Aleksić: Nemamo šta da razgovaramo sa Majom Gojković osim o ostavci 1Foto: Narodna stranka

Zamenik šefa poslaničke grupe Socijaldemokratska stranka – Narodna stranka Miroslav Aleksić izjavio je danas, povodom poziva predsednice parlamenta Maje Gojković svim poslaničkim grupama na konsultacije iduće nedelje, da „sa njom nema o čemu da se razgovara“.

„Zahtevi ljudi koji četiri meseca protestuju širom Srbije su jasni, a to je između ostalog i ostavka Maje Gojković. Tri godine smo zahtevali i molili je u ime građana Srbije da uspostavi normalan rad u parlamentu, da poštuje poslovnik, da ne šikanira opozicione poslanike, da ne urušava najviše zakonodavno telo i od njega pravi rijaliti u kome su glavne zvezde Rističević i Martinović“, naveo je Aleksić u izjavi agenciji Beta.

On je dodao da je Maja Gojković uvela praksu da vlast podnosi lažne amandmane na predloge zakona, kako bi potrošila vreme opozicije za raspravu o zakonima, kao i da se zakoni usvajaju bez ozbiljne rasprave.

„Nije prihvatila nijedan od preko 200 zakona koje je predlagala opozicija. Parlament je izgubio i zakonodavnu i kontrolnu ulogu izvršne vlasti zahvaljujući Maji Gojković. Ovakvim ponašanjem, jasno je pokazala da nije dostojna da obavlja funkciju predsednika parlamenta i sa njom možemo da razgovaramo samo o njenoj ostavci“, dodao je on.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je ranije danas predstavnike svih poslaničkih grupa na sastanak u utorak, 16. aprila, na kojem će razgovarati o daljem radu tog predstavničkog tela.

Ona je novinarima u Domu Narodne skupštine kazala da želi da sa predstavnicima svih partija u Skupštini razgovara o tome kako da bolje zastupaju građane i da „poboljšaju procedure rada koje je aktuelni saziv nasledio od bivšeg režima“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Aleksić: Nemamo šta da razgovaramo sa Majom Gojković osim o ostavci”

  1. To je poziv pro forme jer zna da nećete doći. Možda baš treba da se odazovete, odete sa kamerama tamo da narod vidi da je to farsa.

  2. PS. Izribali Vučića pa sad zove na razgovor ova preletačica iz „bivšeg režima“.

  3. Ostavite vi zenu na miru, ona svoj posao obavlja na najbolji moguci nacin dajuci sve od sebe, a pristalicama opozicije to ne odgovara zato i traze smenu

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.