Sofija

Stoltenberg: NATO ne želi novi hladni rat

NATO treba da se priprema za svet sa više ruskih raketa, iako Alijansa pokušava da spasi nuklearni sporazum INF i spreči novu trku u nuklearnom naoružanju, rekao je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Modrić najbolji sportista na Balkanu

Hrvatski fudbaler Luka Modrić izabran je za najboljeg sportistu Balkanu u 2018. godini, a iza njega su srpski teniser Novak Đoković i rumunska teniserka Simona Halep, prenosi AP.

Bugarska: Blokade zbog poskupljenja goriva

Hiljade Bugara blokiralo je danas glavne saobraćajnice i granične prelaze prema Turskoj i Grčkoj u znak protesta protiv poskupljenja goriva u najsiromašnijoj zemlji Evropske unije.

Položeni venci na Srpskom vojnom groblju u Sofiji

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, gradonačelnik Pirot Vladan Vasić i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov položili su danas vence na spomenik na Srpskom vojničkom groblju u Sofiji – Orlandovci.

Bugarska bez reforme zdravstva

Bugarska vladajuća koalicija je danas preživela glasanje o nepoverenju, koje je zatražila opozicija, optužujući vladu za neuspeh u reformi sistema zdravstvene zaštite.

Oko hiljadu ljudi sa Balkana bori se u Siriji i Iraku

Dunavski region, uključujući i teritoriju Srbije, suočen je sa brojnim i ozbiljnim bezbednosnim rizicima, zaključeno je na skupu Dunavske strategije Evropske unije, održanom u četvrtak i petak u Sofiji.

Pirotski upravni okrug predstavljao Srbiju

U Sofiji je juče održan četvrti po redu sastanak lokalnih lidera zemalјa Centralne i Istočne Evrope i Kine i četvrti sastanak Kina – CIEZ udruženja guvernera provincija, „16+1“.

Zaharieva: Istorija da ne bude „zatvor“ za region

Postoji politička volja za razvoj dunavskog regiona, a istorija nama u regionu treba da postane učitelj, a ne „zatvor“, poručila je danas na skupu Dunavske strategije u Sofiji ministarka spoljnih poslova i zamenica bugarskog premijera Ekaterina Zaharieva, govoreći o inicijativi Evropske unije koja okuplja 14 država, uključujući Srbiju.

Bugarska: Ne ignorisati volju građana Makedonije

Više od 90 odsto građana Makedonije kategorično se izjasnilo za evroatlantsku integraciju, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova Bugarske i ocenilo da gubljenje vremena nije u inkteresu ni Makedonije niti regiona.

Ostavke tri bugarska ministra

Bugarski premijer zatražio je ostavke tri ministra zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 17 ljudi, rekavši da su političari morali da preuzmu odgovornost za sudar koji je izazvao javni protest zbog lošeg održavanja puteva u zemlji, prenosi Rojters.

PrvaPoslednja