Oslo

Nepravedna trka za vakcinom 1

Nepravedna trka za vakcinom

Bogate zemlje su sklopile ugovore o kupovini više od dve milijarde doza vakcine protiv virusa korona, što bi moglo da izazove nestašicu u zalihama za narednu godinu i dodatno ugrožava međunarodne napore da se obezbede vakcine za siromašnije zemlje.

Za ubistvo i napad na džamiju 21 godina 3

Za ubistvo i napad na džamiju 21 godina

Norveški sud je Filipu Manshausu (22) odredio 21-godišnju zatvorsku kaznu, bez prava na žalbu najmanje 14 godina, za ubistvo svoje polusestre tinejdžerke i napad vatrenim oružjem u džamiji u Oslu.

"Kuronom" protiv korone 4

„Kuronom“ protiv korone

Sašu Dimitrijevića od kada se kao najveći jugovežanin preselio u Oslo, samo povremeno čitam u štampi i slušam na Radio Beogradu.

Napredna stranka izašla iz norveške vlade 6

Napredna stranka izašla iz norveške vlade

Norveška desničarska Napredna stranka se u ponedeljak povukla iz vladajuće koalicije zbog odluke vlade da vrati u zemlju ženu koja je optužena da je povezana s terorističkom grupom Islamska država.

U Oslu počinju veliki NATO manevri 9

U Oslu počinju veliki NATO manevri

U Oslu počinju veliki manevri NATO, u kojima učestvuje 50.000 vojnika iz 31 zemlje, sa 10.000 vozila, 250 aviona i 60 ratnih brodova. Vežba nazvana „Spoj trozupca 2018.“ održava se na kopnu, moru i u vazduhu u centralnoj i istočnoj Norveškoj, okolnim delovima Atlantskog i Baltičkog mora, uključujući i Island, i vazdušnom prostoru Finske i Švedske.

Erna Solberg se izvinila "nemačkim devojkama" 10

Erna Solberg se izvinila „nemačkim devojkama“

Norveška premijerka Erna Solberg je u ime Vlade uputila zvanično izvinjenje Norvežankama prema kojima se loše postupalo zbog veza u kojima su bile u vreme Drugog svetskog rata s nemačkim vojnicima.

Marizi Konde nagrada za književnost 11

Marizi Konde nagrada za književnost

Francuska književnica poreklom iz Gvadalupea Mariz Konde dobitnica je ovogodišnje nagrade za književnost Nove akademije, koju su ustanovili švedski književnici, pošto je Nobelov komitet, zbog seksualnog skandala oko Akademije za književost, odlučio da ove godine Nobelova nagrada za književnost ne bude dodeljena.

Umro Torvald Stoltenberg 15

Umro Torvald Stoltenberg

Bivši visoki komesar UN za izbeglice, norveški socijaldemokratski političar Torvald Stoltenberg preminuo je u 87. godini, prenela je norveška televizija NRK.

PrvaPoslednja