Ženeva

Brnabić: Članstvo u CERN važno za dalji razvoj naše nauke

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić boravila je danas u Ženevi, u poseti Evropskoj organizaciji za nuklearna istraživanja (CERN), zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenom Šarčevićem.

Stradalo više od 100 migranata

Više od 100 migranata utopilo se početkom septembra kada su im gumeni čamci potonuli kod obale Libije, saopštila je organizacija Lekari bez granica.

Pretnja SAD  može biti fatalna za UN

Visoki komesar za ljudska prava Zeid Rad Al Husein izjavio je danas da bi pretnja Vašingtona da će prekinuti finansiranje Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) mogla biti „fatalna“ za tu organizaciju, ali da se nada da druge zemlje neće krenuti tim putem.

Preminuo Kofi Anan

Bivši generalni Ujedinjenih nacija Kofi Anan preminuo je danas u 80. godini, saopštila je njegova fondacija, a prenosi AP.

Preminuo Žoel Robušon

Slavni šef kuhinje Žoel Robušon, koji se u jednom trenutku imao više od 30 Mišlenovih zvezdica sa svojih dvadesetak restorana na tri kontinenta, umro je u ponedeljak u svom domu u Ženevi u 73. godini, objavile su agencije.

Mbape i Modrić nominovani za najboljeg fudbalera sveta

Zvezde svetskog fudbalskog prvenstva Kilijan Mbape i Luka Modrić nominovani su za nagradu najboljeg fudbalera sveta, u izboru FIFA i prete da prekinu deceniju dugu dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, prenosi AP.

Izrael protiv Palestinaca primenio nesrazmernu silu

Izrael je upotrebio „potpuno nesrazmernu“ silu protiv Palestinaca koji su protestovali na granici, što je rezultiralo smrću sto ljudi, rekao je šef UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein na sastanku u Ženevi.

UNCHR: Rasistička izjava Trampa

Portparol visokog komesara UN za ljudska prava Rupert Kolvil ocenio je danas da, ako se potvrdi da je tačna, izjava američkog predsednika o zemljama Afrike je „šokantna i sramna“ i rasistička.

UNICEF: Deca mete sukoba

Deca koja žive u zonama sukoba u svetu ove godine su izložena napadima šokantnih razmera, objavio je UNICEF u četvrtak.

Er Srbija od marta leti za Ženevu

Nacionalna avio-kompanija, Er Srbija najavila je da će u okviru sezonske promene reda letenja uvesti novu destinaciju – Ženevu. Letovi će se obavljati dva puta nedeljno počev od 25. marta 2018. godine.

Pomoć u istraživanjima raka

U Evropskoj laboratoriji za nuklearna istraživanja (CERN), u kojoj je Republika Srbija članica, izgrađeno je novo postrojenje koje može da pomogne medicinska istraživanja raka.

Prva Poslednja