Antić: Vučić i Si Đinping svakodnevno rade na jačanju odnosa Srbije i Kine 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping, gotovo svakodnevno rade na jačanju najviših ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Kine, i oni će biti sve jači, a saradnja sve bliža i intenzivnija u vremenu koje dolazi, izjavio je danas srpski ministar energetike Aleksandar Antić koji je u poseti kineskoj provinciji Gansu.

Kako je saopšteo iz Antićevog kabineta ministar se sastao sa najvišim zvaničnicima provincije Gansu, gde predvodi delegaciju Srbije na 25. kineskom Landžou sajmu za investicije i trgovinu.

„Srbija je snažan partner Kine u okviru inicijative ‘Pojas i put’, i upravo ćemo na ovom forumu predstaviti sve potencijale za jačanje saradnje među narodima na svim poljima, dalji razvoj zajedničkih investicija, ali i za povećanje trgovinske razmene Srbije i Kine“, rekao je Antić.

Tokom posete gradu Landžou, Antić se sastao sa delegacijom koju je predvodio Sekretar komiteta Komunističke partije Kine i predsednik Stalnog komiteta Narodnog kongresa provincije Gansu, Lin Duo.

Ministar je pozvao predstavnike Gansu provincije da posete Srbiju na najvišem političkom nivou i sastanu se sa predstavnicima državnog vrha Srbije.

Lin Duo istakao je spremnost za unapređenje ekonomskih odnosa te provincije i Srbije.

„Dolazak naše delegacije u Srbiju i susret sa državnim vrhom za nas je još jedna potvrda prijateljstva dve zemlje i produbljivanja privredne saradnje kroz nove investicije i unapređenje trgovinskih odnosa Kine i Srbije“, rekao je Lin Duo.

Ministar Antić sutra će se obratiti na Forumu „Put svile i kooperativni razvoj“, a na marginama sajma predviđeni su sastanci sa predstavnicima kineskih kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari