Antić: Aktuelna vlast je tu sedam godina, nema više izvlačenja na prošlu vlast ili ekonomsku krizu 1Foto: napredniklub.org

Istoričar i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić izjavio je danas da je aktuelna vlast vlada već sedam godina i da nema više prava da se „izvlači“ na prošlu ili pretpošlu vlast, na bombardovanje NATO-a 1999. godine ili na svetsku ekonomsku krizu.

„Ekonomska kriza je odavno prošla, a pre nekoliko dana je obeležena druga godišnjica rada vlade Srbije. U lecima koje delimo može da se vidi da je srpska ekonomija jedna od najslabijih u Evropi. Ekonomski rast Srbije je niži od bilo kog rasta susdenih zemalja“, kazao je Čedomir Antić prilikom deljenja letaka sa dostignućima aktuelne vlasti u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

Antić je kazao da je analiza rađena prema zvaničnim podacima Vlade Srbije i smatra da bi rezultati bili lošiji kada bi se vršila objektivna analiza i da nema razlike između vlade Ane Brnabić i Aleksandra Vučića.

„Jedina razlika je u makroekonomskoj situaciji. U Evropi je bolje pa je samim tim i ovde bolje, ali inače te prilike koje su iskoristili Albanija, Bosna i Hercegovina i Severna Makedonija mi nismo. Delimično zbog neznjanja vlasti, a delimično zbog njihovih interesa“, rekao je Antić.

On ocenio da je cilj te akcije da se pokaže građanima šta je realnost i zatraže od vlasti ili opozicije da „polože račune“.

„Kada bi svaki deseti građanin Beograda otišao pred Skupštinu da pita predsednika Vučića i opozociju šta rade, to bi bilo 170.000 ljudi pred Skupštinom i nešto bi se promenilo“, istakao je Antić.

Antić je kazao da je opozicija pod uticajem vlasti jer nema izlaz u medije, da ona prolazi „dečije bolesti objedinjavanja“ kao devedestih i da bi trebalo da se opozicija okupi oko pet zajedničkih tačaka.

„Tačke su ustavotvorna skupština koja će doneti novi Ustav Srbije, nezavisno sudstvo po modelu koji je viđen u Rumuniji, uvođenje progresivnog poreza, da država bude jeftinija za građane i da se ograniče mandati predsednicima vlade, predsednicima republike i predsednima skupštine“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari