Bez Dveri sutra u Skupštini Srbije 1Skupština Srbije Foto: Fonet/Nenad Đorđević

„Iako je u novembru ukinut zakon o smanjenju penzija, njegove posledice mogle bi pratiti državu još dugo.Mi, narodni poslanici Srpskog pokreta Dveri, solidarišemo se sa građanskim protestima širom Srbije i iz tog razloga nećemo prisustvovati sutrašnjoj posebnoj sednici Narodne skupštine“, navedeno je zu saopštenju.

Vladajuća većina ukinula je normalnu debatu i zato smo napustili poslednju skupštinsku sednicu u prošloj godini i organizovali otvoreni parlament u skupštinskom holu celu noć. Od tada smo sa narodom na ulicama i ostaćemo tamo u zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, slobodu medija i političke promene.

Dveri ističu da“Skupština podjednako pripada i opoziciji, kao i vlasti, a pre svega pripada narodu, koji nas je izabrao i zato ćemo nastaviti borbu za normalnu i pristojnu Srbiju u kojoj će i Skupština ponovo biti dom političke debate, a ne rijaliti šou“. Šef poslaničke grupe Dveri neće prisustvovati radnom ručku u Narodnoj skupštini sa predsednikom Slovenije iz istih razloga, objašnjeno je u saopštenju.

„Zahvaljujemo se gostima iz Slovenije koji su insistrirali da na radnom ručku bude i opozicija i time ponizili vlast u Srbiji koja to nije predvidela. Biće prilike da kolege iz Slovenije pitamo kada će biti rešen status i mnogi problemi srpske nacionalne manjine u Sloveniji“, zaključeno je u saopštenju.