Bej rekao Paroviću i Tesliću da Srbija može da računa na glas prijatelja 1Foto: Narodni slobodarski pokret

Delegacija Narodnog slobodarskog pokreta posetila je Evropski parlament u Briselu i tom prilikom su Miroslav Parović i Marko Teslić bili gosti Nikole Beja, zamenika predsednika grupe Evropa nacija i sloboda.

Domaćin koji je ujedno i generalni sekretar Nacionalnog okupljanja, Nikola Bej rekao je kako u Evropskom parlamentu, ali i u nacionalnim parlamentima svih država članica Grupe Evropa nacija i sloboda Srbija može da računa na glas prijatelja.

Miroslav Parović se zahvalio na prijateljskom odnosu i ukazao kako je veoma važno učvršćivati vezu suverenističkih političkih grupacija u Evropi i pomoći da ta grupacija ostvari istorijski rezultat na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Kako se navodi u saopštenju, posle sastanka Slobodari su bili u prilici da prisustvuju sednici na kojoj je izvestilac EP za Srbiju, Dejvid Mekalister podnosio izveštaj za Srbiju, dok je Igor Šoltes podnosio izveštaj za tzv. Republiku Kosovo.

Tom prilikom su se mogle čuti brojne primedbe na račun Srbije, od stanja u medijima do nedovoljnog nivoa vladavine prava, dok za tzv. Republiku Kosovo niko od zvaničnika EU u izveštajima nije izneo ozbiljniji primedbe što iznova govori o krajnjoj pristrasnosti ovako koncipirane Evropske unije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari