Priboj

Vratio torbu punu para, sad deli hleb

Željko Vidaković živi u Uvcu, u pograničnom delu opštine Priboj. On već sedam godina svake nedelje kreće iz pekare u Priboju, gde uzima hleb, a onda ga autom razvozi i besplatno deli starim i usamljenim ljudima koji žive u selima na putu od Priboja do Višegrada, u susednoj BiH.

Novi kamioni FAP-a za Vojsku Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas preduzeće „FAP korporacija“ u Priboju, gde je prisustvovao prijemu novih teretnih vozila za Vojsku Srbije i najavio da će 129 miliona dinara koje je Vlada odredila za 745 malih akcionara FAP biti isplaćeno u narednih nekoliko dana.

Pribojske policajce ujeo kriminalac i napadao njegov pas

Još jedan u nizu napada na policajce u Priboju desio se u ponedeljak, kada je, prilikom privođenja, U. M. na patrolu pustio agresivnog psa, staforda, a njegov drug D. A., kod koga se ovaj duže vreme krio, jednog od policajaca ujeo za ruku.

Zbog dva jaja „katanac“ tri meseca

Da inspekcija zatvara lokale i trgovinske radnje zbog neizdavanja fiskalnog računa odavno je uobičajena pojava u Srbiji, ali vlasnici porodičnog restorana „Amadeo S“ u Priboju, tvrde da su zatvoreni na tri meseca zbog doručka koji je pojeo njihov zaposleni.

Ugroženi put i stambeni objekti

U Priboju je, na mestu iznad koga se izvode radovi na izgradnji hidroelektrane „Rekovići“, na reci Lim, po drugi put od početka gradnje, pre oko mesec dana, aktivirano klizište koje ugrožava put i stambene objekte.

Prelazno rešenje još traje

Inicijativa za izgradnju sanitarne deponija Banjica, kojom treba da se reši problem odlaganja otpada iz Priboja, Prijepolja, Sjenice i Nove Varoši, pokrenuta je pre 15 godina.

Tamna demografska slika u Priboju

U prvoj nedelji nove godine u Priboju nije rođena ni jedna beba. Iz godine u godinu demografska slika ovog grada sve je mračnija. U 2018. godini rođeno je 148 dece, dok je umrlo 346 ljudi.

Kod Glišine vode „brzina“ 20-30 kilometara

Problemi na pruzi Beograd – Bar ne prestaju. Tek što je pre desetak dana normalizovan saobraćaj, koji je zbog zamašćivanja šina bio u prekidu tri dana, u subotu se, u blizini Užica, desio incident zbog koga se zamalo nisu sudarili putnički i teretni voz.

Dani Danila Lazovića

Festival Dani Danila Lazovića, šesti po redu, održaće se od 31. oktobra do 3. novembra u Priboju. Festival je posvećen mladima, a njegov direktor je Milorad Miki Damjanović, glumac Beogradskog dramskog pozorišta.

U Priboju počinje snimanje filma „Otac“

Snimanje filma „Otac“ u režiji Srdana Golubovića, počelo je u ponedeljak u Beogradu, a prvi kadrovi u Priboju, gde se inače snima većina radnje filma, biće zabeleženi sutra.

Priboj pristupio mreži „Povelja gradonačelnika“

Opština Priboj, poznata po uspešnoj realizaciji prelaska na korišćenje toplotne energije iz biomase u javnim objektima, postala je članica mreže “Povelja grаdonаčelnikа”, koja okupljа preko sedаm i po hiljаdа lokаlnih sаmouprаvа iz celog sveta.

Šest FAP kamiona vojsci

Preduzeće FAP korporacija a.d. Priboj danas je Vojsci Srbije isporučilo šest kamiona FAP 2228 u fabrici u Priboju, gde je potpisan i novi ugovor o nultoj seriji kamiona FAP 3240 vredan 100 miliona dinara, kao i ugovor s Prvom petoletkom o osavremenjavanju sistema Vojske Srbije.

PrvaPoslednja