"Bastaća podržali odbornici opštine" 1

Odbornici sa liste DS – Čuvari Starog grada – Marko Bastać, koju je na aprilskim izborima predvodio sadašnji predsednik opštine, nastavili su da ga podržavaju, pošto je glavna tema sednice – budžet usvojen sa 37 glasova, od 49 prisutnih odbornika.

Kako je saopšteno iz njegovog tima, posle šeste sednice Skupštine opštine Stari grad, na kojoj se, između ostalog, usvajao predlog budžeta za narednu godinu, „postalo je jasno da većina odbornika i dalje podržava rad predsednika opštine Marka Bastaća, koji se pre skoro dve nedelje iščlanio iz Demokratske stanke“.

„Brojni pritisci koje su trpeli odbornici, izabrani na listi Marka Bastaća, rezultirali su njihovim izlaskom iz Demokratske stranke i formiranjem nove odborničke grupe u starogradskom parlamentu, koja se zove Čuvari Starog grada – Marko Bastać“, navodi se u saopštenju Čuvara Starog grada.

Starogradska skupštinska većina je usvojila budžet za 2017. godinu. Grad Beograd je opštini Stari grad namenio svega 390 miliona dinara. Predsednik ukazuje da grad Beograd na različite načine prihoduje od Starograđana, a tek 6,9 procenata tog novca se vraća Starom gradu. Ipak, najavljuje Bastać, građani će odlučivati o projektima na koje će se trošiti značajno smanjen budžet ove beogradske opštine. 

– Bez obzira na finansijsku situaciju, koja ne ohrabruje, nastojaćemo da održimo sve projekte na koje su Starograđani navikli i koje zaslužuju. Verujemo da ćemo uspeti da obezbedimo dodatna novčana sredstva kako građani ne bi osetili posledice drastično praznije opštinske kase u odnosu na prethodne godine – poručio je Marko Bastać i ocenio da se na večerašnjoj sednici jasno videlo da odbornicima Srpske napredne stranke uopšte nije stalo do Starograđana, jer su u svojim izlaganjima saopštili da Starom gradu ne treba veći budžet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari