Priboj

Kako prolaze dani u strahu od korona virusa u Kini 1

Kako prolaze dani u strahu od korona virusa u Kini

Ljudi iz jugozapadne Srbije, Sandžaka, Raške oblasti ili kako ko već voli da zove ovaj kraj, nema puno, ali su dobro raspoređeni po svetu. Ova lokalna pošalica postaje sve istinitija, pa tako pored uobičajenih destinacija za rad u inostranstvu, zapadne Evrope, Skandinavije, Amerike, Australije, Rusije, sada sve više zemljaka imamo i u Kini.

Ribočuvari nisu primetili pomor ribe u Limu 3

Ribočuvari nisu primetili pomor ribe u Limu

Ribočuvari Priboja i Prijepolja nisu primetili pomor ribe u Limu, koji se desio početkom septembra, a koji je bio najvidljiviji kroz Bijelo Polje, bio je povod za istraživanje Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici.

Trovanje pasa u Priboju postalo "tradicija" 4

Trovanje pasa u Priboju postalo „tradicija“

Masovno trovanje pasa u Priboju, poslednjih godina, sprovodi se po nekoliko puta. Najnovije, započeto sredinom prošle nedelje, pored uginuća životinja,  izazvalo je jaku reakciju javnosti i polemike.

Popularne manifestacije od 13. do 15. jula 5

Popularne manifestacije od 13. do 15. jula

Dvanaesti Limski biatlon, Priboj – Rudo – Setihovo i prateća muzička manifestacija Lim fest biće održani ove godine ranije, od 13 do 15 jula.

Čišćenje jezera Potpeć u Priboju 26. juna 7

Čišćenje jezera Potpeć u Priboju 26. juna

Čišćenje jezera Potpeć od plastičnih flaša i ostalog plutajućeg otpada, u okviru akcije „Očistimo reke i jezera“ biće organizovano u sredu, 26. juna.

Vratio torbu punu para, sad deli hleb 8

Vratio torbu punu para, sad deli hleb

Željko Vidaković živi u Uvcu, u pograničnom delu opštine Priboj. On već sedam godina svake nedelje kreće iz pekare u Priboju, gde uzima hleb, a onda ga autom razvozi i besplatno deli starim i usamljenim ljudima koji žive u selima na putu od Priboja do Višegrada, u susednoj BiH.

Novi kamioni FAP-a za Vojsku Srbije 9

Novi kamioni FAP-a za Vojsku Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas preduzeće „FAP korporacija“ u Priboju, gde je prisustvovao prijemu novih teretnih vozila za Vojsku Srbije i najavio da će 129 miliona dinara koje je Vlada odredila za 745 malih akcionara FAP biti isplaćeno u narednih nekoliko dana.

Pribojske policajce ujeo kriminalac i napadao njegov pas 10

Pribojske policajce ujeo kriminalac i napadao njegov pas

Još jedan u nizu napada na policajce u Priboju desio se u ponedeljak, kada je, prilikom privođenja, U. M. na patrolu pustio agresivnog psa, staforda, a njegov drug D. A., kod koga se ovaj duže vreme krio, jednog od policajaca ujeo za ruku.

Zbog dva jaja "katanac" tri meseca 11

Zbog dva jaja „katanac“ tri meseca

Da inspekcija zatvara lokale i trgovinske radnje zbog neizdavanja fiskalnog računa odavno je uobičajena pojava u Srbiji, ali vlasnici porodičnog restorana „Amadeo S“ u Priboju, tvrde da su zatvoreni na tri meseca zbog doručka koji je pojeo njihov zaposleni.

Ugroženi put i stambeni objekti 12

Ugroženi put i stambeni objekti

U Priboju je, na mestu iznad koga se izvode radovi na izgradnji hidroelektrane „Rekovići“, na reci Lim, po drugi put od početka gradnje, pre oko mesec dana, aktivirano klizište koje ugrožava put i stambene objekte.

Prelazno rešenje još traje 13

Prelazno rešenje još traje

Inicijativa za izgradnju sanitarne deponija Banjica, kojom treba da se reši problem odlaganja otpada iz Priboja, Prijepolja, Sjenice i Nove Varoši, pokrenuta je pre 15 godina.

Tamna demografska slika u Priboju 14

Tamna demografska slika u Priboju

U prvoj nedelji nove godine u Priboju nije rođena ni jedna beba. Iz godine u godinu demografska slika ovog grada sve je mračnija. U 2018. godini rođeno je 148 dece, dok je umrlo 346 ljudi.

Kod Glišine vode "brzina" 20-30 kilometara 15

Kod Glišine vode „brzina“ 20-30 kilometara

Problemi na pruzi Beograd – Bar ne prestaju. Tek što je pre desetak dana normalizovan saobraćaj, koji je zbog zamašćivanja šina bio u prekidu tri dana, u subotu se, u blizini Užica, desio incident zbog koga se zamalo nisu sudarili putnički i teretni voz.

PrvaPoslednja