Ženeva

UN: U Jemenu dostavljena humanitarna pomoć

Nedavno smirivanje sukoba u Hodeidi u Jemenu omogućilo je UN da prvi put posle šest meseci dostave pomoć u dve zone na jugu te provincije, saopštio je danas Svetski program za hranu (WFP).

Tetovo i Tuzla najzagađeniji

Studija Svetske zdravstvene organizacije iz 2018. uvrstila je makedonski grad Tetovo i Tuzlu, industrijski grad u Bosni i Hercegovini, među deset najzagađenijih evropskih gradova.

Brnabić: Status Kosova nije otvoreno pitanje

Kosovo je autonomna pokrajina Srbije i to ne vidim kao otvoreno pitanje, izjavila je danas u Ženevi predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, posle konferencije „Dijalog o Zapadnom Balkanu“.

Brnabić sa predstavnicima Zapadnog Balkana o strateškom dijalogu

U Ženevi se održava sastanak na vrhu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma, koji je okupio predsednike država ili vlada i ministre iz Albanije, Bugarske, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Nemačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske i Turske, a tema kupa je „Strateški dijalog o zapadnom Balkanu“.

Brnabić na skupu o Zapadnom Balkanu u Ženevi

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić doputovala je u Ženevu, gde će sutra učestvovati na skupu „Dijalog o Zapadnom Balkanu“, koji organizuje Svetski ekonomski forum, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Dačić: Humano prema migrantima

Srbija je učinila maksimalan napor i obezbedila smeštaj, hranu, obuću, odeću, zdravstvenu zaštitu i psiho-socijalnu pomoć svima koji se na migrantskom putu duže zadržavaju u našoj zemlji, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na 69. zasedanju Izvršnog komiteta Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice u Ženevi.

Brnabić: Članstvo u CERN važno za dalji razvoj naše nauke

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić boravila je danas u Ženevi, u poseti Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN), zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenom Šarčevićem.

Stradalo više od 100 migranata

Više od 100 migranata utopilo se početkom septembra kada su im gumeni čamci potonuli kod obale Libije, saopštila je organizacija Lekari bez granica.

PrvaPoslednja