Aleksić: Nema izbora u plemenskoj zajednici, poglavica odlučuje o svemu 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da „Srbija više nije država“, jer su uništene sve institucije, pogaženi su Ustav i zakoni, i da je postala teritorija sa stanovništvom nalik plemenskoj zajednici kojom upravlja vrhovni poglavica koji odlučuje o svemu, te da u takvoj situaciji svi glasovi izašlih na izbore „idu režimu“.

„Vrhovni poglavica je sam odlučio da tokom policijskoj časa u Šid smesti 1.300 migranata, on odlučuje tome ko može da se pojavi u medijima i na koji način, a ko ne, i o tome koliki će biti odziv na izborima i ko će preći cenzus“, rekao je Aleksić u Šidu, gde je razgovarao sa građanima, saopštili su iz Narodne stranke.

Aleksić je dodao da „vrhovni poglavica odlučuje“ i o tome da li će kriminalci upravljati državom uz njegovu podršku, o tome da korupcija razara ekonomiju, zdravstvo, obrazovanje, sport… i da zbog toga Srbija odumire.

„Svako ko ne podržava postojeće stanje u Srbiji i aktuelni režim trebalo bi da 21. juna ostane kod kuće, jer bez obzira za koga bi glasao na tim lažnim izborima, glas bi otišao režimu“, rekao je Aleksić.

„Vučića ćemo pobediti ako ovog puta ostanemo kod kuće, a već 22. juna nastavimo našu kampanju za fer i slobodne izbore na kojima će narod pobediti“, rekao je Aleksić.

Aleksić je istakao da će Narodna stranka po promeni vlasti prvo zahtevati imenovanje specijalnog tužioca za visoku korupciju i kriminal koji će procesuirati javne funkcionere, predložiti usvajanje novog zakona o zapleni nelegalno stečene imovine i sprovesti  lustraciju u svim javnim institucijama, uključujući i REM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari