Bastać: Zbog ideja Vesića u septembru u Beogradu totalni kolaps 1Foto:Marko Bastać/Tviter

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ocenio je danas da zbog „ideja“ gradskog urbaniste Marka Stojčića i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića Beograd u septembru očekuje totalni kolaps saobraćaja.

On je, nakon saopštenja gradskog sekretarijata da će se saobraćaj odvijati isto kao pre rekonstrukcije, upitao čelnike gradske vlasti „da li je bilo potrebno deset blokada na Trgu Republike da bi ustanovili da javni prevoz treba da prolazi kroz Trg“.

„Da li je bilo potrebno da najavljujemo da ćemo telima da branimo Vasinu ulicu i da im nećemo dozvoliti da ukinu trajno trolejbuski saobraćaj kroz nju da bi danas došli do situacije da sekretarijat saopšti da će sve biti kao pre rekonstrukcije“, naveo je Bastać na konfeenciji za novinare u Beogradu.

On je kazao i da je trolejbuski depo na Dorćolu jedini depo na svetu kojem ne mogu da priđu trolejbusi koji su na kraju smene, zbog „besmislenih ideja gradske vlasti“, parkirani na trotoaru u naselju Medaković.

Bastać je kazao i da je pobeda Starog grada to što su uspeli da vrate saobraćaj na Trg Republike i što su omogućili da kroz Vasinu ponovo ide trolejbus.

„Pročitao sam u izjavi gradskog arhitekete da će se gradjani pitati oko svakog bitnog projekta u gradu i to znači da smo sve blokade i izjašnjavanja gradjana koje smo sprovodili, uspeli da prenesmo na gradski nivo“, rekao je Bastać.

On je apelovao na sve sručnjake da ostanu pri svojim izjavama i da nikako ne pristaju na ideje Gorana Vesića i Marka Stojčića.

Dodao je i da nikada neće dozvoliti da gradska vlast uzme imovinu Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari