Priboj

Priboj novo žarište 1

Priboj novo žarište

Na području Zlatiborskog okruga je potvrđeno 27 novih slučajeva infekcije korona virusom i svi su iz Priboja. Od početka epidemije, u toj opštini je inficirano 246, a preminulo je 15 osoba, što je najveći broj smrtnih ishoda u Zlatiborskom okrugu.

Film o propasti Priboja 4

Film o propasti Priboja

Kratki film pod nazivom „Kako sam pobedio lepak i bronzu“ reditelja Vladimira Vulevića, u konkurenciji 2.200 filmova iz celog sveta, selektovan je među 43 koja će biti prikazana na prestižnom filmskom festivalu u Lokarnu, koji se ove godine održava od 5. do 15. avgusta u ovom švajcarskom gradu.

Išli na njivu, pa poslati u kućni karantin 7

Išli na njivu, pa poslati u kućni karantin

Mere samoizolacije, u trajanju od 28 dana, koje je Vlada Srbije odredila kao prevenciju širenja virusa kovid 19, određene su za čak oko 1.800 građana Priboja.

Kako prolaze dani u strahu od korona virusa u Kini 9

Kako prolaze dani u strahu od korona virusa u Kini

Ljudi iz jugozapadne Srbije, Sandžaka, Raške oblasti ili kako ko već voli da zove ovaj kraj, nema puno, ali su dobro raspoređeni po svetu. Ova lokalna pošalica postaje sve istinitija, pa tako pored uobičajenih destinacija za rad u inostranstvu, zapadne Evrope, Skandinavije, Amerike, Australije, Rusije, sada sve više zemljaka imamo i u Kini.

Ribočuvari nisu primetili pomor ribe u Limu 11

Ribočuvari nisu primetili pomor ribe u Limu

Ribočuvari Priboja i Prijepolja nisu primetili pomor ribe u Limu, koji se desio početkom septembra, a koji je bio najvidljiviji kroz Bijelo Polje, bio je povod za istraživanje Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici.

Trovanje pasa u Priboju postalo "tradicija" 12

Trovanje pasa u Priboju postalo „tradicija“

Masovno trovanje pasa u Priboju, poslednjih godina, sprovodi se po nekoliko puta. Najnovije, započeto sredinom prošle nedelje, pored uginuća životinja,  izazvalo je jaku reakciju javnosti i polemike.

Popularne manifestacije od 13. do 15. jula 13

Popularne manifestacije od 13. do 15. jula

Dvanaesti Limski biatlon, Priboj – Rudo – Setihovo i prateća muzička manifestacija Lim fest biće održani ove godine ranije, od 13 do 15 jula.

Čišćenje jezera Potpeć u Priboju 26. juna 15

Čišćenje jezera Potpeć u Priboju 26. juna

Čišćenje jezera Potpeć od plastičnih flaša i ostalog plutajućeg otpada, u okviru akcije „Očistimo reke i jezera“ biće organizovano u sredu, 26. juna.

PrvaPoslednja