1 od 5 miliona: Mladenović napao našeg aktivistu 1Foto: Tviter/ Počelo je (Arhiva)

Još jedan u nizu napada na aktiviste 1 od 5 miliona, ovog puta u pitanju je fizički napad od strane gradskog čelnika Andreja Mladenovića, navodi se u saopštenju pokreta 1 od 5 miliona.

Kako oni navode, danas prilikom otvaranja Trga Republike napadnut je jedan od aktivista 1 od 5 miliona od strane pomoćnika gradonačelnika Andreja Mladenovića.

Oni ističu kako je Mladenović gurnuo aktivistu „1 od 5 miliona“ prilikom čega je on pao na zemlju, i da su gradske vlasti još jednom pokazale bahato ponašanje prema neistomišljenicima i spremnost na fizički obračun i nasilje.

„Aktivista je blokirao gradske čelnike koji su nameravali da obiđu radove „zlata vredne“, čija je izgradnja koštala 8,5 miliona evra, a trajala 420 dana, time im dajući do znanja kako izgleda kada oni građane i normalan život u Beoogradu blokiraju svakodnevno“, kaže se u saopštenju.

Oni ističu da količina novca koja je bila potrebna za jedan dan radova na Trgu Republike iznosi preko 20.000 evra, a da je vrednost dva dana jednaka kupovini stana u Beogradu za jednu porodicu.

Za 8.5 miliona evra mogao se izgaditi čitav jedan studentski dom, ali i potrebnije rekonstrukcije škola ili bolnica, trvdi se u ovom saopštenju.

Oni kažu da je pomočnik gradončelnika Mladenović gurajući aktivistu 1 od 5 miliona i obarajući ga na zemlju pokazao tendencije ka nasilnom ponašanju, ali i spremnost gradskih čelnika, kako navode, da i fizički nasrnu na neistomišljenike kako bi prikrili svaki propust ove vlasti i zamenika Gorana Vesića.

„Sve učestalijim napadima na aktiviste 1 od 5 miliona koje direktno naređuje državni vrh i saradnici Aleksandra Vučića nameću pitanje dokle je ova vlast spremna da se fizički obračunava sa svim neistomišljenicima. Ali isto tako, i dokle je ova vlast spremna da ide u pljačkanju građana Beograda i Srbije, svakodnevnim rekonstrukcijama koje su kako kažu stručnjaci nepotrebne i nelogične i služe za „pranje novca“ koji su ti gradski čelnici ukrali#, ističe se u tom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari