Pjongjang

Pjongjang prekinuo komunikaciju sa Seulom 2

Pjongjang prekinuo komunikaciju sa Seulom

Severna Koreja je saopštila da prekida sve linije komunikacije sa Seulom, uključujući direktnu liniju za hitne slučajeve između lidera dve zemlje.

Kimov "povratak" obeležen pucnjavom 3

Kimov „povratak“ obeležen pucnjavom

Severna i Južna Koreja razmenile su danas vatru duž demilitarizovane zone koja razdvaja dve države, prenosi Bi-Bi-Si, ukazujući da su ovakvi incidenti duž najčvršće čuvane granice na svetu veoma retki.

Pjongjang odbacio pregovore sa Seulom 6

Pjongjang odbacio pregovore sa Seulom

Severna Koreja je ispalila dva neidentifikovana projektila u more kod svoje istočne obale ubrzo pošto je osudila vojne vežbe Južne Koreje sa SAD i saopštila da su pregovori između dve Koreje okončani.

SAD "opsednute sankcijama" 8

SAD „opsednute sankcijama“

Severna Koreja je optužila Sjedinjene Države da su „uporne s neprijateljskim delovanjima“ uprkos nedavnom dogovoru dve zemlje da obnove nuklearne pregovore. Delegacija Pjongjanga u Ujedinjenim nacijama je saopštila da su SAD „opsednute sankcijama“.

Kim naredio vežbu udara dugog dometa 12

Kim naredio vežbu udara dugog dometa

Severnokorejski lider Kim Džong Un naredio je vežbu „udara dugog dometa“, objavila je danas severnokorejska državna agencija KCNA, nekoliko sati nakon što je Južna Koreja saopštila da su ispaljeni projektili kratkog dometa.

PrvaPoslednja