koja je danas na konferenciji za novinare u Mostaru predstavils svoje kandidate, izborne ciljeve i program.

Tuče navijača u Mostaru

Navijači mostarskih klubova Zrinjski i Velež sukobili su se danas na izlazu iz grada, a povređenih je bilo na obe strane, potvrdila je policija, a prenose regionalni mediji.

Mostar nagradio Ciprasa i Markovića

Tradicionalna međunarodna nagrada Mostar Peace Connection dodeljena je danas premijerima Grčke i Crne Gore Aleksisu Ciprasu i Dušku Markoviću, posthumno prvom predsedniku Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Antoniju Kasezeu, sudiji tog suda Karmelu Agiusu.

Zemljotres u Mostaru

Zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale registrovan je na području Mostara, saopšteno je iz Seizmološke službe Republičkog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Vučić: Izručenje Marovića nije moj posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da odgovori na pitanje o zahtevu Crne Gore za izručenje Svetozara Marovića jer to, kako kaže, nije njegov posao, piše RTCG.

Čović: Svi su bili pozvani na samit u Mostaru

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje zašto na Mostarskom sajmu privrede nema nikoga od bošnjačkih predstavnika, da su tu članovi Saveta ministara BIH.

PrvaPoslednja