Ženeva

SZO: Greške usmrte 2,6 miliona ljudi 4

SZO: Greške usmrte 2,6 miliona ljudi

Oko 2,6 miliona smrti godišnje uzrokovano je nenamernim greškama u ambulantama i bolnicama širom sveta, objavila je u Svetska zdravstvena organizacija povodom Svetskog dana bezbednosti pacijenata.

UN traže nezavisnu istragu o smrti Morsija 7

UN traže nezavisnu istragu o smrti Morsija

Kancelarija za ljudska prava UN zatražila je danas da se sprovede „detaljna i nezavisna“ istraga posle smrti svrgnutog egipatskog predsednika Mohameda Morsija na sudu.

SZO: Epidemija ebole još nije globalna zdravstvena pretnja 8

SZO: Epidemija ebole još nije globalna zdravstvena pretnja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da epidemija ebole u Kongu, koja se ove nedelje prelila u Ugandu, izaziva veliku zabrinutost, ali da još ne zaslužuje da bude proglašena za globalnu zdravstvenu pretnju.

Švajcarkinje danas na ulicama traže jednake plate 9

Švajcarkinje danas na ulicama traže jednake plate

Žene u Švajcarkoj su pozvane da danas štrajkuju i da na ulicama, odevene u ljubičasto, zahtevaju jednake plate, ali je neizvesno koliko će ih se odazvati pošto je štrajk retka pojava u toj zemlji.

Utrostručen broj slučajeva morbila u 2019. 11

Utrostručen broj slučajeva morbila u 2019.

Broj slučajeva morbila ili malih boginja širom sveta koji je prijavljen u prva tri meseca u 2019. utrostručen je u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija (STO).

UN: Izraelski vojnici namerno pucali na palestinske civile 15

UN: Izraelski vojnici namerno pucali na palestinske civile

Istražitelji UN su danas rekli da su izraelski vojnici namerno pucali na civile i da su mogli počiniti zločine protiv čovečnosti kada su se suprotstavljali palestinskim demonstrantima u protestima u pojasu Gaze prošle godine u kojima je poginulo 189 ljudi.

PrvaPoslednja