Raška

Bez planiranja nema efikasne komunikacije 1

Bez planiranja nema efikasne komunikacije

Raška je, danas, bila domaćin druge zajedničke edukativne radionice za predstavnike javnih uprava, civilnog društva i lokalnih medija Vrnjačke Banje, Raške i Kraljeva koje, u partnerstvu sa pomenutim lokalnim samoupravama i uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, sprovodi udruženje građana „Kraljevački razvojni centar“.

Flamenko je deo španske DNK 2

Flamenko je deo španske DNK

Publika 26. Raških duhovnih svečanosti sa oduševljenjem i burnim aplauzima pozdravila je nastup jednog od najzanimljivijih i trenutno na Iberijskom poluostrvu veoma popularnog i traženog gitariste i kompozitora Danijela Kasaresa (1980), koji je do sada izdao šest solo albuma.

Biti svoj i biti srećan 5

Biti svoj i biti srećan

U prethodnih 25 godina svi ljudi koji su se bavili organizacijom i realizacijom ovog festivala uložili su puno energije, rada i ljubavi da bi Svečanosti izgledale ovako kako danas izgledaju, da budu presek savremene srpske kulturne scene i globalnih kulturnih fenomena – kaže za Danas Nikša Barlov, umetnički direktor Raških duhovnih svečanosti, koje će se ove godine održati u Raški od 16. do 19. avgusta.

Jošanička Banja, biser Raške 6

Jošanička Banja, biser Raške

Jošanička Banja smeštena je nadomak Raške, na delu Kopaonika nedaleko od istoimenog Nacionalnog parka, sa pet izvora tople ili vruće vode, osunčana bezmalo 200 dana godišnje.

Raška čuva sećanje na Milunku Savić 10

Raška čuva sećanje na Milunku Savić

U slavu najpoznatije srpske ratnice Milunke Savić, rođene 1890. ili 1891. godine u selu Koprivica kod Jošaničke Banje, treći put zaredom i ovog 5. oktobra organizuje se bogat program sa različitim dešavanjima kojima narod ovog kraja i opština Raška održavaju i obeležavaju sećanje na ovu, bez sumnje, jedinstvenu istorijsku ličnost našeg naroda.

Vulin: Vojska spremna da zaštiti svoju zemlju od mogućih pretnji 11

Vulin: Vojska spremna da zaštiti svoju zemlju od mogućih pretnji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Raška čuva prošlost od zaborava 12

Raška čuva prošlost od zaborava

U Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ iz Raške otvorena je treća izložba iz ciklusa „Upoznaj naš grad: Raška od praistorije do kasnog srednjeg veka“, koja je deo bogatog programa kojim ovaj grad u ponedeljak, 17. septembra, obeležava svoj Dan opštine u znak sećanja na dan kada je 1845. godine knez Aleksandar Karađorđević potpisao ukaz o podizanju varoši Raške.

Raška od zaborava, čuva sve što je vezano za prošlost 13

Raška od zaborava, čuva sve što je vezano za prošlost

Večeras je u Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ iz Raške, otvorena treća izložba iz ciklusa „Upoznaj naš grad:Raška od praistorije do kasnog srednjeg veka“ koja je deo bogatog programa kojim ovaj grad, u ponedeljak 17.septembra, obeležava svoj Dan opštine u znak sećanja na dan kada je 1845. godine Knez Aleksandar Karađorđević potpisao ukaz o podizanju varoši Raške.

O piscu koji se najviše menjao 14

O piscu koji se najviše menjao

Među mnoštvom događanja na ovogodišnjim 25. Raškim duhovnim svečanostima izdvojilo se predstavljanje knjige Ane Stišović Milovanović „Knjiga za LJudmilu“ čiji je izdavač Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje „Gradac“ iz Raške.

Svetlana Bojković: Sledeće godine dolazim kao publika 15

Svetlana Bojković: Sledeće godine dolazim kao publika

Svetlana Bojković je glumica koju publika voli. U velikoj sali Doma kulture u Raški je, pored reditelja Nebojše Bradića i jedne od autorki knjige „Izuzetni parovi Srbije XX i XXI veka“ Radmile Stanković koju je napisala sa Nedom Todorović, predstavljala ovo izdanje.

PrvaPoslednja