Amfilohije: Mitropolija do izbora neće učestvovati u polemikama 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije objavio je da će Mitropolija nastojati da do 30. avgusta, kada se održavaju izbori, ne učestvuje u polemikama i da ne odgovara na besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju radi zloupotrebe njene misije za dobro svih ljudi i svih naroda.

Našu borbu za izmene neprihvatljivih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti nastavićemo, kao i do sada, da vodimo svim dozvoljenim i civilizovanim sredstvima do konačne Hristove pobede, poručio je mitropolit u Petrovdanskoj poruci.

Mitropolit je istakao i da do 12. jula nije dobijen odgovor Vlade Crne Gore, niti zvanično upućena „ponuda o odlaganju primene Zakona“, zbog čega je ona, uz sve do sada izrečene pravničke ocene o neustavnosti Zakona, nepostojeća.

Nije na nama da objašnjavamo razloge i uzroke vladinog, ničim izazvanog, prekida dijaloga kao jedinog puta za rešavanje otvorenih i složenih pitanja između Crkve i države, kao pitanja sveukupnog crnogorskog društva, istakao je Amfilohije, prenosi Svetigora pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari