Mostar

Mostar nagradio Ciprasa i Markovića

Tradicionalna međunarodna nagrada Mostar Peace Connection dodeljena je danas premijerima Grčke i Crne Gore Aleksisu Ciprasu i Dušku Markoviću, posthumno prvom predsedniku Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju Antoniju Kasezeu, sudiji tog suda Karmelu Agiusu.

Zemljotres u Mostaru

Zemljotres jačine 3,6 stepeni Rihterove skale registrovan je na području Mostara, saopšteno je iz Seizmološke službe Republičkog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

Vučić: Izručenje Marovića nije moj posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da odgovori na pitanje o zahtevu Crne Gore za izručenje Svetozara Marovića jer to, kako kaže, nije njegov posao, piše RTCG.

Čović: Svi su bili pozvani na samit u Mostaru

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je danas, odgovarajući na pitanje zašto na Mostarskom sajmu privrede nema nikoga od bošnjačkih predstavnika, da su tu članovi Saveta ministara BIH.

Vučić: Nastaviću da se zalažem za zajedničko tržište regiona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju 21. Mostarskog sajma privrede, da će nastaviti da se zalaže za jedinstveno ekonomsko tržište regiona kao prostora za nove investicije, dodajući da je to privrednicima mnogo potrebnije nego političarima.

Vučić : Važno je sačuvati mir i stabilnost u regionu

Susretom sa Bojkom Borisovim predsednik Srbije Aleksadnar Vučić nastavlja posetu Mostaru. Nakon toga će otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede na kojem je Srbija zemlja partner i na kojem učestvuje više od 60 srpskih privrednika.

Čović i Vujanović: Odnosi Crne Gore i BiH za primer

Crna Gora i BiH danas nemaju nijedno otvoreno pitanje, a rešenja za ključna pitanja pitanja koja smo imali mogu biti primer svima, kazao je hrvatskim član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na sastanku s predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, piše RTCG.

Mostar: Uz večeru o politici

Član predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je u ponedeljak uveče u Mostaru večeru, uoči svečanog otvaranja 21. Međunarodnog sajma privrede za zvanice iz regiona.

Vučić: Ne bavim se puškama kao Tači

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Mostaru da se Srbija bavi politikom mira i da će mirom, staloženo, strpljivo i trpeljivo odgovoriti na poruke predsednika Kosova Hašima Tačija „da će na pretnje Srbije odgovoriti kao i pre 19 godina“, piše Srna.

Vučić: Pomoć Srbima u Mostaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Mostaru sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim i drugim projektima od važnosti za srpsku zajednicu u ovom kantonu.

Vučić obećao novu donaciju za obnovu crkve u Mostaru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima je obišao radove na obnovi saborne crkve Svete trojice u Mostaru.

Udruženja Srba iz BiH kod Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Mostaru sa delegacijom Koordinacije srpskih udruženja o tome što Srbi u četiri kantona Federacije BiH s većinskim hrvatskim stanovništvom nisu konstitutivni narod uprkos presudi Ustavnog suda.

Vučić: Susretima obezbeđujemo mir

Ovim susretima se postiže ono što je ljudima najvažnije – mir, stabilnost i ekonomski napredak, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući današnji trilateralni sastanak u Mostaru sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine i hrvatskom predsednicom.

Prva Poslednja