Varšava

Čečenski disident izbegao atentat 2

Čečenski disident izbegao atentat

Čečenski bloger Tumso Abdurahmanov preživeo je pokušaj atentata u Poljskoj, što je poslednji u nizu napada na disidente prognane u Evropu.

Poljski predsednik pokušava da pridobije Makrona u korist proširenja EU 4

Poljski predsednik pokušava da pridobije Makrona u korist proširenja EU

Predsednik Poljske Andžej Duda nastojaće danas u Varšavi da ubedi francuskog predsednika Emanuela Makrona da ublaži svoj skeptični stav prema proširenju Evropske unije na Zapadni Balkan i početku pregovora sa Severnom Makedonijom, najavila je Kancelarija poljskog predsednika.

Moravjecki: Poljska pogrešno predstavljena 6

Moravjecki: Poljska pogrešno predstavljena

Dokumentarac „The Devil Next Door“ prikazan na internet TV mreži Netfliks izazvao je oštre reakcije poljskog političkog establišmenta jer se, kako navode, Poljska iskrivljeno predstavlja kao zemlja odgovorna za logore smrti, a zapravo ju je u Drugom svetskom ratu okupirala Nemačka, piše Bi-Bi-Si.

Podeljena Poljska danas bira novi parlament 8

Podeljena Poljska danas bira novi parlament

Od 7 sati jutros kada je širom Poljske otvoreno preko 27.000 biralašta oko 30 miliona poljskih birača odlučuje na redovnim parlamentarnim izborima koliko će učvrstiti ili oslabiti vlast poljske vladajuće konzervativne stranke Pravo i Pravda.

Pobeda vladajuće partije u Poljskoj 10

Pobeda vladajuće partije u Poljskoj

Vladajuća Partija prava i pravde pobedila je na izborima za Evropski parlament u Poljskoj, a prema rezultatima izlaznih anketa, koje je uradila agencija Ipsos, osvojila je 42,6 odsto glasova.

Kačinjski upozorio da Poljska mora da bude u EU 11

Kačinjski upozorio da Poljska mora da bude u EU

Lider vladajuće poljske stranke Pravo i Pravda, Jaroslav Kačinjski upozorio je u kampanji pred izbore za Evropski parlament da Poljska mora da bude u Evropskoj uniji a svako ko nagovara na polegzit je kao čovek koji bi nagovarao osobu u letnjoj odeći da izaće na mraz, što može završiti i smrću.

Poljska otkazala posetu izraelske delegacije da izbegne razgovor o restituciji Jevreja 12

Poljska otkazala posetu izraelske delegacije da izbegne razgovor o restituciji Jevreja

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je otkazalo današnju posetu izraelske delegacije nakon promena u njenom sastavu koje sugerišu da izraelski zvaničnici dolaze u Varšavu da razgovaraju o restituciji Jevreja i žrtava holokausta u skladu sa Terezinskom deklaracijom iz 2009. godine i novim zakonom 447 u SAD.

Duda insistira da proširenje EU na Zapadni Balkan bude važno kao i Bregzit 13

Duda insistira da proširenje EU na Zapadni Balkan bude važno kao i Bregzit

Poljski predsednik Andžej Duda izjavio je danas u Tirani, na samitu u okviru Procesa Brdo-Brioni, da proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan mora da bude za sledeću Evropsku komisiju i evropske institucije posle evropskih izbora jednako važno kao i Bregzit, a da Unija mora da vodi politiku otvorenih vrata.

Tusk: Za Poljsku ulazak u EU istinski kraj Drugog svetskog rata 14

Tusk: Za Poljsku ulazak u EU istinski kraj Drugog svetskog rata

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao je danas, povodom 15. godišnjice proširenja Evropske unije na 10, uglavnom postkomunističkih zemalja Evrope, da su Poljaci i narodi tog regiona u Uniju ulazili ne misleći na finansijske koristi.

PrvaPoslednja