Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić smatra da opozicija "laže i spinuje" o napadu na predstavnike SSP-a u Kaću 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Gradonačelnik Milan Đurić oglasio se povodom fizičkog napada na članove Stranke slobode i pravde u Kaću i optužio ih  „za sramno i jadno spinovanje“.

Gradonačelnik kaže da je u pitanju zapravo „širenje laži po tajkunskim tabloidima koje odavno vređa inteligenciju pristojnih ljudi“.

Predsednika Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Vladimira Vrsajkova i potpredsednicu i poslanicu u Skupštini Vojvodine Maru Puškaš napali su nepoznati muškarci u subotu u Kaću.

Kako su izjavili, pretučeni su u neposrednoj blizini policijske stanice u Kaću dok su delili stranački materijal.

Međutim, od gradonačelnika nije stigla osuda napada, nego upravo suprotno, on smatra da opozicija zapravo maltretira građane Kaća.

„Ovog vikenda na meti im je bilo mirno mestašce Kać, kojim su špartale vedete takozvane opozicije, kukajući kako su tobož ugroženi od nekoga. Od koga? Od građana koji su spuštali roletne jer ne žele da ih gledaju? Kako ih nije sramota uopšte na oči da im izlaze, kada su od tog istog Kaća za vreme vlasti svog žutog pljačkaškog režima napravili komunalno i infrastrukturno slepo crevo“, pita on.

Gradonačelnik Novog Sada tvrdi da, kada su predstavnici opozicije bili na vlasti, „nisu jednu fasadu okrečili, nisu jedan vrtić napravili, nisu jednu ulicu asfaltirali“.

„Ali su zato šakom i kapom otimali iz gradskog budžeta, krali čitave bulevare, pa i kuhinju za vrtiće“, dodaje Đurić.

„Zato ih građani ‘nagrade’ na svakim izborima, na koje uopšte smeju da izađu. Za razliku od tih istih, koji ne smeju na oči da izađu građanima Kaća, bez svojih batinaša, mi iz Srpske napredne stranke smo svaki dan uzdignuta čela sa svojim narodom i u Kaću, i svugde po Srbiji. Zahvaljujući SNS i našem prijatelju, našem Novosađaninu, bivšem gradonačelniku Milošu Vučeviću a sada mandataru za sastav nove Vlade Srbije, Novi Sad je poslednje decenije doživeo istorijske uspehe, na svakom polju. I takav Novi Sad neće uspeti da zaustave ni nasilje, ni laži, ni spinovi od kojih preživljavaju jedino u tajkunskim tabloidima, pošto ih narod neće. Svidelo se to njima ili ne“, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari