Singapur

Singapurski pasoš najmoćniji u svetu

Singapur je zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu prema rangiranju Passport Indexa, njegovi stanovnici slobodno mogu putovati u 127 zemalja sveta.

Samit Tramp-Kim probudio radoznalost Amerikanaca: Gde je taj Singapur?

Pošto su slike lidera Severne Koreje Kima DŽong Una kako šeta po baru na vrhu zgrade noć uoči njegovog istorijskog sastanka s predsednikom SAD Donaldom Trampom kružile po društvenim mrežama, Amerikanci su se zapitali gde je taj Singapur, u kojem su ove nedelje održani nuklearni pregovori.

Politički spektakl Trampa i Kima

Ishod samita u Singapuru je nominalno skroman, ali istovremeno daleko impresivniji nego što je bilo moguće zamisliti pre samo šest ili dvanaest meseci, ili čak u vreme Obaminog pristupa „strateškog strpljenja“ prema Severnoj Koreji.

Tramp: Trudoova kritika će biti skupa

Predsednik Donald Tramp je izjavio da će predsednika kanadske vlade Džastin Trudo naučiti da će to što ga je kritikovao koštati Kanadu „mnogo novca“, piše Asošijeted pres.

Tramp i Kim potpisali istorijski dokument

Donald Tramp i Kim Džong Un sastali su se na istorijskom samitu u Singapuru. Na samitu je pored ohrabrijućih reči o miru, potpisan „istorijski“ dokument, prenosi Sputnjik.

Kim DŽong Un i Donald Tramp doputovali u Singapur (FOTO)

Lider Severne Koreje Kim DŽong Un doputovao je u Singapur uoči jednog od najiščekivanijih samita u novijoj svetskoj istoriji, budući da bi već u utorak trebalo da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, što bi bio veliki korak ka prevazilaženju tenzija zbog nuklearnog arsenala Pjongjanga.

Matis: “Olakšice” za Severnu Koreju tek nakon denuklearizacije

Američki sekretar za odbranu DŽejms Matis izjavio je da će Severna Koreja dobiti “olakšice” tek nakon što preduzme “jasne i neopozive” korake da okonča svoj nuklearni program, dodavši da sledi “trnovit put” do susreta lidera dveju zemalja.

Azija posle Trampa

Kada se Trilateralna komisija – grupa političkih i poslovnih lidera, novinara i stručnjaka, sastala ovde nedavno, mnogi su izrazili zabrinutost zbog pada američke liderske pozicije u Aziji.

Singapur: Mesto novih iznenađenja

Kada usred duboke noći sletite na aerodrom Singapur Ćangi (SIN), uočićete mir, mekane šarene tepihe koji otklanjaju ukrućenost nogu posle dugog leta, te besprekoran red u vazdušnoj luci.

Osuđen zbog kritike religije

Sedamnaestogodišnji Amos Je iz Singapura osuđen je na mesec i po dana zatvora zbog toga što je, kako je zaključio sudija, „vređao religiozna osećanja“ građana.

PrvaPoslednja