Bastać: Aktivista napadnut pesnicom na Trgu Republike 1Foto. SZS

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać rekao je da je danas jedan od aktivista opozicije napadnut pesnicom tokom celodnevne blokade radova na Trgu Republike.

Bastać je novinarima u „Slobodnoj zoni“ u Pionirskom parku rekao da je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas na gradilište na Trgu Republike poslao starije ljudi koji su aktiviste opozicije prvo vređali i gađali kamenjem, da bi onda sve kulminiralo tako što je jedan aktivista zadobio udarac pesnicom.

Prema rečima Bastaća, „večitom zameniku“ Vesiću nije bio problem da juče pošalje zaposlene u opštini Rakovica koji su, predvođeni bivšim rukometašem Vladimirom Mandićem, u više navrata pokušali da se fizički obračunaju sa aktivistima koji su blokirali gradilište.

On je rekao da je cilj blokade radova na Trgu Republike da gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ispuni tri zahteva.

Od gradonačelnika se zahteva da dođe i razgovara sa građanima, strukom i predstavnicima opštine Stari grad, zatim da hitno obustavi sve štetne radove u Beogradu dok se ne održi referendum koji je opština Stari grad raspisala za 16. jun i, konačno, da hitno razreši Gorana Vesića, rekao je Bastać.

„Gradonačelnik se i dalje nije pojavio. Evidentno da je kidnapovan od strane večitog zamenika Gorana Vesića“, ocenio je Bastać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari