Varšava

V4: Pandemija daje nove argumente za ubrzano proširenje EU na Zapadni Balkan 1

V4: Pandemija daje nove argumente za ubrzano proširenje EU na Zapadni Balkan

Šefovi diplomatije Mađarske, Slovačke, Češke i Poljske danas su na sastanku u Vadovicama na jugu Poljske na početku poljskog predsedavanja Višegradskom grupom istakli da pandemija i kriza povodom nje daju nove argumente u prilog ubrzanom proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan, pre svega na Srbiju i Crnu Goru.

Trampova podrška Poljskoj 3

Trampova podrška Poljskoj

Američki predsednik Donald Tramp imao je samo reči hvale na račun svog gosta, prvog stranog lidera koji je posetio Belu kuću od izbijanja svetske pandemije virusa korona, poljskog predsednika Andžeja Dude.

Ponovo se povećao broj migranata na rutama u Evropi 4

Ponovo se povećao broj migranata na rutama u Evropi

Broj migranata koji su krenuli ka Evropi znatno se povećao u maju, posle rekordnog pada prethodnog meseca zbog pandemije korona virusa, saopštila je Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu Fonteks.

Potpredsednica EK najavljuje plan zaštite izbora od lažnh vesti i govora mržnje 5

Potpredsednica EK najavljuje plan zaštite izbora od lažnh vesti i govora mržnje

Potpredsednica Evropske komisije Vjera Jourova obećala je da će zaštita poštenih i slobodnih izbora od lažnih vesti i dezinformacija biti među centralnim tačkama plana aktivnosti zaštite evropske demokratije koji Evropska komisija namerava da usvoji do kraja godine, javlja poljska privatna televizija TVN24.

Odloženi predsednički izbori u Poljskoj 8

Odloženi predsednički izbori u Poljskoj

Predsednik vladajuće poljske partije Prava i pravde Jaroslav Kačinjski saopštio je večeras da se odlažu predsednički izbori zakazani za 10. maj, a naknadno će se odrediti kada će biti održani.

Predsednički izbori u Poljskoj neizvesni 9

Predsednički izbori u Poljskoj neizvesni

Iako su ostala još četiri dana do održavanja predsedničkih izbora u Poljskoj niko još sa sigurnošću ne zna da li će oni zaista biti i održani.

Čečenski disident izbegao atentat 14

Čečenski disident izbegao atentat

Čečenski bloger Tumso Abdurahmanov preživeo je pokušaj atentata u Poljskoj, što je poslednji u nizu napada na disidente prognane u Evropu.

PrvaPoslednja