Raška

Jošanička Banja, biser Raške

Jošanička Banja smeštena je nadomak Raške, na delu Kopaonika nedaleko od istoimenog Nacionalnog parka, sa pet izvora tople ili vruće vode, osunčana bezmalo 200 dana godišnje.

Raška čuva sećanje na Milunku Savić

U slavu najpoznatije srpske ratnice Milunke Savić, rođene 1890. ili 1891. godine u selu Koprivica kod Jošaničke Banje, treći put zaredom i ovog 5. oktobra organizuje se bogat program sa različitim dešavanjima kojima narod ovog kraja i opština Raška održavaju i obeležavaju sećanje na ovu, bez sumnje, jedinstvenu istorijsku ličnost našeg naroda.

Vulin: Vojska spremna da zaštiti svoju zemlju od mogućih pretnji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića, obišli su danas u Raški deo jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske koje se nalaze u najvišem stepenu pripravnosti.

Raška čuva prošlost od zaborava

U Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ iz Raške otvorena je treća izložba iz ciklusa „Upoznaj naš grad: Raška od praistorije do kasnog srednjeg veka“, koja je deo bogatog programa kojim ovaj grad u ponedeljak, 17. septembra, obeležava svoj Dan opštine u znak sećanja na dan kada je 1845. godine knez Aleksandar Karađorđević potpisao ukaz o podizanju varoši Raške.

Raška od zaborava, čuva sve što je vezano za prošlost

Večeras je u Galeriji Centra za kulturu „Gradac“ iz Raške, otvorena treća izložba iz ciklusa „Upoznaj naš grad:Raška od praistorije do kasnog srednjeg veka“ koja je deo bogatog programa kojim ovaj grad, u ponedeljak 17.septembra, obeležava svoj Dan opštine u znak sećanja na dan kada je 1845. godine Knez Aleksandar Karađorđević potpisao ukaz o podizanju varoši Raške.

O piscu koji se najviše menjao

Među mnoštvom događanja na ovogodišnjim 25. Raškim duhovnim svečanostima izdvojilo se predstavljanje knjige Ane Stišović Milovanović „Knjiga za LJudmilu“ čiji je izdavač Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje „Gradac“ iz Raške.

Svetlana Bojković: Sledeće godine dolazim kao publika

Svetlana Bojković je glumica koju publika voli. U velikoj sali Doma kulture u Raški je, pored reditelja Nebojše Bradića i jedne od autorki knjige „Izuzetni parovi Srbije XX i XXI veka“ Radmile Stanković koju je napisala sa Nedom Todorović, predstavljala ovo izdanje.

Rade Šerbedžija: Posveta prijatelju Arsenu

Glumac Rade Šerbedžija, gitarista Miroslav Tadić i violinistkinja Ivet Holzvort održali su koncert na otvaranju 25. Raških duhovnih svečanosti koji će publika u velikoj sali Doma kulture dugo pamtiti.

Ministar Vulin: Od Srbije se ne može otimati

Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i ona je čuvar našeg načina života, izjavio je ministar odbrane Aleksanda Vulin prilikom posete kasarni „Stefan Nemanja“ u Raški.

Završene 25. Raške duhovne svečanosti

Uručenjem priznanja “Stefan Prvovenčani” u sali Doma kulture ovogodišnjem laureatu likovnom kritičaru, filmskom i televizijskom reditelju Đorđu Kadijeviću.

Otvorene 25. Raške duhovne svečanosti

U sali Doma kulture koja je bila ispunjena do posljednjeg mesta, a bilo je i onih koji su morali i da stoje predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić otvorio je jubilarno 25. Izdanje Raških duhovnih svečanosti jedne od najozbiljnijih i najbolje profilisanih kulturnih manifestacija u zemlji.

Kultura za sve

– „Već 25 godina Raške duhovne svečanosti promovišu i proslavljaju najrazličitije vidove ljudske kreativnosti.

PrvaPoslednja