Strahovita knjiga njegov je novi grafički roman, za koji je ilustracije uradio čuveni Aleksa Gajić.

„Da se nismo prepadali, možda bismo pre padali“, uvodi čitaoca autor u svoju knjigu o strahovima. Zbog čega je važno da se ponekad, dok smo još mali, pošteno isprepadamo – pita ga Petrović i odmah odgovora da takva strahotna iskustva pomažu da izrastu hrabri ljudi. Autori Strahovite knjige odlično su se, inače, zabavljali dok su radili na njoj. „Dok je ova knjiga nastajala, maestralni ilustrator Aleksa Gajić i ja smo se toliko zabavljali čupajući ideje iz najdubljih ponora svesti, da je rezultat morao da ispadne – strava. Radili smo uglavnom noću. Ponekad bi atmosfera pri zajedničkom radu na ovom delu bila takva da su se i Aleksine mačke razbežale, smatrajući čak i obližnje groblje spokojnijim mestom za noćni boravak“, objašnjava Petrović.

Uroš Petrović piše knjige za decu i mlade koje pomeraju granice u savremenoj srpskoj literaturi. Originalne pustolovine ovog autora kreću se od zbirki priča, mozgalica i romana u zagonetkama do fantastičnih pripovesti.

Petrović je koautor programa NTC sistem učenja, gostuje kao predavač u školama i na fakultetima u zemlji i inostranstvu. U velikom broju časopisa objavljuje članke i fotografije. Dobitnik je i najprestižnijih nagrada za fotografiju. Osnivač je Mensa World Photo Cupa, globalnog fotografskog takmičenja.

Jedan je od najuspešnijih rešavača IQ X testa na svetu. Rođen je 1967. u Gornjem Milanovcu, a od 1975. živi i radi u Beogradu.

Povezani tekstovi